Elitseriens bronsmedaljörer – Västerås SK!

Här är spelarna från vårt förstalag som tog bronsmedalj i Elitseriens säsong 2021/2022. Detta blev klart under helgens avslutande sammandrag och är en av de största framgångarna någonsin i klubbens långa historia!

STORT GRATTIS TILL BRONSET OCH LYCKA TILL NÄSTA SÄSONG!

Från vänster i bild: Baldur Teodor Peterson, Ludvig Carlsson, Johan Norberg, Ralf Åkesson, Erik Norberg, Anders Eriksson, Peter Bergström, Andreas Landgren, Pontus Sjödahl, Love Janse och Milton Pantzar.

Så gick det för klubbens lag i Allsvenskan säsongen 2021/2022!

Igår spelades sista ronden i Allsvenskan för våra samtliga fyra lag och 32 spelare från klubben deltog alltså i olika matcher som spelades i Södertälje, Ervalla och i vår egen klubblokal. Vi har under den här säsongen återigen visat prov på att vi är en Sveriges främsta klubbar både när det gäller elit och bredd. Samtliga lag lyckades med fina prestationer:

Lag I – Elitserien spelade mycket starkt under hela säsongen och avslutade sammandraget, som spelades fre-sön i Södertälje, med en oavgjord match och två vinster vilket resulterade i en hedrande bronsmedalj. Stort grattis till alla som spelade i laget!

Lag II – Superettan spelade parallellt med vårt förstalag i Södertälje. Efter förluster på fredagen och lördagen avslutades säsongen med en storstilad vinst vilket säkrade kontraktet för fortsatt spel i Superettan även under nästa säsong!

Lag III – Div 2:2 har spelat mycket övertygande under säsongen och lyckats vinna mot flera högre rankade lag. Laget var länge med i toppstriden, men starkt motstånd i form av två klubbar med lag med över 2000 i snittranking gjorde att den 3:e-plats laget slutade på också får anses som en mycket fin prestation.

Lag IV – Div 3:2 var också med och krigade i toppen av tabellen halvvägs in i serien. Laget förlorade tyvärr de avslutande ronderna och hamnade slutligen i mitten av tabellen. I bilden nedan ser ni en av våra unga lovande spelare Vidar Zeidlitz som precis påbörjat sitt parti i den avslutande ronden som spelades igår mot Uppsala ASS III i vår klubblokal.

Här kan ni se samtliga resultat och vilka som spelade i respektive lag.

Tack till alla som spelat under säsongen!

Bragdseger för tredjelaget mot Schack 78 i Uppsala!

När vi samlades idag på morgonen för gemensam avfärd till Uppsala väntade en svår uppgift i Div 2:2 rond 2 mot Schack 78 –  ett lag med en snittranking drygt 150 poäng högre än vårt lag. Trots detta var jag som lagledare hoppfull inför uppgiften då vi hade en spännande laguppställning kryddad med flera unga lovande spelare på stark frammarsch i sin schackliga utveckling. Tillslut blev det också en av dessa spelare som fick avgöra matchen. Vid ställningen 4-3 till vår favör så lyckades Rasmus Friebe med fin teknik konvertera ett tornslutspel till seger mot en motståndare med drygt 400 poäng högre ranking och därmed var vår seger med 5-3 i hamn! I laget deltog Björn Gillefalk, Martin Orell, Jonas Granath, Sture Tykoson, Mattias Stridh, Alice Xiong, Rasmus Friebe och Pontus Ivebrink.

De individuella resultaten hittar ni här:

 

 

 

Västerås SK III slog Falu-Borlängealliansen med 6-2!

Det var ett glatt, förväntansfullt och spelsuget gäng som samlades vid klubblokalen tidigt på söndagsmorgonen för gemensam avfärd mot Borlänge. Efter COVID-uppehållet är det riktigt kul att Allsvenskan är igång igen och vi fick ihop ett starkt lag. Motståndarna kom tyvärr bara med 7 spelare till start. Det handikappet skulle det sig dock visa att vi knappast behövde eftersom vi vann matchen med 6-2. I det segrande laget deltog Björn Gillefalk, Filip Björkman, Martin Orell, Peter Kruuse, Jonas Granath, Åke Nurmi, Sture Tykoson och Mattias Stridh (w.o).  De individuella resultaten hittar ni via denna länk:

 

 

Uppskjuten match i Allsvenskan för Västerås SK III

Västerås SK III skulle enligt programmet vi tidigare lagt upp spela bortamatch mot Schack 78 i Uppsala sön 16/1. Vi har nyligen fått besked om att TK p.g.a ökande smittspridning  bestämt sig för att skjuta upp matchen och vi väntar på besked vilket datum den blir av.

Under helgen 29-30 jan har alla våra 4 lag hemmamatcher enligt spelprogrammet. Dessa datum gäller fortfarande.  Vi håller som lagledare utkik och håller er uppdaterade om några förändringar skulle ske även kring de speldatumen.

 

Resultat för klubbens fyra lag i premiären av Allsvenskan

Det är kul att seriespelet nu äntligen är igång igen och det var många som var spelsugna igen när vi som lagledare jobbade med att få ihop lagen.

Så här gick det i premiäromgången som spelades lör 4/12 och sön 5/12:

Elitserien: Stockholms SS – Västerås SK (5,5 – 2,5)

Superettan: SK Rockaden Umeå – Västerås SK II (3,5 – 4,5)

Div 2:2: Västerås SK III – Uppsala SSS (1,5 – 6,5)

Div 3:2: Schack 64 / Täby SK II – Västerås SK IV (4-4)

Här är en länk till mer information om vilka spelare som deltog i respektive lag och resultaten per bord.

Referat från lagledarna för Lag I & II hittar ni här:

Lag 1

Lag 2

Schema för klubbens kommande matcher hittar ni här.

 

Enkät om deltagande i Allsvenskan säsong 2021/2022

Äntligen är det dags för spel i Allsvenskan. Västerås SK har fyra lag i Elitserien, Superettan, Div II och Div III. Lagledare för respektive lag är:

Lag I & II: Johan Norberg & Andreas Landgren

Lag III: Jonas Granath

Lag IV: Mattias Stridh

Lagledarna kommer att kontakta er inför varje rond. För att underlätta denna process vore det bra om ni kunde svara på en kort enkät angående i vilken utsräckning ni har möjlighet att spela och på annat sätt hjälpa till under säsongen. Svara på enkäten genom att klicka på följande länk.

 

 

Ny säsong av Swedish Chess Team Battle startar imorgon!

Säsongen består av 5 omgångar och kommer att spelas varje söndag med start imorgon 14/6 och finalomgång 12/7. Den här säsongen deltar vi bara med 1 lag som spelar i högsta divisionen. Alla är välkomna att vara med och spela i laget oavsett spelstyrka. Ni som vill spela behöver inte binda upp er varje söndag utan det går utmärkt att vara med i enskilda omgångar. Anmäl er via länken under aktuella inbjudningar.

Säsongsavslutning ikväll för klubb-blixten online!

Som framgår av tidigare inlägg så blir det snart sommaruppehåll för klubbens aktiviteter. Ikväll har ni chansen att vara med och spela säsongens sista klubb-blixt. Vi kör två turneringar ikväll:

Kl. 18.20 – 19.30 spelar vi en klassisk turnering med betänketiden 3 + 2

Kl. 19.35 – 20.30 skruvar vi upp tempot lite och spelar 1+0.

Anmälan via länkarna under ”Aktuella inbjudningar” eller via klubbens lobby på Lichess här: