hemsida

Händelser år 2001

30/11 -01

Västerås SK´s tredje GP-tävling

Det var två grupper med fyra spelare i varje grupp som kämpade om en finalplats, två spelare från varje grupp gick till final. De som kvalade sig till final var Johan Norberg, Johan Eriksson, Erik Norberg och Rikard Andersson. Johan Eriksson vann finalen efter tre övertygande vinster irad. Tvåa kom Johan Norberg med 1/3 men vann på särspelet. Rikard Andersson kom trea på 1/3 men med vinst på inbördes möte i särspelet som särskiljning mot Erik Norberg som också han fick 1/3 i finalen. Resultat

30/11 -01

Skol-DM i Västerås

I skol-DM, som spelades i Wenströmska Gymnasiets matsal i Västerås, avgjordes vem som blev distriktsmästare i Gymnasiet, Högstadiet, Mellanstadiet och Lågstadiet. Gymnasieklassen:
1:a Fredrik Wester, Köpings SS, 1½ (av 2), särspel 2 vinster
2:a Oskar Arnström, Virsbo SK, 1½ , särspel 2 förluster
3:a Magnus Ingvarsson, Riddarhyttans SS, 0

Högstadieklassen:
1:a Anders Lundbäck, Västerås SK, 6 (av 7)
2:a Christoffer Skog, Riddarhyttan SK, 5½
3:a Rasmus Janse, Västerås SK, 5

Mellanstadiet, klass 6:
1:a Mattias Wiberg, Virsbo SK, 5½ (av 7)

Mellanstadiet, klass 4:
1:a Emanuel Botha, Valskog SK, 6½ (av 7)
2:a Niklas Baker, Sala SK, 6
3:a Patrik Andersson, Virsbo SK, 5½

Lågstadiet:
1:a Roberth Lyckholm, Valskog SK,7 (av 7)
2:a Niklas Åhman, Valskog SK, 5½
3:a Jakob Ulding, Västerås SK, 4½

Vi glömde tyvärr bort att lägga in DM-resultaten, det är därför det gått lite segt, tävlingen spelades egentligen 17/11 -01. Vill du ha mer kompletta resultat så titta på U-schacks hemsida

25/11 -01

Pyramidspelet

Pyramidspelet spelades i Jakobsbergs centrum, i Stockholm den 25/11.
Vann tävlingen gjorde örebroaren Tobias Lönngren på 6 poäng(av 7).
På andra plats kom Daniel Lundkvist på 5 poäng. Trea kom Anders Åsberg, också han hade 5 poäng. Västerås SK junioren Anders Lundbäck kom på en stark 7:e plats och fick motta ett juniorpris, som bästa junior utanför ordinarie prisplats. En mer utförlig resultatlista finns här

19/11 -01

Juniorallsvenskan

Västerås SKs båda lag åkte tyvärr ur division 1. Det stod ganska länge klart att matchen om en plats i division 1 skulle stå mellan Västerås SKs första lag Skara SS och SK Rockaden. Västerås SK 1 åkte ut med en halva efter Skara SS och 1½ efter SK Rockaden.
Sollentuna vann övertygande med ett juniorlag som skulle kunna platsa i elitserien. Medelranking på nästan 2400. I division 2 vann SS Manhem lite överraskande. Limhamns SK var tippade som förhandsfavoriter. På internet finns mer information och resultat från tävlingen. Skaras hemsida

7/11 -01

Solstadsträffen i Karlstad

Västerås SK:aren Anders Ylönen placerade sig på en sjätte plats i sin grupp i Solstadsträffen i Karlstad. Vann hans grupp gjorde Vidar Taksrud. Övriga gruppers vinnare var: Teodor Hellborg och Håkan Mossberg. Övrig information om tävlingen och andra resultat finner ni på Karlstad ASS hemsida

26/10 -01

Västerås SK´s andra GP-tävling

Det var fyra grupper med fyra spelare i varje grupp som kämpade om en finalplats. De som kvalade sig till final var Johan Norberg, Anders Eriksson, Love Janse och Rikard Andersson. I finalen drog Johan Norberg återigen det längsta strået och vann på 2½/3. Tvåa kom Love Janse med 1½/3. Rikard Andersson kom trea på 1/3 med vinst på inbördes möte som särskiljning mot Anders Eriksson. Resultat

22/10 -01

Allsvenskan har kört igång

Nu har årets allsvenska äntligen kört igång. Resultat för Västerås SK-lagen hittar du här En mer komplett resultatlista för alla divisioner och alla grupper hittar du här

14/10 -01

Virsbodraget

Virsbodraget spelades i helgen i Virsbo. Det var relativt få deltagare i gymnasiet men i de andra klasserna spelades det för fullt. Vann sina klasser gjorde:

GRATTIS Sverige

Sverige vann fyrnationers för juniorer och kadetter i Gausdal, Norge. Tävlingen spelades från 5:e till 7:e oktober. Från Västerås Schackklubb deltog Johan Norberg. Han tog 3 poäng av 3 möjliga på kadetternas sista bord. Om ni vill läsa mer om resultaten kan ni finna det här

3/10 -01

GRATTIS Anders Eriksson

Anders Eriksson har lyckats kvalificera sig till världsmästerskapens final i korrschack. Anders tog 10 poäng av 16 möjliga.

