Maj 012018
 

Den preliminära allsvenska indelningen för kommande säsong är klar och finns här. Att notera är att både svenska mästarna Malmö AS och fyrfaldiga före detta svenska mästarna SK Team Viking båda dragit sig ur elitserien av ekonomiska skäl. Båda har varit beroende av sponsorer för att kunna dra till sig toppspelare och tydligen kan man inte längre finansiera dessa med sponsorer eller annan verksamhet. Lagen ersätts av SK Rockaden Umeå och Schack 08 Norrköping från Superettan.  Dessa två lag i sin tur ersätts av Alingsås SS och Södra SASS i Superettan. Dessa förändringar borde rimligtvis medföra att chanserna till en bra placering för VSK I och VSK II i Elitserien respektive Superettan ökar.
Både lag III och IV slipper riktigt långväga bortamatcher om nuvarande preliminära indelning håller.

Mar 182018
 

Pontus Sjödahl ankare i VSK I med 5½/8.
Foto: Lars OA Hedlund

Nu är det klart! VSK är tillbaka i elitserien efter att först Wasa SK med sitt kanonlag manglat SK Rockaden Umeå med 6½-1½ och dessutom VSK vunnit med 5-3 mot Örgryte SK.
Det innebar att VSK till sist blev klar tvåa i Superettan bara en poäng efter segrande Wasa SK men hela tre poäng före trean SK Rockaden Umeå. Wasa och VSK spelar därmed i elitserien nästa säsong och ersätter Kungstornet och Upsala som åkte ur elitserien. Överlägsna svenska mästare blev Malmö AS som vann samtliga nio matcher!
Eric Vaarala, Johan Eriksson och Rasmus Janse vann sina partier mot Örgryte medan Pontus Sjödahl, Ralf Åkesson, Andreas Landgren och Mikael Jonsson spelade remi.
Vilken vändning för VSK efter förlusten i rond 4 mot Umeå och oavgjort i rond 5 mot Schack08 då det såg helsvart ut. I rond 6, som i och för sig spelades dagen före rond 5, vinst mot suveräna Wasa SK som där noterade sitt enda poängtapp i serien och sedan tre raka segrar  i helgens sammandrag.

Glädjen blev inte mindre denna supersöndag när VSK II i kvalet till Superettan krossade Åstorps SS med 7½-½ och därmed är klara för Superettan nästa säsong tillsammans med SK Rockaden Stockholm II som besegrade Åstorp SS.  Örgryte SK och SK Kamraterna flyttas ned till div.I.
Johan Norberg, Peter Bergström, Johan Kretz, Anders Eriksson, Love Janse, Erik Norberg och Johan Nordebrink vann sina partier och Ludvig Carlsson spelade remi.

Mar 182018
 

Idag spelas kvalet till Superettan. Västerås SK II som vann div.I Ö möter hemma i Västerås Åstorp SS som vann div. I S. I Stockholm möts SK Rockaden Sthlm II och Alingsås SS.
Segraren i respektive match spelar i Superettan nästa säsong.

Följ resultatet här

Mar 172018
 

En klar seger idag mot Eksjö med klara 6-2 innebär att chanserna för återkomst till elitserien för VSK är mycket goda. Oavgjort eller vinst mot Örgryte SK i morgon garanterar minst andraplats och uppflyttning. Även vid förlust mot Örgryte kan det gå vägen om bara serieledande Wasa SK ”gör sin plikt” mot Umeå.
Pontus, Johan E, Johan N, Peter och Mikael vann sina partier idag. Eric V och Andreas L spelade remi.

Tabell

Mar 172018
 

När det avslutande sammandraget i Elitserien/Superettan inleddes igår blev det drömresultat för VSK i Superettan i jakten på en elitserieplats.
VSK mötte Burgsvik Alva SK som i en tidigare rond sträckt ut en hjälpande hand genom att besegra SK Rockaden Umeå. Nu kom Burgsvik till start med bara fem spelare och det blev en lätt seger för VSK med 6-2 sedan Eric Vaarala vann sin match och övriga fyra som spelade gjort remi. När sedan huvudkonkurrenterna Umeå och Växjö båda förlorade sina matcher så är VSK ensam tvåa en MP före Umeå och tre MP före Växjö.
I dag kl. 14.00 spelar VSK en mycket viktig match mot Växjö.

