Serieseger och avancemang till Div I för VSK III!

Idag spelades den avgörande matchen mot Karlstad i Div II. Vi hade ett mycket starkt lag och vann övertygande med siffrorna 6-2. I laget spelade Johan Kretz, Karl Magnusson, Andreas Backman, Björn Gillefalk, Filip Björkman, Martin Orell, Jonas Granath och Peter Kruuse. De individuella resultaten hittar ni här.

Dagens seger betyder att vårt tredjelag avancerar och får spela i Div I nästa säsong. Eftersom vårt andralag tyvärr åkte ur Superettan så kommer Lag II och Lag III att spela i samma division och grupp under nästa säsong av Allsvenskan 2023/2024.

Som lagledare vill jag passa på att både gratulera och tacka alla som har spelat för Lag III under den här säsongen. Det har varit väldigt bra uppslutning vilket gjorde att vi kunde vinna samtliga 6 matcher. Ser fram emot nästa säsong, men nu blir det alltså en paus i det allsvenska spelet till dess att nästa säsong börjar i höst.

Lag III i serieledning i Div 2 after avgörande vinst!

Det blev en tidig söndagsmorgon med säsongens längsta resa till Skänninge för spel mot SS Allians / Motala SS. Vi hade ett starkare lag än någonsin tidigare med en snittrating på 1992. Det behövdes också med tanke på att våra motståndares snittrating lag på 2004. Det blev en mycket jämn drabbning där vi tillslut segrade med 4,5 – 3,5. I det segrande laget spelade Johan Kretz, Karl Magnusson, Andreas Backman, Björn Gillefalk, Jonas Granath, Peter Kruuse, Anders Lundbäck och Åke Nurmi. Det individuella resultaten och tabellen hittar ni här.

Dagens viktiga seger innebär att det räcker med oavgjort i sista matchen mot Karlstad för att säkra seriesegern och avancemang till Div 1. Matchen spelas i våra lokaler, söndag 19/3 kl. 11.00

Fortsatta framgångar i Allsvenskan för Lag III och Lag IV!

Idag spelades två hemmmatcher i klubblokalen med riktigt fina resultat! Lag III besegrade SSK Hammarö med de övertygande siffrorna 7-1 och Lag IV lyckades, trots lägre genomsnittsranking, att vinna mot Faringe-Rånas med 6-2!

I Lag III spelade Johan Kretz, Karl Magnusson, Björn Gillefalk, Martin Orell, Anders Lundbäck, Åke Nurmi, Mattias Stridh och Sture Tykoson. De individuella resultaten för Lag III hittar ni här:

I Lag IV spelade Marcus Makrai-Andersson, Pasqual Nunez, Pontus Ivebrink, Gabriel Flykt, Alice Xiong, Miki Fernlund, Ange Zeidlitz och Vidar Zeidlitz. De individuella resultaten för Lag III hittar ni här:

Dagens seger innebär att Lag III nu leder Div 2 med 4 raka segrar. I de återstående ronderna väntar två mycket spännande och viktiga matcher borta mot Motala (5/3) och hemma mot Karlstad (19/3). Motala har också vunnit samtliga 4 matcher, men ligger 4,5 paritpoäng efter oss. Som lagledare håller jag tummarna för att vi får ihop ett lika starkt lag som under tidigare matcher, trots att det alltså blir en lite längre resa denna gång.

Även Lag IV ligger mycket bra till med 3 vinster och en oavgjord match. Det innebär att vi ligger  2:a efter starka Falu-Borlängealliansen som tyvärr blir svåra att stoppa med 4,5 partipoäng tillgodo och jumbolaget kvar att möta. Lag IV spelar sin avslutande match borta 19/3 mot Schack 64 / Täby SK II. Vi hoppas att så många som möjligt av er kan vara med då!

VSK III vann derbyt mot VASK med 6-2!

