Dec 032017
 

VSK II vann överlägset med 7-1 borta mot Schack 08 II i div. I Östra och är nu ensamma fullpoängare i serien. Tidigare har man besegrat nuvarande trean och fyran i serien, så det ser ljust ut inför fortsättningen.
VSK III mötte svåra Eskilstuna SK och trots rankingunderläge vid nästan samtliga bord var man nära att knipa sin första matchpoäng i serien. Det slutade dock med förlust med 3-5.
VSK IV överraskade positivt med att vinna borta mot Horndal/Hedemora II. Det blev knappast möjliga seger med 4½ mot 3½.

Allsvenska resultatsystemet

Nov 122017
 

VSK II-Farsta II

VSK IV-Falu SK

VSK II tog sin andra raka seger, nu hemma mot Farsta II med 6-2, och är enda lag i div.I Ö utan poängtapp.
Anders E, Love, Santi och Johan N vann sina partier medan Johan K och Alfons spelade remi.
VSK III förlorade stort borta mot Schack 78 Uppsala (7½-½). Enda poängen räddades av Christopher Jernberg som spelade remi på bord 6. Motståndarna var högre rankade vid samtliga bord och dessutom lämnade vi w/o på sista bordet, så det var ingen oväntad förlust.
VSK IV var också lägre rankade än sina motståndare vid samtliga bord, så resultatet 2½-5½ på hemmaplan mot Falu SK var heller ingen överraskning. Jan E och Robert vann och Sture spelade remi.

Okt 222017
 

Det blev en fin start på allsvenskan för våra lag. På totalt sex spelade matcher blev det fem vinster och en förlust.
VSK I vann samtliga tre matcher i helgens sammandrag med 5½-2½ mot i tur och ordning:  SS Manhem, Kristallens SK och SK Kamraterna och VSK I ligger därmed på andra plats i Superettan ½ partipoäng efter Wasa SK. Trea  likaledes med full poäng är SK Rockaden Umeå som VSK möter borta i nästa omgång 13/1.

VSK II vann borta mot Horndal/Hedemora I med 5-3 i div.I Ö.
VSK III förlorade derbyt mot VASK i div II:2 med knappast möjliga marginal 3½-4½.
VSK IV vann borta mot Stockholms SS VI i div III:4 med 4½-3½. Trots rankingunderläge på de sex första borden vann VSK IV dessa med 4-2.

Allsvenska resultatsystemet

Mar 262017
 

Ludvig och Alfons i Superettan även idag

VSK vann även dagens möte i Superettan mot Burgsviks Alva SK nu med siffrorna 5½-2½. Ofint mot motståndarna som där­med missade att gå upp i Elitserien. Stockholms SS och Upsala ASS tog i stället klivet upp. Även idag hade VSK ungdoms­spelare på de sista bor­den. Ludvig och Alfons spelade bägge remi mot högre rankade mot­stån­dare. Ralf (igen), Erik och Markus vann sina partier och Peter, Johan och Andreas L spelade remi. Spurten i sammandraget förde VSK ända till fjärde plats bara två poäng efter segrarna. Synd att inte formen infann sig tidigare. Vinst mot de två lagen som slutade sist i serien, SK Rockaden II rond 5 och  Horndal/Hedemora rond 6 hade räckt för serieseger!

I Elitserien vann SK Team Viking klart seriefinalen mot SK Rockaden Sthlm och blev därmed svenska mästare. De tre senaste åren har dessa två lag turats om vartannat år med att bli svenska mästare oftast med Lund eller Limhamn strax efter, och så blev det även i år.
Resultat

Mar 252017
 

Ralfs vinst på bord 1 avgjorde matchen

VSK vann idag igen med 4½-3½ nu mot Schack 08 Norrköping. Ralf Åkesson säkrade segern genom att vinna sista partiet ut mot Nils-Gustaf Renman. VSK vädrade tre ungdomsspelare på de sista borden (Santi, Ludvig och Alfons) och de tog tillsammans 1½ poäng.
I toppen av Superettan har tre lag 11 poäng. Ett av dem, ledande Burgsvik Alva, tar VSK emot i morgon.

