Niklas Sidmar

feb 122019
 

Västerås Schackklubb kallar till årsmöte torsdagen den 7 mars kl. 18.30. Alla medlemmar är välkomna och klubben bjuder på fika.
Ta chansen att påverka besluten i klubben och få en inblick i både vad som hänt under det föregående året och vad som händer framöver.
Motioner till årsmötet ska enligt stadgarna vara inskickade till kansliet senast tre veckor före mötet d.v.s. senast 14/2.
Välkomna!

Dagordning

okt 222018
 

I helgen spelades första ronden i det allsvenska seriespelet, och två av klubbens fyra lag var i elden. VSK III reste till Dalarna där det blev förlust med 1½-6½ mot Horndal/Hedemora-alliansen medan VSK IV spelade 4-4 hemma mot Örebro SS II. Utöver två wo-vinster i den sistnämnda matchen vann John Svensson sitt parti i tredjelaget och Pasqual Nuñez vann sitt i fjärdelaget. Första- och andralaget spelar i Elitserien respektive Superettan som inleds med sammandrag i Stockholm om tre veckor.
Allsvenska resultat

okt 152018
 

Ludvig vann B-klassen Foto: Lars OA Hedlund

Tretton av klubbens ungdomar var på plats i Lidköping där årets Skol-SM avgjordes i helgen, och många fina prestationer noterades. I den näst äldsta klassen tog Ludvig Carlsson SM-guld efter att ha gått obesegrad genom turneringen med 7 poäng på åtta ronder. Flera andra VSK:are var med i toppen av sina klasser, bland annat blev det femteplatser för Alfons Emmoth och Margo Zarytovskaya. Alla resultat från helgen finns här och fler av Lars OA Hedlunds bilder kan man se i Bildbanken.

sep 302018
 

Normunds Miezis Foto: Lars OA Hedlund

Årets upplaga av Västerås Open är avslutad, och det blev flera fina placeringar för klubbens deltagare. Normunds Miezis och Pontus Sjödahl var två fem spelare som delade tredjeplatsen i huvudturneringen och Gabriel Flykt var en av tre spelare på tredjeplatsen i Lilla Västerås Open. Dessutom vann Sören Salholm och Thomas Zhan sina ratinggrupper.
Totalt deltog 21 av klubbens spelare i den tionde upplagan av tävlingen. Årets vinnare blev ukrainske stormästaren Yuri Solodovnichenko, Växjö SK, och Lilla Västerås Open vanns av John Löfgren, Kristineberg SK.

Slutställning || Bilder av Lars OA Hedlund

sep 282018
 

Gabriel Flykt. Foto: Lars OA Hedlund

Idag startade den tionde upplagan av Västerås Open, och det blev till slut 237 deltagare. 26 av dem är VSK:are, 21 i huvudturneringen och 5 i Lilla Västerås Open. I Lilla Västerås Open har Gabriel Flykt maximala 4 poäng efter snabbschacksdelen av tävlingen, och han delar ledningen med estländaren Aavo Urbel. I huvudturneringen är Normunds Miezis ende VSK-spelaren på maximala 4 poäng, och han delar ledningen med fem andra spelare. Pontus Sjödahl har 3½ poäng så här långt.
Nu återstår fyra långpartier och det första av dessa spelas klockan 10.00 på lördagen.
Resultat || Livesändning

sep 212018
 

Foto:Curt Wrangö

Under gårdagens klubbkväll var Ralf Åkesson på plats i klubblokalen där han spelade simultan mot övriga klubbmedlemmar, och på de 16 partier som spelades blev det 15½ poäng för stormästaren. Den ende som fick med sig poäng var Martin Orell, som spelade remi.

sep 142018
 

Robert vann som vit mot Pasqual. Foto: Christer Carmegren

Igår inleddes Höstturneringen, som denna gång samlade 12 deltagare. Den första ronden bjöd på ett par överraskningar, Jan Eriksson vann mot Martin Orell och Robert Granath mot Pasqual Nunez. Tre partier slutade enligt ratingförväntningarna och ett parti sköts upp.
Resultat Höstturneringen

sep 092018
 

Foto: Lars OA Hedlund

VSK ställde upp med ett lag i årets upplaga av Svenska Cupen, och tävlingen blev en stor framgång. Ludvig Carlsson, Filip Björkman, Jacob Laine och Benjamin Emmoth ingick i laget som vann åtta matcher och spelade en oavgjord, vilket räckte till en överlägsen turneringsseger.
Svenska Cupen spelas med poänghandikapp beroende på rating, vilket gör att lågrankade lag har goda möjligheter att överraska. Med 17 matchpoäng av 18 möjliga vann Västerås före betydligt högre rankade Schack 08 och Örgryte SK.
Resultat