Jan 132017
 

Nu är det dags att sätta full fart på verksamheten igen efter helguppehållet.
I morgon har förstalaget bortamatch mot Upsala i superettan och på söndag är det full omgång i allsvenskan och distriktsserien.

Alla träningar börjar igen nästa vecka. Juniorträningarna (måndag-torsdag) och seniorverksamheten på torsdag kör igång på ordinarie tider.

Missa inte att anmäla er till Vinterturneringen som startar på torsdag. Anmälan till Lasse Svahn.

Anmälda

Jan 032017
 

Dennis lär ut schack. Bild från bloggen ”Våra skitungar”

Mats Sjödin berättar att han blev kontaktad av en fritidsledare (Dennis) som skulle ned till Uganda och jobba på ett barnhem över jul och nyår. Dennis fick med sig tre schackspel som klubben skänkte.
Läs mer i den här bloggen.

Dec 032016
 

Blixt & Dunder som skulle ha spelats idag på Rudbeckianska ställdes in eftersom man inte kom in i lokalen och det inte i tid gick att nå någon som kunde låsa upp.

Okt 192016
 

Hög tid att anmäla sig till riksdomarkursen 29/10.
Tapio Tikkanen håller en domarkurs 29/10 13-17.00 i VSK:s klubblokal.
Kursen, som är gratis, ger Elo-behörighet som domare men är också nyttig för spelare som inte tänkt döma men vill bättra på sina kunskaper om schackregler. Anmälan till Mats.

Inbjudan

Okt 142016
 

Är du intresserad av att lära dig ”livesända” och hålla i livesändning vid våra olika tävlingsarrangemang? Livesändning ger en extra upplevelse till våra tävlingar. VSK äger 10st livebräden och det ger fantastiska möjligheter att livesända från våra junior- och seniortävlingar, allsvenskan och klubbtävlingar!

Är du intresserad så hör av dig till Jon-Olov Vatn (jo@vatn.se, 070-7226828). I så fall kan du få en privatgenomgång, eller så håller vi en kurs (2-3 timmar, tex en lördag förmiddag) om vi får minst två deltagare. Se följande länk för vad kursen i så fall kommer innehålla.

I synnerhet undrar vi om det finns någon som kan tänka sig att hålla i livesändningen vid Skol-DM (junior-GP) lördag 19 november. Junior-GP är ett utmärkt tillfälle att livesända för den som är lite ovan, och det är mycket uppskattat bland deltagande barn och föräldrar.

Aug 182016
 
Här har vi torsdagarnas tävlingsledare

Här har vi torsdagarnas tävlingsledare

Höstens torsdagsprogram för seniorer och övriga intresserade börjar kommande torsdag 25/8 18.30 med en handicaptävling.

Varmt välkomna till säsongupptakten!

Torsdagsprogrammet

Maj 172016
 

Ni som tidigare fått mejl med förfrågan om ni kan ställa upp som domare eller inte vid riksfinalen av Schackfyran 4/6 och ännu inte svarat ombeds att göra det.
Svarstiden går ut på lördag 21/5 och vi är tacksamma för att få svar före dess även om ni inte kan ställa upp så vi slipper stöta på.

Svara genom att klicka på länken som finns i ”gulingen” i spalten till höger.

Maj 172016
 
Benjamin, periodens ratingraket

Benjamin, periodens ratingraket

Rankinglistan per 1/5 har funnits ute ett tag. Listan visar både LASK och Elo-rating. Den är sorterad enligt Elo men genom att klicka på rubriken ”LASK” två gånger blir den sorterad fallande enligt LASK. Från och med nästa ratingperiod (1/9) går SSF helt över till Elo.
Ni som fortfarande saknar Elo men spelat något Elo-grundande parti i klubbtävlingar kan kolla att ni finns med i FIDE:s ratingdatabas. Klicka på ert namn i rankinglistan. Då ska er FIDE id finnas bland detaljdata och genom att klicka på siffran vid FIDE id kan man se vad som finns om er i FIDE:S databas.

Räknat i LASK var ratingraketerna mellan 1/1-1/5:
Benjamin Emmoth      1416 +200
Andreas Carlsson        2029 +121
Christopher Jernberg 1427 +106