Martin och Jamal vann höstturneringen

I torsdags spelades den sista ronden i höstturneringen. Då dem sista partierna drog ut på tiden kommer prisutdelningen att ske nästa vecka i samband med frågesportschacket.

Grupp A

I grupp A var Anders Lundbäck inför sista ronden i ensam ledning ledning med en hel poäng före ett flertal spelare. En av spelarna som låg en poäng bakom var Filip Björkman som i sista ronden vann mot Anders L. Detta öppnade upp turneringen och bland 2-poängarna vann Anders Eriksson och Martin Orell sina partier, vilket resulterade i att 4 spelare hamnade på 3/4 poäng. Den som vann turneringen blev Martin Orell med endast en halv kvalitéspoäng mer än Filip Björkman.

Grupp B

I grupp B var det 2 spelare i delad ledning med 2½/3 poäng inför sista ronden, nämligen Jamal Alnabhani och Simon Johansson. Jamal vann sitt parti mot Christer Carmegren, men Simon förlorade mot Pontus Ivebrink. Detta gjorde att Jamal blev en klar segrare med 3½/4 poäng. Andra och tredje plats kom Eric Blomberg och Pontus Ivebrink med 3/4 poäng.


Foto: Christer Carmegren

Resultat: Grupp A | Grupp B | Torsdagsprogram

Höstturneringen – Rond 3

I torsdags spelades tredje ronden i höstturneringen. Ett parti i vardera grupp har skjutits upp, så lottningen till sista ronden kommer när dem är färdigspelade.

Grupp A

Bland hängpartierna för rond 2, så vann Martin Orell mot Filip Björkman, vilket gjorde att det var 3 spelare i delad ledning inför tredje ronden nämligen Mikael Blom, Anders Lundbäck och Martin Orell. Mikael och Anders L möttes i ett parti där Anders L lyckades vinna. Martin spelade mot Anders Eriksson där Anders E lyckades vinna. Detta gjorde att Anders Lundbäck är i ensam ledning med 3/3 poäng följt av en rad spelare på 2 poäng, nämligen Mikael Blom, Anders Eriksson, Martin Orell och Filip Björkman. Vinnaren i det uppskjutna partiet mellan Alice Xiong och Ahmed Mukhtar kommer också hamna på 2 poäng.

Grupp B

I grupp B var det ett toppmöte med ledarna Simon Johansson och Jamal Alnabhani. Det partiet slutade remi. Pontus Ivebrink som inför tredje ronden var ½ poäng efter ledningen spelade remi mot Joel Westerlund. Detta resulterade i att det är fortsatt delad ledning mellan Simon och Jamal på 2½/3 poäng. Efter dem är Pontus Ivebrink och Eric Blomberg på 2 poäng. Christer Carmegren har möjlighet att också komma upp till 2 poäng om han vinner det uppskjutna partiet.

Lottning och Resultat: Grupp A | Grupp B | Torsdagsprogram

Höstturneringen – Rond 2

I torsdags spelades andra ronden i höstturneringen. En del partier har skjutits upp, så lottningen till rond 3 får vänta tills dem partierna har blivit spelade. Rond 3 kommer spelas på torsdag nästa vecka.

Grupp A

I grupp A skrällde Mikael Blom genom att vinna mot den högst rankade Anders Eriksson. Mikael är i delad ledning på 2/2 poäng tillsammans med Anders Lundbäck som vann sitt parti mot Marcus Makrai Andersson.

Grupp B

I grupp B är det delad ledning med 2/2 poäng mellan Jamal Alnabhani och Simon Johansson. Jamal vann sitt parti mot Joel Westerlund medans Simon vann sitt parti mot Christer Carmegren. Tätt efter är Pontus Ivebrink med 1½ poäng.


Foto: Pontus Ivebrink

Lottning och Resultat: Grupp A | Grupp B | Torsdagsprogram

KM dag 2 – Finalmöte väntar

I dag spelades 2 ronder i KM. Rond 4 började med att Filip vann på w.o. mot Anders Eriksson. Sedan i rond 5 fick Filip remi mot Mikael Blom och Anders dök upp och vann mot Marcus Makrai Andersson. Detta gjorde att Filip är i ensam ledning med 4,5/5 poäng och Anders är en halv poäng efter på 4 poäng. Mattias Stridh har tagit ett kliv upp och är också på 4 poäng. Eftersom Filip vann mot Anders på w.o. så har dem inte spelat mot varandra och kan då bli lottade mot varandra igen. Och så blev det, i 6-e och sista ronden som spelas på söndag möter dem varandra i ett parti som kommer avgöra vem som vinner turneringen.


Foto: Christer Carmegren

Lottning och Resultat | Inbjudan med info

KM dag 1 – Anders och Filip i ledning

I dag spelades dem 3 första ronderna i KM som för första gången spelas i weekend-format. De 3 första ronderna var snabbschack med 20 minuter + 5 sekunder/drag. 2 spelare är med full pott med 3/3 poäng och det är Anders Eriksson och Filip Björkman. På ensam tredje plats är Zoran Gajic med 2,5 poäng. 3 ronder återstår, 2 på lördagen och en på söndagen och då är det långpartier som spelas. Rond 4 är lottad och börjar 10:00 på lördag.


Foto: Christer Carmegren

Lottning och Resultat | Inbjudan med info

Höstturneringen är igång!

I dag spelades första ronden i höstturneringen. Det blev 10 spelare i grupp A och 10 spelare i grupp B.

Grupp A

I grupp A blev det inga skrällar och den högre rankade vann på samtliga partier. Spelarna som vann sina partier var Anders Lundbäck, Martin Orell, Anders Eriksson, Mikael Blom och Filip Björkman. Rond 2 är lottad och spelas nästa vecka.

Grupp B

I grupp B imponerade Filip Hägermark genom att få remi mot Pontus Ivebrink i ett mycket långt parti som slutade med endast 1 springare och 2 kungar på brädet. I övrigt vann dem på papperet favoriterna Jamal Alnabhani, Christer Carmegren, Simon Johansson och Joel Westerlund. Rond 2 är lottad och spelas nästa vecka.


Foto: Christer Carmegren

Lottning och Resultat: Grupp A | Grupp B | Torsdagsprogram