Höststarten nalkas

Det har som vanligt varit en händelserik schacksommar med SM i Kungsör som höjdpunkten. Speciellt juniorerna har varit flitiga att tävla runtom i Sverige och jag hoppas att det kan smitta av sig även på seniorerna vad det lider.

Juniorernas höstträningar drar i gång måndagen den 24 augusti respektive tisdagen den 25 augusti. Seniorkvällarna börjar torsdagen den 3 september. Programmet för torsdagsträningarna hittar ni här.

Jag hoppas att så många som möjligt dyker upp den 3 september för då kör vi en invigningsturnering! ”Vad då invigningsturnering?” kanske ni undrar. Jo, under sommaren har klubblokalen genomgått en omfattande uppfräschning som vi i styrelsen hoppas blir uppskattad. Så passa på att värma upp inför hösten och dessutom ta en titt hur det numera ser ut. Det blir snabbschack med tidshandikapp så att de bättre spelarna får svettas ordentligt!

Om vi tittar lite framåt så ligger många lockande evenemang i kalendern under hösten. Västerås Open  arrangeras av oss själva och är tänkt att ersätta Hallstahammar Open som tyvärr gått i graven.

För juniorerna är Skol-SM i Göteborg 9-11 oktober  den stora utmaningen. Efter den senaste tidens framgångar kan vi börja hoppas på lite mer framskjutna placeringar.

Allsvenskan drar i gång den 25 oktober men Elitserien, där A-laget spelar, ”tjuvstartar” redan helgen innan med sammandrag i Malmö.

Vi åker till Girona 15-18/10 för att bl.a. umgås med och spela klubbmatch mot Club d'Escacs Salt i Girona.

André Nilsson

Ordförande

  

Före renoveringen.                                          André och hans pappa målar.        Kom på invigningsturneringen 3/9 får du se.