Urban

Dec 102017
 

Segrande svenska laget.
Foto: Lars OA Hedlund

Sverige vann kadettkampen mot Norge med matchpoängen 20-4, 85-59 i parti­poäng. Ludvig Carlsson tog 8 poäng på de 12 partierna och Santiago Grueso Cordoba 6 poäng. Bäste poängplockare i det segrande svenska laget var Kaan Kücüksari med 11 poäng!

Dec 072017
 

Hela grupp A utom Filip Björkman som hade frirond.

Mats Sjödin fixade solosegern i Grupp A och därmed titeln klubbmästare genom att spela remi mot Ludvig Carlsson. Sören Östmark knep lite överraskande ½ poäng mot Alfons Emmoth, men Alfons lyckades trots detta behålla andraplatsen på bättre särskiljning än Ludvig.

Hela grupp B

I grupp B vann Urban över Pascual och säkrade därmed segern på 4½ poäng före Jacob och Gabriel på 3½. Erik Eriksson vann över Jan Eriksson och det innebar att ingen spelare gick poänglös från årets KM.

Resultat KM 2017

Dec 032017
 

VSK II vann överlägset med 7-1 borta mot Schack 08 II i div. I Östra och är nu ensamma fullpoängare i serien. Tidigare har man besegrat nuvarande trean och fyran i serien, så det ser ljust ut inför fortsättningen.
VSK III mötte svåra Eskilstuna SK och trots rankingunderläge vid nästan samtliga bord var man nära att knipa sin första matchpoäng i serien. Det slutade dock med förlust med 3-5.
VSK IV överraskade positivt med att vinna borta mot Horndal/Hedemora II. Det blev knappast möjliga seger med 4½ mot 3½.

Allsvenska resultatsystemet

Dec 022017
 

Många intresserade av Armageddon mellan Filip och Alexander

I Blixt och Dunder idag fick  segern i G+-klassen avgöras med ett så kallat Armageddon-parti. Kombattanterna var Filip Björkman VSK och Alexander Lindén Örebro SS. Alexander som vit fick 5 min betänketid mot 4 min för Filip och Alexander var tvungen att vinna för att komma etta, vilket han också gjorde. Filip med matthot mot sig och kvalitet under försökte få till remischackar men det höll inte hela vägen.
Högstadieklassen vanns av Ludvig Carlsson som också hade bästa totalplaceringen i tävlingen. Mellanstadiet vanns av Christopher Jernberg som hade näst bästa totalplaceringen och lågstadiet vanns av William Thorén Schack i Skolan.

Resultat Blixt och Dunder

KM

 Posted by  KM
Nov 302017
 

Pascual ser bekymrad ut, men vann trots det mot Erik.

I näst sista ronden av KM vann Mats över Filip och Alfons över Ludvig. Det innebär att Mats med en rond kvar leder med en hel poäng före Alfons som han vunnit mot och Ludvig. Ludvig och Mats möts i sista ronden och remi räcker för Mats för att bli klubbmästare.

I grupp B var det inga stora överraskningar. Urban leder trots en hängmatch på 3 poäng före en trio med 2½.

Resultat KM rond 4:  Grupp A || Grupp B

Nov 262017
 

De fyra guldmedaljörerna Santi, Alfons, Ludde och Filip.
Foton: Lars OA Hedlund

Västerås förstalag utklassade konkurrenterna och vann samtliga fem matcher. Efter vinst mot Örgryte SK i dagens första rond var SM-guldet redan säkert, men av bara farten ångade man på med ytterligare en seger med 3½-½ nu mot Uppsala SSS. VSK slutade på 10 matchpoäng och 16 partipoäng. Tvåa på 7 matchpoäng och 13½ partipoäng kom SK Rockaden Sthlm.
Det är 17 år sedan ett Västeråslag senast vann juniorallsvenskan.
Guldmedaljörerna är:
Bord 1: Santiago Grueso Cordoba 4/5
Bord 2: Alfons Emmoth 4/5
Bord 3: Ludvig Carlsson 4½/5
Bord 4: Filip Björkman 3½/5

Andralaget var mycket nära att kvalificera sig till nästa års division I. Man slutade på tredje plats på samma poäng som tvåan Kristallens SK men med lite sämre partipoäng. Lunds ASK med ett kanonlag som säkert skulle hävdat sig väl i div.I vann samtliga sex matcher och var tre matchpoäng före Kristallen och Västerås.
VSK III slutade på 16:e plats och VSK IV på 23:e plats.

Juniorallsvenskan 2017:  Resultat || Bilder Lars OA Hedlund

Nov 252017
 

Alfons är på väg att avgöra partiet mot Hampus Sörensen

VSK I vann över huvudkonkurrenten och rankingfavoriten SK Rockaden Sthlm med 3-1 i dagens första rond. Ludvig gick in i en ställning där motståndaren kunde hålla remi med dragupprepning. och överlät avgörandet till lagkamraterna. Santi revan­scherade sig för gårdagens förlust och vann på bord 1 liksom Alfons på bord 2 efter att motståndaren desperat men förgäves letat efter remischackar. När sedan Filips motståndare gick med på dragupprepning så var segern för VSK med 3-1 klar.
I dagens andra rond mötte VSK Limhamns SK. Ludde vann tidigt och återigen lyckades både Santi och Alfons vinna sina partier och segern var klar. Då gjorde det inte så mycket att Filip förlorade sin match så att slutsiffrorna skrevs till 3-1.
Eftersom Uppsala SSS och SK Rockaden Sthlm spelade oavgjort leder VSK  med maximala sex poäng och bäst ”målskillnad” efter tre ronder före Uppsala och Örgryte på fyra poäng. Lovande förutsättningar inför morgondagen då VSK möter just Uppsala och Örgryte.

I division II leder SK Rockaden Sthlm II före två lag från Lunds ASK. Lunds förstalag har en verklig kanonuppställning för div. II på de två första borden i form av Kaan Kücüksari 2292 och Martin Jogstad 2279.
VSK II har en vunnen och två oavgjorda matcher efter första dagens spel. VSK III har en vunnen och en oavgjord och VSK IV en oavgjord.

Tävlingens hemsida || Resultat och lottning Div.I  Div. II