Apr 282016
 

vsk_loggaLördag 28/5 10-15 i klubblokalen Källgatan 9A så håller Sara Nilsson i en flickträff.
Det blir schack och annat kul. Ta gärna med en tjejkompis som inte spelar schack. Alla tjejer är välkomna.

Inbjudan

Apr 232016
 

Lördag 4/6 spelas riksfinalen av Schackfyran på ABB Arena Syd. Västerås Schackklubb är arrangör. Det är ett jättearrangemang för klubben som är viktigt för vår ekonomi.

Vi behöver ett 60-tal domare till tävlingen så vi ber alla som kan att ställa upp.
Det har gått ut ett mejlutskick till alla domarkandidater inom klubben med en länk till ett svarsformulär. Ni kan även svara via länken till höger (gula området).
Vi behöver ert svar senast 21/5.

Apr 212016
 

”Månadens parti” för mars innebär ytterligare en återblick på den gångna allsvenska säsongen. Utmärkelsen går denna gång till Johan Nordebrink som fick hoppa in i förstalaget i den avslutande (och betydelselösa, tyvärr) matchen mot Manhem. Partiet bjuder på en ovanlig öppningsvariant, varpå ett par tveksamma drag från motståndaren bestraffas på ett ytterst kraftfullt och effektivt sätt.
Med schackhälsningar, Ralf

Apr 052016
 

Här kommer till slut ”Månadens parti” för februari. Förseningen beror delvis på att det känts lite dystert att blicka tillbaka på den gångna allsvenska säsongen…
Utmärkelsen får delas mellan Erik Norberg och André Nilsson, som vann varsitt viktigt parti i andralagets match mot Solna SS i rond sex (matchförlust, tyvärr). Båda partierna är långa, tuffa drabbningar mot välmeriterade motståndarna som båda tidigare spelat i SM-gruppen. Om man ser det positivt så visar partierna tydligt att klubbens allsvenska andralag förtjänar en plats i Superettan! Och i konsekvensens namn så borde alltså förstalaget platsa i Elitserien. Upp till bevis nästa säsong!
Med schackhälsningar, Ralf

Mar 112016
 

Måndag 14 mars 20.15-21.45 hålls en introduktionskurs i livesändning för intresserade.

Livesändning ger en extra upplevelse till våra tävlingar. VSK äger 10st livebräden och det ger fantastiska möjligheter att livesända från våra junior- och seniortävlingar, allsvenskan och klubbtävlingar!

För mer information kursen, se kursens hemsida

 

Mar 102016
 

Fredrik lämnar över ordförandeklubban till Anders

Fredrik lämnar över ordförandeklubban till Anders

Vid kvällens årsmö­te valdes Anders Kau­ranen till ny ord­förande i Väs­terås Schackklubb på ett år efter Fredrik Em­moth som avsagt sig omval.
Anders flyttade i hös­tas från Eslöv till Västerås. Han har haft förtro­ende­upp­drag i Eslövs SK. Anders jobbar vid SVT som redaktions­chef och ansvarig utgivare för Västmanlands­nytt.
Anders har en schackspelande son och spelar lite schack själv ibland.
Vi hälsar Anders välkommen och önskar honom lycka till med det nya uppdraget.

Ett protokoll från årsmötet kommer inom kort.

Feb 262016
 

”Månadens parti” för januari spelades av Andreas Backman i den allsvenska matchen mellan VSK II och Uppsala ASS. Mittspelet är komplicerat och svårspelat men det avslutande angreppet är magnifikt.
Med schackhälsningar, Ralf

Feb 252016
 

De ungdomliga pristagarna Santi, Filip och Benjamin

Santi vann mot Alfons i sista ronden av Elo­turneringen. Filip Björkman vann på w/o mot Gabriel Flykt. Santi och Filip hamnade därmed på samma poäng och samma kva­litetspoäng och det inbör­des mötet tidi­gare slutade remi.
Santi tilldelades segern av lottningsprogrammet p.g.a. fler svarta partier.
Benjamin Emmoth vann med en vackert tornoffer med efterföljande matt mot Christer Carmegren som trodde han stod på vinst. Benjamin tog därmed bronsplatsen efter en bra genomförd turnering.
De flesta av deltagarna som saknade Elotal fick åtminstone en Elointeckning och kan därmed få ett Elotal så snart man spelat totalt minst fem partier mot Elospelare.

Eloturneringen  Slutställning || Korstabell