SWEDISH CHESS TEAM BATTLES OMGÅNG 4

I söndags spelades fjärde omgången av Swedish Chess Team Battle.

I division 1 kom förstalaget på en 5-e plats. Bästa poängplockare blev Erik Norberg, Ludvig Carlsson och Johan Norberg. Alla resultatet i omgången kan ses här.

I division 4 kom andralaget på en 1-a plats. Bästa poängplockare blev Karl Magnusson, Filip Björkman och Andreas Backman. Alla resultat i omgången kan ses här.

På söndag spelas femte och sista omgången för säsongen. Förstalaget ligger på femte plats i serien och det ser ut som att det är möjligt att gå upp eller ner en placering beroende på hur det går sista omgången. Det finns inga teoretiska chanser för oss att åka ur div 1, så det ser ut som att vi kommer spela där även nästa säsong. Alla är välkomna att spela på söndag. Länk till anmälan hittar ni under fliken ”Aktuella inbjudningar”.

Andralaget leder serien och har vunnit alla omgångar, utom en där vi kom tvåa. Då det är de två högst placerade lagen som går upp till nästa division är det klart att vi och Ervalla SS kommer att gå upp och högst troligt kommer vi även vinna serien.

Ställningen i serien kan ses nedan:

Swedish Chess Team Battles omgång 2

I söndags spelades andra omgången i Swedish Chess Team Battles.

I division 1 kom förstalaget på en 7-e plats, vilket ger oss 4 poäng i serien. Bästa poängplockare blev Johan Norberg, Ludvig Carlsson och Terry Feiff. Alla resultatet i omgången kan ses här.

I division 4 kom andralaget på en 1-a plats, vilket har gett oss 2 vinster i rad. Bästa poängplockare blev Karl Magnusson, Andreas Backman och Martin Orell. Alla resultat i omgången kan ses här.

Preliminär ställning efter rond 2 kan ses nedan:

Swedish Chess Team Battle - div 1

Swedish Chess Team Battles div 4

Västerås SK två lag i Swedish Chess Team Battles

Nu på söndag börjar första säsongen av Swedish Chess Team Battles som spelas online på lichess.org. Säsongen håller på under 5 söndagar, betänketiden är 3 minuter och håller på 18:15-19:45.

Vi har ett lag i första divisionen som har under de senaste omgångarna kommit bland de 4 bästa placeringarna i div 1, men inte lyckats kvalificera sig till Bundesliga.

I samband med att säsongen startar kommer vi även att ställa upp ett andralag i serien som spelar i division 4. Man kan ha hur många spelare som hälst i ett lag, men man räknar endast ihop de 8 bästa poängplockarna i varje lag. Vi har tänkt ställa upp med våra 12 bästa spelare i förstalaget och resten är välkomna i andralaget.

För att spela i andralaget på söndag krävs följande:

  1. Registrera ett konto på lichess.org och ange för- och efternamn i profilen.
  2. Gå med i andralaget via denna länk och vänta på att bli accepterad i gruppen
  3. Anmäl er till ronden via denna länk.

Då appen för lichess har strulat en del rekommenderar jag att spela via webbläsaren och inte appen. Jag hoppas att så många som möjligt vill spela på söndag och jag rekommenderar även klubbturneringen som vi spelar på torsdag 18:15 (se tidigare inlägg om den turneringen).

Om man har några frågor kan man kontakta Martin Orell (lagledare för andralaget) martin.orell92@gmail.com eller Jonas Granath (lagledare för förstalaget) k.jonas.granath@gmail.com.