Okt 192014
 

Här kommer, sent omsider, Månadens parti för september. Utmärkelsen får delas mellan två partier från Västerås Open: Ett fint vinstparti av Martin Orell som besegrar en stark och rutinerad spelare, samt en ytterst spännande duell mellan Erik Norberg och en högrankad motståndare, där komplikationerna slutligen utmynnade i remi.

Schackhälsningar från Ralf

(med fullt av flytt och planer i huvudet, för tillfället dock mer bostäder än schack…)

Sep 242014
 

I morgon torsdag 25/9 kl. 18 börjar vi möblera och rigga upp för Västerås Open på Växhuset. I skrivande stund är rekordmånga (361 st) förhandsanmälda till tävlingen så det är en hel del att fixa.

Alla som vill hjälpa till är välkomna till Växhuset kl. 18 på torsdag.

Sep 202014
 

Ashir instruerar, men hur är det med pjäsuppställningen?

Ashir instruerar, men hur är det med pjäsuppställningen?

Västerås Schackklubb fanns representerade i Stadsbiblioteket under kulturnatten. Besökarna fick prova på att spela schack. Ashir Iolev instruerade.

Sep 092014
 

Månadens parti för augusti blev ett lätt val (eftersom jag bara fick in ett enda!), nämligen följande vinstparti av Christopher Jernberg, spelat i Lidköping Open. Det korta partiet innehåller en hel del intressanta möjligheter i ”utkanten” av spelet.

Med schackhälsningar, Ralf

Sep 012014
 
Christopher periodens rankingraket Foto: Hans Jernberg

Christopher – periodens rankingraket
Foto: Hans Jernberg

Den nya rankinglistan per 1/9 är klar. I hu­vudsak är det deltagande i SM som står för förändringarna sen 1/5.

I vanlig ordning var det våra duktiga juniorer som gick upp mest. Periodens suveräna rankingraket var Christopher J som gick upp hela 315 i ranking! Santi ökade med 174 och Ludvig C med 140.
Seniorvärst var Adriano G +72 följd av Love J +70 och Mats S +52.

Aug 272014
 

vopentrendÅrets Västerås Open ser ut att sätta nytt rekord vad gäller deltagarantal. Redan har över 200 spelare anmält sig, däribland 11 stormästare. Jämför man med tidigare år är trenden tydlig: det blir över 300 startande!

Förutom den öppna turneringen finns även parallelltävlingen Lilla Västerås Open för dig med rating upp till 1600 – perfekt träning inför Skol-SM för dig som är junior.

Anmäler man sig nu i augusti (dvs. den här veckan!) får man 50 kr rabatt på startavgiften. Besök gärna GP-sidan och anmäl dig direkt via webbformuläret som finns där.

Inbjudan | Anmälda chess-results | Anmälda SSF:s medlemssystem

Aug 202014
 

Utmärkelsen för Månadens parti i Juli får delas mellan Love Janse och Alfons Emmoth, som spelade fina partier i SM, i Mästar- respektive Kadettklassen.

Med sommarschackhälsningar från Dresden där en schackfestival pågår,

Ralf

Jul 182014
 

Här kommer, till slut, Månadens parti för juni. (Sorry, det går lite långsamt i semestertider…)

VSK’s allsvenska förstalag kommer att få en intressant förstärkning nästa säsong: Henri Pohjala, ung (född 1992) finsk FM på uppåtgående. I juni tog han 5½ av 9 i stormästartävlingen Ellivuori International. Härifrån har jag utsett Pohjalas parti mot finlandsettan som Månadens parti.

Kanske inget fulländat parti men spännande och en snygg kontring på slutet! Och en spelare som har kapacitet att besegra Finlands bäste blir naturligtvis en fin förstärkning i vårt elitserielag!

Nu håller jag på alla VSK:are i SM-slutspurten… Själv spelar jag Czech Open i Pardubice.

Med sommarschackhälsningar, Ralf

 

Jun 282014
 
2013-09-28 10.04.59

Fyra stormästare som kommer tillbaka till Västerås Open i september: närmast kameran fjolårets etta och tvåa, Normunds Miezis och Jurij Solodovnitjenko, och där bakom Tiger Hillarp Persson och Daniel Semcesen.

Intresset för Västerås Open är större än någonsin och det märks på anmälningarna där vi redan kan räkna in inte mindre än nio stormästare. Ett nytt spännande namn är fransk/ukrainske GM Vladimir Okhotnik som vann Veteran-VM för ett par år sedan.

Vi hoppas så klart på ett stort deltagande från de egna leden. Är du bland de 100 första att anmäla sig har du chansen att vinna en bok, så skicka in din anmälan redan i dag!