J-O

Jan 132018
 

13 glada barn var med i årets första månadstävling. Det blev en gemensam tävling för ”bönderna”, ”springarna” och ”löparna”, där Melker vann bondeklassen och där Samuel och Aren toppade springare/löparklassen. Stort grattis! Erik Nilsson livesände med fyra livebräden (partiarkiv nedan).

Resultatlista || Partiarkiv

Dec 102017
 

Månadstävlingen för december lockade 11 deltagare. I Bondeklassen (7 deltagare) delades segern mellan Melker Samuelsson, Nils Hammar och Vihaan Paidipati som alla fick 13 poäng av 15 möjliga. I Springar/Löparklassen (4 deltagare) spelades ”dubbelrondigt” och i en spännande turnerering vann till slut Aren Khorozian med 16 poäng av 18 möjliga.

Resultat <Bonde || Springare/Löpare>

Höstlov

 Posted by  Okategoriserade
Okt 302017
 

Vecka 44 är det höstlov och det innebär att det inte är några ordinarie juniorträningar måndag,tisdag, onsdag eller torsdag.

Vi rekommendar spelsugna ungdomar att spela på nätet (tex www.chess.com) och/eller haka på seniorkvällen på torsdag med start 18.15. Nu på torsdag är det frågesportschack! Se även torsdagsprogrammet.

 

Sep 092017
 

Idag spelades US Open i Uppsala, första deltävlingen i Upplands Junior-GP. 7 VSK:are deltog, och vi utgjorde därmed en tredjedel av startfältet.

I den kombinerade låg- och mellanstadieklassen var det riktigt spännande inför slutronden och flera spelare hade chansen att vinna tävlingen. Bäst av VSKarna lyckades till slut Christopher Jernberg, som tog silvret. Christopher slutade på samma poäng som segraren Akash Mitra från Uppsala, men ”Stoffe” hade något sämre kvalitetspoäng.

Resultat: Låg/Mellan || Högstadiet/Gymnasiet

Sep 072017
 

Snart är det dags för höstens höjdpunkt, Skol-SM i schack. I år spelas tävlingen i Katrineholm, 6-8 oktober. Förra året hade vi 30 deltagare och vi hoppas bli minst lika många i år. Häng med du också!

VSK på Skol-SM 2016 (Lindesberg)

VSK har ordnat en paketlösning med resa, logi, matpaket och startavgift.  Anmälan görs senast måndag 18 september via VSKs webanmälan. För frågor, kontaka mig (J-O Vatn) på skolsm@vasterasschack.se eller 070-7226828 (kvällstid). Föräldrar som vill följa med som ledare är mycket välkomna. Hör av er till J-O om du är intresserad!
 
VSKs paketlösning || Tävlingens hemsida || Webanmälan
(Saknar du lösenord för webanmälan, mejla skolsm@vasterasschack.se)

Aug 272017
 

Nu på lördag 2 september är det dags för höstens första tävling, en fyrdistriktsmatch för barn där vi från Västmanland får mäta våra krafter mot Östergötland, Sörmland och Örebro län, se inbjudan för mer information. Tävlingen lämpar sig främst för barn i springar-, löpar- och torngruppen, och som är födda 2005 och senare.

Är ditt barn intresserad så meddela lagledare Mikael Zeidlitz (mikael.zeidlitz@gmail.com, 076-1721717) snarast, dock senast onsdag 30/8.
När ni anmäler er till Mikael, úppge
* barnets namn och födelseår,
* kontaktinformation till förälder (namn, mejl, och mobil),
* samt om ni har möjlighet att skjutsa eller ej,
Vi kan skicka upp till 12 spelare. Blir det fler än 12 barn som anmäler sig så kommer några tyvärr få avstå. Först till kvarn gäller denna gång, förutsatt att det finns tillräckligt med chaufförer bland de som anmäler sig.

Vi kommer behöva ca 3 bilar. Västmanlands Schackförbund (U-Schack) betalar milersättning förutsatt att samåker.

Aug 242017
 

Nu på måndag (28 augusti) startar juniorträningarna på klubben igång efter sommaruppehållet. Tränarna är laddade för en ny termin, vi hoppas att ni är det också! Träningstiderna är desamma som tidigare:

  • Vit bonde och Svart bonde: Måndagar och Onsdagar 17.00-18.15
  • Springare och Löpare: Måndagar och Onsdagar 18.30-20.00
  • Torn, Dam och Kung: Tisdagar 18.30-20.00, Torsdagar 17.00-18.15

Vi hälsar nya och gamla ungdomar välkomna till en ny termin!