Idag spelade vi en viktig match i Div II:4 mot VASK. Det var väldigt trevligt att träffa VASK-gänget igen. En del av spelarna i vårt lag har själva varit medlemmar i deras klubb tidigare och många av oss har spelat mot dem många gånger tidigare. Vi lyckades få ihop ett mycket starkt lag med en genomsnittlig rating på 1930 och efter stabilt spel var slutsiffrorna 6-2 fastställda. I det vinnande laget spelade Björn Gillefalk, Filip Björkman, Zoran Gajic, Andreas Carlsson, Martin Orell, Jonas Granath, Peter Kruuse och Åke Nurmi. Resultaten per bord hittar ni här:

Vi hade turen att få en bortamatch i Västerås och i nästa rond väntar spel hemma mot SSK Hammarö hemma sön 5/2. Efter tre raka vinster och bra partipoäng är vi fulla av tillförsikt att vara med och kriga om att vinna Div 2 och ta klivet upp mot Div 1.

 

Segrar för Lag III och Lag IV i Allsvenskan rond 3!

Idag var det riktig schackfest i klubblokalen med inte mindre än 32 spelare på plats. Både Lag III och Lag IV spelade hemmamatcher mot Ervalla SS II samt Uppsala ASS III. Båda lagen är obesegrade så här långt efter 3 ronder. Riktigt kul att båda lagen är med och krigar i toppen i Div 2 respektive Div 3!

Lag III var klara favoriter på pappret och vann också komfortabelt med 6,5 – 1,5. I det segrande laget spelade Andreas Backman, Andreas Carlsson, Martin Orell, Jonas Granath, Peter Kruuse, Åke Nurmi, Mattias Stridh och Sture Tykoson. Resultaten per bord och läget i tabellen hittar ni här.

Lag IV hade ca 100 poäng lägre snittranking än motståndarlaget, men det är ett lag med många starka spelare på uppgång. Senast lyckats man med en bragdmatch 4-4 mot ett av seriens starkaste lag – Falu-Borlängealliansen – som hade drygt 200 poäng högre snittranking. Vi var därför mycket optimistiska inför den här matchen och det blev också en seger med minsta möjliga marginal 4,5 – 3,5.

I det segrande laget spelade Marcus Makrai Andersson, Gabriel Flykt, Alice Xiong, Rasmus Myklebust, Simon Johansson, Christer Carmegren, Ange Zeidlitz och Joel Westerlund. Ange och Rasmus vann sina partier. Även Alice som spelat mycket bra den senaste tiden och därför fick spela ett par bord högre upp än sin ranking lyckades vinna en nyckelmatch mot en högre rankad motståndare. Till slut var det bara Gabriel Flykt kvar som kämpade länge och tappert med en merbonde i ett slutspel med olikafärgade löpare som tillslut utmynnade i remi, men det räckte för att säkra matchsegern! Resultaten per bord och läget i tabellen hittar ni här.

 

 

Elitseriens bronsmedaljörer – Västerås SK!

Här är spelarna från vårt förstalag som tog bronsmedalj i Elitseriens säsong 2021/2022. Detta blev klart under helgens avslutande sammandrag och är en av de största framgångarna någonsin i klubbens långa historia!

STORT GRATTIS TILL BRONSET OCH LYCKA TILL NÄSTA SÄSONG!

Från vänster i bild: Baldur Teodor Peterson, Ludvig Carlsson, Johan Norberg, Ralf Åkesson, Erik Norberg, Anders Eriksson, Peter Bergström, Andreas Landgren, Pontus Sjödahl, Love Janse och Milton Pantzar.

Så gick det för klubbens lag i Allsvenskan säsongen 2021/2022!