I Elitserien vann SK Team Viking över Lunds ASK medan SK Rockaden Sthlm tappade en poäng  mot Malmö AS vilket gör att båda lagen står på 11 poäng och möts i en ren SM-final i morgon. Det är redan klart att dessa lag blir etta och tvåa.
I botten är det redan klart att SS Rockaden Umeå och SS Manhem flyttas ned till Superettan.

Livesändning || Resultat

Mar 252017
 

Jobava på plats i Växhuset.
Foto: André Nilsson

VSK vann med knappast möjliga marginal 4½-3½ mot SK Kamraterna igår i Superettan efter att ha vänt ett tidigt underläge. Nu är kontraktet i praktiken säkrat.
I toppen av Superettan hettade det till då ledande Stockholms SS lite överraskande förlorade mot Örgryte SK.

I Elitserien körde SK Team Viking över SS Manhem med 8-0 och har nu klart flest partipoäng men är fortfarande en match­poäng efter ledande SK Rockaden Sthlm som vann över Lunds ASK med 5-3. Idag möter SK Team Viking  Lunds ASK och SK Rockaden möter uppstickarna Malmö AS med bl.a. världsspelaren Baadur Jobava och legenden Ulf Andersson i laget. Det blir raff­lande matcher.
Om Viking och Rockaden tar poäng i sina matcher idag möts de i en avgörande final i morgon.

Livesändning || Resultat

Mar 242017
 

Björn, J-O och André förbereder för sammandraget.

Idag kl. 18 på Växhuset i Västerås inleds det avslutande sammandraget för Elitserien och Superettan. Man spelar en rond idag med start kl. 18, en i morgon med start 14.00 och sista ronden på söndag 10.00. Åskådare är välkomna!
Vi planerar att livesända från 40 bord! J-O Vatn håller i trådarna.

I Elitserien har tre lag chansen att vinna (SK Rockaden Sthlm, Team Viking och Lunds ASK) och de möts inbördes. Räkna med starka laguppställningar och hård kamp!

I Superettan ligger Västerås SK på undre halvan av tabellen med fyra poängs marginal till nedflyttning. Det borde inte vara någon större fara för nedflyttning men det finns en teoretisk risk.
I toppen har Stockholms SS greppet om seriesegern med ett försprång på två poäng före förföljarna och med ett på papperet lättare program kvar.

Livesändning || Resultat

Mar 192017
 

Seriesegrarna distriktsserien. Lagledare Hans Jernberg poserar i stället för saknade Benjamin Emmoth.

Visserligen återstår sammandraget kommande helg där vårt förstalag deltar i Superettan, men det är redan klart att det enda av våra lag som lyckades vinna sin serie var lag VI som vann distriktsserien efter att i dag spelat oavgjort 2-2 i seriefinalen mot Örebro SS III i en lång och hård match. Laget, bestående av Gabriel Flykt, Benjamin Emmoth, Christopher Jernberg och Elsa Wass har varit i stort sett ograverat i alla matcher.

Lag III slutade tvåa i div. II:4 efter en klar seger idag över Schack 08 Norrköping III. Schack 08 II vann serien överlägset.

Lag II förlorade knappt borta mot Farsta II idag och slutade fyra i div.I Ö.

Lag V var spellediga men tack vare att Horndal/Hedemora II vann hemma mot Ervalla III undvek lag V sistaplatsen i serien.

Allsvenskan

 Posted by  Allsvenskan
Mar 052017
 

Sture spelade remi mot Sören Mellstig Ervalla III.
Foto: Christer Carmegren

I div. I Ö vann VSK II hemma mot starka Örebro SS med 5½-2½. Kristallens SK är redan klara seriesegrare med en omgång kvar.
VSK III vann bortamatchen mot Örebro SS II i div. II:4 med hela 7-1. Även där är det redan klart med seriesegern som går till Schack 08 II, Norrköping.
VSK V tog sin andra matchpoäng i div. III:4 återigen mot ett Ervallalag borta, denna gång 4-4 mot Ervalla III. VSK V har frirond i sista omgången vilket innebär att Ervalla III kan förpassa oss till sista plats i händelse av seger i sista omgången. Karlstad AS är redan klara seriesegrare.