Niklas Sidmar

Feb 192018
 

Foto: Hans Jernberg

I helgen spelades snabbschackstävlingen Västgöta Open i Skara, och från VSK deltog Christopher Jernberg och Alexander Pietarinen, som  tog 3½ respektive 2½ poäng. Båda vann U16-priser och Christopher vann ett skrällpris och blev tvåa i sin rankinggrupp. Tävlingen vanns av GM Juan Bellon på 6 poäng, samma som tvåan Kim Nygren.
Resultat

Feb 122018
 

Santiago Grueso Cordoba Foto: Lars OA Hedlund

Ralf Åkesson och Santiago Grueso Cordoba var två av de spelare som delade femteplatsen med sex poäng i Elite Hotels Open. Ralf var med i toppen under hela tävlingen medan Santi började med 2/4 i snabbschacket och därefter vann alla långpartierna. Turneringen vanns av Pia Cramling med 7 poäng på de åtta ronderna.
Övriga deltagande västeråsare var Ludvig Carlsson (4½), Margo Zaratovskaya (3½) och Adriano Grueso Gomez (3½).
Alla resultat finns på resultatsidan.

Feb 102018
 

Ralf Åkesson Foto: Lars OA Hedlund

Ralf Åkesson är en av tre spelare som har inlett med fyra raka segrar i Elite Hotels Open, som inleddes igår. Tävlingen är den femte i Svenskt Grand Prix, och ytterligare fyra VSK-spelare är på plats i Växjö. Även Ludvig Carlsson är med i toppen efter en remi och tre vinster, och övriga västeråsare är Margo Zaratovskaya, Santiago Grueso Cordoba och Adriano Grueso Gomez.
Tävlingen kan följas på resultatsidan.

Feb 082018
 

Elov längst in till vänster vann mot Robert och Benjamin till höger besegrade Pasqual.
Foto: Christer Carmegren

I den fjärde ronden av Vinterturneringen tog Elov sin fjärde raka seger när han vann mot Robert. Eftersom avståndet till tvåan är 1½ poäng har han därmed säkrat turneringssegern redan före sista ronden. Övriga vinnare i dag var Benjamin, Christer och Janne.

Feb 082018
 

Västerås Schackklubb kallar till årsmöte torsdagen den 8 mars kl. 18.30. Alla medlemmar är välkomna och klubben bjuder på fika.
Ta chansen att påverka besluten i klubben och få en inblick i både vad som hänt under det föregående året och vad som händer framöver.
Motioner till årsmötet ska enligt stadgarna vara inskickade till kansliet senast tre veckor före mötet d.v.s. senast 15/2.
Efter det formella mötet blir det ett diskussionsmöte om klubbens verksamhet, vilka ambitioner vi har och hur vi ska genomföra de saker som vi vill göra den närmaste tiden.
Välkomna!

Dagordning

Feb 052018
 

Tre av klubbens fyra allsvenska lag var i elden i helgen. Förstalagets match i Superettan är framflyttad, men övriga lag spelade sin match i den femte ronden. I division I Östra tog VSK II sin femte raka seger när Örebro besegrades borta med 5½-2½. Här vann Erik Norberg, Anders Eriksson, Love Janse, Ludvig Carlsson och Andreas Carlsson sina partier. Rockaden II skuggar VSK i tabellen, och i nästa rond väntar seriefinal mellan dessa lag.
VSK III tog en viktig vinst i kampen runt nedflyttningsstrecket genom att vinna mot Passanten med 5-3. Björn Gillefalk, Margo Zaratovskaya, Christopher Jernberg och John Svensson var dagens vinnare.
VSK IV förlorade med klara 2-6 mot Upsala ASS III, och här togs enda helpoängen av Gabriel Flyckt.
Alla allsvenska resultat

Jan 292018
 

Sex av klubbens spelare tillbringade helgen i Avesta, där Dala Open spelades med drygt fyrtio deltagare. Bäst lyckades Alfons Emmoth som kom på fjärde plats med 5 poäng efter att han förlorat mot Jonathan Westerberg och slutsegraren Thomas Ernst och vunnit resterande partier. Övriga VSK-deltagare var Filip Björkman (4½ poäng), Margo Zaratovskaya (3½), Christopher Jernberg (3½), John Svensson (3½) och Christer Carmegren (1).
Resultat Dala Open