28/9 -01

GRATTIS Rasmus Janse

I år spelades skol-SM i Vallentuna, det var bra arrangemang och tävlingarna kom igång i tid. Rasmus Janse försvarde förra årets SM-titel relativt enkelt och vann överlägset på 10½ poäng av 11! Andra VSKare som spelade bra är Anders Lundbäck, Andreas Backman och Erik Norberg som slutade 5:a, 7:a respektive 9:a. Mer information samt resultat hittar du på Sveriges Schackförbunds hemsida

28/9 -01

Västerås Grand Prix har kört igång!

Västerås Schackklubbs egna Grand Prix har kört igång nu. Det blev oväntat mycket folk, det blev 4 stycken fulla grupper med sex i varje som kvalade för att gå till finalen. De som kvalade sig till final va inte direkt några större överraskningar. De var: Johan Eriksson, Anders Eriksson, Johan Norberg och Daniel Hermansson. I finalen drog Johan Norberg det längsta strået och vann på 2/3. Tvåa kom Johan Eriksson också på två poäng men förlust på inbördes möte. Daniel Hermansson kom trea på 1/3 med vinst på inbördes möte som särskiljning mot Anders Eriksson. Resultat

24/9 -01

Hallstahammars Grand Prix

Hallstahammars Grand Prix har börjat igen. De flesta som var med i tävlingen var västeråsare. Som vanligt placerade sig Västeråsarna i toppen. Vann gjorde dock hemmaspelaren Jörgen Elfström. Erik Norberg kom efter seger i sista ronden mot Anders Eriksson på andra plats och Anders kom på fjärde plats efter Johan Norberg. Övriga resultat från den första tävlingen i Hallstahammars Grand Prix finns här

12/9 -01

Bra tävlingar i Hallstahammar

Det var som vanligt bra arrangerade och roliga tävlingsdagar i Hallstahammar. Först var det 3 halvtimmes partier som sedan följdes upp med fyra långpartier. Efter tre dagars enastående spel slutade SK Rockadenspelaren Anders Olsson som segrare på hela 6½ av 7. Johan Eriksson, IM, från Västerås placerade sig på en mycket bra 2:a plats. Andra Västeråsspelare som gjorde bra ifrån sig var framför allt Andreas Backman, Anders Ylönen och Anders Lundbäck, som vann varsin rankinggrupp. Karl Magnusson kom 2:a i sin grupp, efter Anders Ylönen. Resultattabell finns på Hallstahammars hemsida

27/8 -01

Västerås dominerade i Horndal

Tidshandikappturneringen "Schackets dag" i Horndal i år slutade med västeråsare på både guld och silverplats, samt en delad 5:e plats. Först spelar man i grupper om 8 (7 i år) spelare där alla möter alla, därefter går 8 spelare vidare till kvartsfinal. I år var det 5 grupper så alla gruppsegrare samt de tre bästa tvåorna gick vidare till kvartsfinal. Där lottades man ihop mot varsin spelare. Vinnaren gick vidare till semifinal, blev det remi så fick man skilja på spelarna genom särspel i blixt. Även i semifinalerna lottades man ihop och vinnarna gick vidare till final. I finalen möttes Johan Norberg, Västerås och Anders Eriksson, Västerås. I det mötet drog Johan det längsta strået och vann därmed tävlingen. Resultattabell från tävlingen.

23/8 -01

Västerås kom 2:a igen!

Västeråsarna fick återigen känna sig slagna på mållinjen efter ännu en snöplig förlust. Trots bra spel och vinst i samtliga 5 matcher kom Västeråsgänget bara 2:a på 19.5 poäng mot Lunds 20. Andreas Backman imponerade stort på sistabord i Västeråslaget, han tog 5 av 5 poäng! Resultattabell och alla Västeråsarnas partier

20/7 -01

GRATTIS

Jonas Eriksson till vinsten i Junior-SM i Linköping! Jonas vann junior-SM i konkurrens med flera andra mycket lovande juniorer. Hans segermarginal var en hel poäng!
Efter tretton dagars hård kamp stod Jonas som ensam segrare. För mer information om J-SM kolla
tabellen eller SM:s sida