Try it

 Posted by  Okategoriserade
Aug 042017
 

Uteschacket vid Try it Solid Park Arena

Try it, som är ett arrangemang där ungdomar får prova på olika aktiviteter på­går denna vecka och nästa på Solid Park Arena Västerås.
Schack är repre­sen­te­rat av Västerås Schack­klubb, närma­re bestämt av Filip Björkman och Alfons Emmoth, som lär ut schack med hjälp av vårt ute­schack­spel.
Vid mitt besök var inget schack­spelande igång, kanske beroende på mindre bra väder.

Jul 152017
 

Koncentrerade chockspelare. Foto: Mats Sjödin

Västerås Schackklubb har ett eget läger vid årets SM. Deltagarna där får inte nog av de schackaktiviteter som erbjuds vid SM utan häromkvällen körde man Barbro Cup i chock. Den ärorika tävlingen vanns av John Svensson och Benjamin Emmoth före Ludvig Carlsson och Ha My Le.

Barbro Cup: Resultat

Jul 022017
 

Mats avtackas av klubbordförande Christina

Mats Sjödin gjorde sin sista arbetsdag för Västerås Schackklubb i fredags. Mats börjar en anställning hos Sveriges Schackförbund 1/8 som tävlingsansvarig. Placeringsort är Norrköping, men Mats kommer att bo kvar i Västerås och pendla, så förhoppningsvis kommer vi att se och träffa honom en del även fortsättningsvis.

Mats avtackades igår kväll på restaurang 2 rum & kök. Vi kommer alla att sakna Mats, men önskar honom lycka till i hans nya jobb.

Jul 012017
 

Västerås Schackklubb var representerad på Cityfestivalen.
Foto: Christina Laine

Tina Laine rapporterar:

VSK representerades av Gabriel och Jacob på Cityfestivalen. Fredagen fick avbrytas, då det blåste så mycket att klockor, pjäser och bräden blåste ner från bordet och slutligen flög tältet iväg. Men lördagen bjöd på strålande väder och många intresserade besökare som fick utmana killarna i schack och spela utomhusschack!

Jun 282017
 

Västerås Schackklubb kommer att visa upp sig på Cityfestivalen. Vi kommer att vara i Stadsparken vid teatern (glada gubben på festivalkartan). Det bjuds möjligheter för besökarna att själva spela schack både med stora uteschackpjäser och vanliga bräden.

Vi finns på plats fredag(30/6) och lördag(1/7)  11.00-16.00. Passa på att att titta dit så lockar vi fler folk.