Träningar börjar igen

Igår på styrelsemötet valde vi att påbörja schackträningar igen.

Dessvärre blir det i mindre skala, då vi likt butiker och andra arrangörer måste begränsa antal personer i våra lokaler.

Planen är att ta in bondegrupper (nybörjare) som tränar måndag och onsdag 17.30-19.00.
Samt torn, dam och kungs-grupp som tränar 18.30-20.00 på tisdagar (ev. lägger vi till 17.00-18.15 på torsdagar senare.)

Tidigare Springargrupp går med bonde grupp på måndag + onsdag, löpare hänger på torngruppen.

Senior verksamheten startar också torsdagar 18.30- ca 21.00 med långparti KM.

För alla dessa träningar gäller endast 12 personer i lokalen, med tränare (ansvariga) så kan vi endast ta in 10 personer.

Därmed så är det viktigt att anmäla sitt intresse för någon av dessa träningar. Start för träningar sker måndag 30/8.

Detta kan göras till mig angående löpare + torn + dam + kung. andreas.carlsson@stf.se
Eller till martin.orell92@gmail.com angående bonde, springare samt seniorverksamhet.

Först till kvarn gäller, så ska du vara med boka din plats!

IM Norm till Ludde!

Ludvig som började på NTG dvs Schack gymnasiet i Oslo, spelar just nu i Offerspill Nordic Invitational, där han just nu är på 5:e plats med prestation 2511 inför sista ronden.

För att ta IM normen krävdes 2450 i snittranking och 3 IM motståndare samt möten med deltagare från olika länder. Då han i sista ronden möter klubb kompisen GM Normunds Miezis så är saken klar. Även vid förlust sista ronden så räcker det till IM norm.

Resultaten hittills är 5,5 poäng med vinst mot 2 IM, vinst  mot 3 FM samt remi mot en IM och 2 förluster mot IM, dvs han har bara mött starkt motstånd och just nu +153 ranking. Med remi sista ronden passerar han 2300 och tar även FM titeln. I tävlingen spelar även 2 andra Svenska spelare, Linus Johansson 5 poäng och Gustav Törngren på 2,5 poäng.

VLT skriver om schackfyrans flytt

Som en del redan har sett söker Sveriges Schackförbund nya klubbar att arrangera schackfyrans riksfinal då Västerås har sagt upp avtalet. Det är stort belopp vår Schackklubb kommer att tappa om vi inte håller denna final. (ca 100.000 kr)

Vi behöver nya personer in i vår kommitté och utöka gruppen så vi har en chans att lyckas.
Vi har fortfarande chansen att söka på nytt men det måste ske snart. Finns intresse att hjälpa så svara på formuläret nedan.

https://www.vlt.se/logga-in/schackfinalen-hotas-av-flytt-tavlingen-ar-viktig-for-vasteras

Vi har sammanställt ett formulär där vi vill att du svarar på vilket sätt du vill stötta våran förening. Här kan du också skriva in eget förslag.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexp3oi45vVfU6-uXNgvsqkoh7otz6CtGNsOjo-NYxbwH2NSg/viewform

Nya lagledare

Johan Norberg och Andreas Landgren kommer axla rollen efter Peter Bergström som lagledare. De kommer att dela på uppgiften då de ev. spelar i samma lag. Rollen som lagledare blir också att skriva matchreferat så vi andra kan följa våra starka lag i toppen bättre. Det är troligtvis ett steg närmare viktigare positioner, en ny tradition är att lagledaren i Västerås går vidare till att bli landslagskapten. Framtiden får utvisa om det blir så igen.

Ingen Seniorträning 23:e maj

Den 23:e maj samlas vi utanför ABB Arena vid Bandyarenan och hjälper att sätta upp bord inför schackfyran. Vi kommer samlas kl. 18:00 men det finns personal på plats tidigare för de som kan komma.

Vi saknar personal till lördagen den 25:e Maj då Schack4:an hålls framförallt till kiosken. Enkät att ställa upp finns att svara på några inlägg längre ner.

Västerås schackklubb behöver din hjälp

Detta email har gått ut till samtliga medlemmar men eftersom en del inte har fått det så läggs det även ut på vår hemsida.

Vi i Västerås schackklubb är en förening där medlemmar tar ansvar och hjälper till i våran verksamhet.

Klubben har tidigare år haft schackfyran som stor del av verksamhet och för att vi ska kunna behålla den i vår regi kommande årkrävs nya krafter och frivilliga att hjälpa oss med detta.
Tävlingen i år sker den 25/5, kan man inte ställa upp på lördagen kan man ev hjälpa att ställa iordning torsdagen den 23/5.

Vi kommer även behöva annan hjälp t ex att vara med att ordna sponsorer eller skriva på vår hemsida. Vår styrelse saknar även en valberedning. Vår nya styrelse vill gärna bedriva vår fantastiska verksamhet precis som vår tidigare styrelser har gjort, men för det behöver vi hjälp.

Vi har sammanställt ett formulär där vi vill att du svarar på vilket sätt du vill stötta våran förening. Här kan du också skriva in eget förslag.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexp3oi45vVfU6-uXNgvsqkoh7otz6CtGNsOjo-NYxbwH2NSg/viewform

TACK FÖR DITT SVAR

Med vänlig hälsning, Andreas Carlsson

Ordförande Västeråsschackklubb

Västerås ASK bjuder in VSK:are att spela snabbschack.

Ny turnering startar den 2 april kl 18:30. Betänketid är 25 minuter med tillägg för varje utfört drag. Turneringen spelas över fem tisdagar och avslutas tisdagen den 7 maj. Valborgsmässoafton är spelfri.
Läs mer: https://vasteras-ask.webnode.se/

De får också delta på nu på torsdag den 4 april då vi startar Snabbschacks-KM.
Betänketid: Tid: 10 minuter + 5 sekunder per drag
Vi kör rond 1-4  den 4 april och rond 5-8  den 11 april.
Så passa på att anmäla er redan idag!

Anmälda:  https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=7157

Anmäl Er till

@Lars Svahn (svahnarna@hotmail.com)