Dec 102017
 

Månadstävlingen för december lockade 11 deltagare. I Bondeklassen (7 deltagare) delades segern mellan Melker Samuelsson, Nils Hammar och Vihaan Paidipati som alla fick 13 poäng av 15 möjliga. I Springar/Löparklassen (4 deltagare) spelades ”dubbelrondigt” och i en spännande turnerering vann till slut Aren Khorozian med 16 poäng av 18 möjliga.

Resultat <Bonde || Springare/Löpare>

Dec 102017
 

Segrande svenska laget.
Foto: Lars OA Hedlund

Sverige vann kadettkampen mot Norge med matchpoängen 20-4, 85-59 i parti­poäng. Ludvig Carlsson tog 8 poäng på de 12 partierna och Santiago Grueso Cordoba 6 poäng. Bäste poängplockare i det segrande svenska laget var Kaan Kücüksari med 11 poäng!

Nov 262017
 

De fyra guldmedaljörerna Santi, Alfons, Ludde och Filip.
Foton: Lars OA Hedlund

Västerås förstalag utklassade konkurrenterna och vann samtliga fem matcher. Efter vinst mot Örgryte SK i dagens första rond var SM-guldet redan säkert, men av bara farten ångade man på med ytterligare en seger med 3½-½ nu mot Uppsala SSS. VSK slutade på 10 matchpoäng och 16 partipoäng. Tvåa på 7 matchpoäng och 13½ partipoäng kom SK Rockaden Sthlm.
Det är 17 år sedan ett Västeråslag senast vann juniorallsvenskan.
Guldmedaljörerna är:
Bord 1: Santiago Grueso Cordoba 4/5
Bord 2: Alfons Emmoth 4/5
Bord 3: Ludvig Carlsson 4½/5
Bord 4: Filip Björkman 3½/5

Andralaget var mycket nära att kvalificera sig till nästa års division I. Man slutade på tredje plats på samma poäng som tvåan Kristallens SK men med lite sämre partipoäng. Lunds ASK med ett kanonlag som säkert skulle hävdat sig väl i div.I vann samtliga sex matcher och var tre matchpoäng före Kristallen och Västerås.
VSK III slutade på 16:e plats och VSK IV på 23:e plats.

Juniorallsvenskan 2017:  Resultat || Bilder Lars OA Hedlund

Nov 252017
 

Alfons är på väg att avgöra partiet mot Hampus Sörensen

VSK I vann över huvudkonkurrenten och rankingfavoriten SK Rockaden Sthlm med 3-1 i dagens första rond. Ludvig gick in i en ställning där motståndaren kunde hålla remi med dragupprepning. och överlät avgörandet till lagkamraterna. Santi revan­scherade sig för gårdagens förlust och vann på bord 1 liksom Alfons på bord 2 efter att motståndaren desperat men förgäves letat efter remischackar. När sedan Filips motståndare gick med på dragupprepning så var segern för VSK med 3-1 klar.
I dagens andra rond mötte VSK Limhamns SK. Ludde vann tidigt och återigen lyckades både Santi och Alfons vinna sina partier och segern var klar. Då gjorde det inte så mycket att Filip förlorade sin match så att slutsiffrorna skrevs till 3-1.
Eftersom Uppsala SSS och SK Rockaden Sthlm spelade oavgjort leder VSK  med maximala sex poäng och bäst ”målskillnad” efter tre ronder före Uppsala och Örgryte på fyra poäng. Lovande förutsättningar inför morgondagen då VSK möter just Uppsala och Örgryte.

I division II leder SK Rockaden Sthlm II före två lag från Lunds ASK. Lunds förstalag har en verklig kanonuppställning för div. II på de två första borden i form av Kaan Kücüksari 2292 och Martin Jogstad 2279.
VSK II har en vunnen och två oavgjorda matcher efter första dagens spel. VSK III har en vunnen och en oavgjord och VSK IV en oavgjord.

Tävlingens hemsida || Resultat och lottning Div.I  Div. II

Nov 252017
 

Idag kl. 10.00 spelas andra ronden av Juniorallsvenskans division I. Då möts de båda förhandsfavoriterna VSK I och SK Rockaden Sthlm I. Båda lagen vann sin match igår med 3-1. Ludvig och Filip vann klara segrar medan Santi lite överraskande förlorade efter att ha gått i en fälla och förlorat pjäs. Alfons spelade en jämn match där han hade en fördel i en långt framskjuten fribonde som också avgjorde efter att motståndaren blev lite för girig att plocka bönder.

Idag startar också division II med bl.a. internmötet mellan VSK IV och VSK III.

Tävlingens hemsida || Resultat och lottning Div.I  Div. II

Nov 242017
 

I kväll kl. 18 inleds spelet i Juniorallsvenskans division I. VSK har ett deltagande lag. Alla sex lag möter varandra under fem ronder. Tävlingen avslutas på söndag. I första ronden möter VSK I Wasa SK.
Imorgon startar division II, som spelar sex ronder med kortare betänketid. VSK har 3 av 23 anmälda lag i div. II. I första ronden möter vi också Wasa SK (VSK II-Wasa SK II) och dessutom blir det ett internmöte mellan VSK IV och VSK III.
Det blir livesändning från hela 28 bräden. Alla matcher i division I och de fyra toppmatcherna i division II kommer att livesändas.

Tävlingens hemsida || Resultat och lottning Div.I  Div. II

Nov 182017
 

Arosträffen 2017 i Rudbecks ljushall

Ungdomstävlingen Arosträffen, tidigare Öppna Skol-DM, i arrangemang av VSK och U-Schack avgjordes idag i Västerås. Tävlingen ingår i Mälardalens Grand Prix.
För ovanlighetens skull återfanns inte en enda VSK:are på prisplats. Närmast var Vidar Zeidlitz på fjärde plats i lågstadiet.
På lågstadiet segrade Ludvig Estensson Nyköpings ASK, på mellanstadiet Nils Johansson Strängnäs SS och på högstadiet/gymnasiet vann Viktor Nevelius Wernholm Hallsberg SS.

Resultat Arosträffen. På U-Schacks hemsida finns bilder på alla medaljörer.

Ställning MGP: L || M || HG

Nov 112017
 

17 glada barn var med i november månadens tävling, där Melker vann bondeklassen och Ange vann springare/löparklassen. Stort grattis!

Glada barn

Prisutdelning – vinnarna fick biobiljetter liksom fyra lyckliga i lottdragningen.

Resutat bondeklassen

 1. Melker Samuelsson 18
 2. Viana Assadi 16
 3. Sebastian Vestman 14
 4. Mira Hermanson 12
 5. Vihaan Paidipati 12
 6. Viktor Rejes 10
 7. Isabella Hägermark 8
 8. Laura Vestman 6

Resultat springare/löpare

 1. Ange Zeidlitz 16
 2. Aren Khorozian 15
 3. Filip Hägermark 14
 4. Simon Meier 14
 5. Vidar Zeidlitz 13
 6. Donguen Kim 12
 7. Erik Jonnson 12
 8. Dennis Le 10
 9. Jonathan Wårenberg 8