Allsvenskan

 Posted by  Allsvenskan
Mar 112018
 

VSK III-Heby och VSK IV-Katrineholm

Idag var det slutrond i allsvenskan förutom Superettan som har sitt sammandrag kommande helg i Stockholm.
VSK II avslutade serien snyggt med sin 7:e raka seger nu mot Kungstornet II borta (5-3) vilket innebar en överlägsen seger i div. I Ö. Det innebär att laget spelar kval till Superettan kommande helg mot Åstorp SS som vann div.I S. Vinnaren av den matchen är klar för Superettan.

På hemmaplan var det tyngre. VSK III mötte Heby SS i en mycket jämn och spännade match. Det hade räckt med 4-4 för VSK III för att undvika nedflyttning men nu blev det förlust ned försmädliga 4½-3½ i en match som kunde slutat hur som helst.
Även VSK IV förlorade med knappast möjliga marginal 4½-3½ i en lika jämn och oviss match mot Katrineholms SK som var klart högre rankade vid samtliga bord!
Där överraskade Falu SK med att vinna över dittills obesegrade Upsala ASS III och därmed snyta Upsala på uppflyttningsplatsen till div. II

Allsvenska resultatsystemet

Feb 252018
 

Dagens match i Superettan mot Schack 08 Norrköping slutade oavgjort 4-4, vilket innebär att VSK I ligger på tredje plats i serien inför sammandraget 16-18/3 en Mp efter Wasa SK och SK Rockaden Umeå som vi redan mött. De möts inbördes i sista ronden så där måste åtminstone ett av lagen tappa poäng. Det blir en rafflande kamp om de två platserna till Elitserien.

I div. II Ö vann vårt andralag mot serietvåan SK Rockaden III Stockholm och är därmed klara för kval till Superettan trots att en omgång av serien kvarstår. Grattis!

Lag tre förlorade borta i div. II:2 mot SS Gambit Norrtälje och det ser ut att bli svårt att undvika nedflyttning.

Fjärdelaget var spelledigt.

Feb 242018
 

Efter sex inledande remier lyckades Johan Norberg vinna sitt parti och när sedan Pontus Sjödahl klarade att hålla remi mot legenden och världsstjärnan Alexei Shirov, var saken klar, det blev vinst för VSK mot serieledande Wasa SK med 4½-3½.
SK Rockaden Umeå vann också dagens match och har liksom Wasa SK 10 Mp inför sammandraget 16-18/3. VSK skuggar på 8 Mp och med en hängmatch kvar att spela nämligen morgondagens hemmamatch mot Schack08 Norrköping. Även Växjö SK på 8 Mp är med i matchen om de två platserna i elitserien.

Allsvenskan

 Posted by  Allsvenskan
Feb 232018
 

På söndag är det full omgång i allsvenskan och samtliga våra lag är i farten utom lag IV som är spellediga.
I Superettan spelar lag I hemma både lördag och söndag. På lördag (i morgon) med start kl. 12.00 möter VSK I serieledande Wasa SK med t.ex. Alexei Shirov, Pia Cramling och Tom Wedberg på spelarlistan. På söndag med start 11.00 möts VSK I och Schack 08 Norrköping. Full poäng i dessa två matcher skulle medföra att VSK i högsta grad är med i kampen om uppflyttningsplatserna till Elitserien.

Lag II har på söndag hemmamatch mot en av huvudkonkurrenterna om segern i Div. I Ö, SK Rockaden Sthlm III.

Lag III möter SS Gambit Norrtälje borta.

Feb 052018
 

Tre av klubbens fyra allsvenska lag var i elden i helgen. Förstalagets match i Superettan är framflyttad, men övriga lag spelade sin match i den femte ronden. I division I Östra tog VSK II sin femte raka seger när Örebro besegrades borta med 5½-2½. Här vann Erik Norberg, Anders Eriksson, Love Janse, Ludvig Carlsson och Andreas Carlsson sina partier. Rockaden II skuggar VSK i tabellen, och i nästa rond väntar seriefinal mellan dessa lag.
VSK III tog en viktig vinst i kampen runt nedflyttningsstrecket genom att vinna mot Passanten med 5-3. Björn Gillefalk, Margo Zaratovskaya, Christopher Jernberg och John Svensson var dagens vinnare.
VSK IV förlorade med klara 2-6 mot Upsala ASS III, och här togs enda helpoängen av Gabriel Flyckt.
Alla allsvenska resultat