Igår spelades sista ronden i Allsvenskan för våra samtliga fyra lag och 32 spelare från klubben deltog alltså i olika matcher som spelades i Södertälje, Ervalla och i vår egen klubblokal. Vi har under den här säsongen återigen visat prov på att vi är en Sveriges främsta klubbar både när det gäller elit och bredd. Samtliga lag lyckades med fina prestationer:

Lag I – Elitserien spelade mycket starkt under hela säsongen och avslutade sammandraget, som spelades fre-sön i Södertälje, med en oavgjord match och två vinster vilket resulterade i en hedrande bronsmedalj. Stort grattis till alla som spelade i laget!

Lag II – Superettan spelade parallellt med vårt förstalag i Södertälje. Efter förluster på fredagen och lördagen avslutades säsongen med en storstilad vinst vilket säkrade kontraktet för fortsatt spel i Superettan även under nästa säsong!

Lag III – Div 2:2 har spelat mycket övertygande under säsongen och lyckats vinna mot flera högre rankade lag. Laget var länge med i toppstriden, men starkt motstånd i form av två klubbar med lag med över 2000 i snittranking gjorde att den 3:e-plats laget slutade på också får anses som en mycket fin prestation.

Lag IV – Div 3:2 var också med och krigade i toppen av tabellen halvvägs in i serien. Laget förlorade tyvärr de avslutande ronderna och hamnade slutligen i mitten av tabellen. I bilden nedan ser ni en av våra unga lovande spelare Vidar Zeidlitz som precis påbörjat sitt parti i den avslutande ronden som spelades igår mot Uppsala ASS III i vår klubblokal.

Här kan ni se samtliga resultat och vilka som spelade i respektive lag.

Tack till alla som spelat under säsongen!

Bragdseger för tredjelaget mot Schack 78 i Uppsala!

När vi samlades idag på morgonen för gemensam avfärd till Uppsala väntade en svår uppgift i Div 2:2 rond 2 mot Schack 78 –  ett lag med en snittranking drygt 150 poäng högre än vårt lag. Trots detta var jag som lagledare hoppfull inför uppgiften då vi hade en spännande laguppställning kryddad med flera unga lovande spelare på stark frammarsch i sin schackliga utveckling. Tillslut blev det också en av dessa spelare som fick avgöra matchen. Vid ställningen 4-3 till vår favör så lyckades Rasmus Friebe med fin teknik konvertera ett tornslutspel till seger mot en motståndare med drygt 400 poäng högre ranking och därmed var vår seger med 5-3 i hamn! I laget deltog Björn Gillefalk, Martin Orell, Jonas Granath, Sture Tykoson, Mattias Stridh, Alice Xiong, Rasmus Friebe och Pontus Ivebrink.

De individuella resultaten hittar ni här:

 

 

 

Västerås SK III slog Falu-Borlängealliansen med 6-2!

Det var ett glatt, förväntansfullt och spelsuget gäng som samlades vid klubblokalen tidigt på söndagsmorgonen för gemensam avfärd mot Borlänge. Efter COVID-uppehållet är det riktigt kul att Allsvenskan är igång igen och vi fick ihop ett starkt lag. Motståndarna kom tyvärr bara med 7 spelare till start. Det handikappet skulle det sig dock visa att vi knappast behövde eftersom vi vann matchen med 6-2. I det segrande laget deltog Björn Gillefalk, Filip Björkman, Martin Orell, Peter Kruuse, Jonas Granath, Åke Nurmi, Sture Tykoson och Mattias Stridh (w.o).  De individuella resultaten hittar ni via denna länk:

 

 

Uppskjuten match i Allsvenskan för Västerås SK III

Västerås SK III skulle enligt programmet vi tidigare lagt upp spela bortamatch mot Schack 78 i Uppsala sön 16/1. Vi har nyligen fått besked om att TK p.g.a ökande smittspridning  bestämt sig för att skjuta upp matchen och vi väntar på besked vilket datum den blir av.

Under helgen 29-30 jan har alla våra 4 lag hemmamatcher enligt spelprogrammet. Dessa datum gäller fortfarande.  Vi håller som lagledare utkik och håller er uppdaterade om några förändringar skulle ske även kring de speldatumen.