Sep 052017
 

Vill du stötta klubben? Vill du ha rabatt på ett antal restauranger, affärer, sportevenemang etc? Nu har du chansen att göra en bra affär och samtidigt se till så att klubben tjänar en slant! Klubben har 50 st häften med Restaurangchansen till salu.

Häftet kostar 240 kronor och de är snabbt intjänade. Du får 2 för priset av 1 på restauranger och upp till 50% rabatt på affärer och evenemang som är med i Restaurangchansen. Klubben får 120 kronor direkt till klubbkassan. Häftet gäller till nästa sommar, så du har gott om tid att utnyttja erbjudandena. Är du intresserad av att köpa ett häfte själv eller känner du någon som vill köpa ett? Hör av dig snarast till Gunilla (dagtid) på 021-12 36 16 eller mejla kansli@vasterasschack.se.

Mer information om t.ex. vilka restauranger som omfattas hittar du här.

Aug 292017
 

Andreas Backman och J-O Vatn håller tränarkurs i klubblokalen 15-16 september.
Det är en grundläggande kurs som ger färdigheter för att träna nybörjare, men utgör också en grund för fortsättningskurser. Du som är minst 13 år är välkommen att gå kursen. Föräldrar är mycket välkomna. Du behöver inte vara duktig på schack, men det är bra att kunna grunderna.

Du som känner att det skulle vara roligt att arbeta som tränare/hjälptränare, tveka inte! Klubben behöver hjälp på tränarsidan och det är både givande och meningsfullt att vara ungdomstränare.

För mer information, se inbjudan. Anmälan till Andreas Backman (0739-402900, backman_55@hotmail.com) senast 13 september.

Try it

 Posted by  Okategoriserade
Aug 042017
 

Uteschacket vid Try it Solid Park Arena

Try it, som är ett arrangemang där ungdomar får prova på olika aktiviteter på­går denna vecka och nästa på Solid Park Arena Västerås.
Schack är repre­sen­te­rat av Västerås Schack­klubb, närma­re bestämt av Filip Björkman och Alfons Emmoth, som lär ut schack med hjälp av vårt ute­schack­spel.
Vid mitt besök var inget schack­spelande igång, kanske beroende på mindre bra väder.

Jul 152017
 

Koncentrerade chockspelare. Foto: Mats Sjödin

Västerås Schackklubb har ett eget läger vid årets SM. Deltagarna där får inte nog av de schackaktiviteter som erbjuds vid SM utan häromkvällen körde man Barbro Cup i chock. Den ärorika tävlingen vanns av John Svensson och Benjamin Emmoth före Ludvig Carlsson och Ha My Le.

Barbro Cup: Resultat

Jul 022017
 

Mats avtackas av klubbordförande Christina

Mats Sjödin gjorde sin sista arbetsdag för Västerås Schackklubb i fredags. Mats börjar en anställning hos Sveriges Schackförbund 1/8 som tävlingsansvarig. Placeringsort är Norrköping, men Mats kommer att bo kvar i Västerås och pendla, så förhoppningsvis kommer vi att se och träffa honom en del även fortsättningsvis.

Mats avtackades igår kväll på restaurang 2 rum & kök. Vi kommer alla att sakna Mats, men önskar honom lycka till i hans nya jobb.