Maj 282017
 

Ralf i Deltalift
Foto: Lars OA Hedlund

Ralf Åkesson var en av tre spelare som slutade på 6,5 poäng och 41 kv.p. i Deltalift Open i Tylösand. Ralf förklarades som tvåa efter Tiger Hillarp efter ytterligare någon särskiljning. Ralf vann fem partier och spelade remi i tre, alla tre mot de stormästarkollegor som slutade högst i tävlingen.
Pontus S slutade 7:a på 6 poäng, Santi 45:a med 4,5, Sören S

 83:a 4, Christopher 120 3 och Alexander P 130 2,5

Svenskt GP vanns återigen av Hans Tikkanen med Ralf som 7:a.

Resultat Deltalift Open 2017

Mar 112017
 

Det har blivit några smärre ändringar i torsdagsprogrammet.
23/3 hjälps vi åt att rådda i Växhuset inför elitsammandraget och spelar sen en blixtschack.
Vårturneringen börjar 30/3 (kl. 18) och pågår till och med 4/5. Extra rond för hängmatcher har tagits bort.

Mar 102017
 

Anders lämnar över ordförandeklubban till Christina

Vid gårdagens årsmöte skrevs historia. För första gången har klubben en kvinnlig ordförande då Christina Laine valdes att efterträda Anders Kauranen som ordförande för klubben. Schack har ju av tradition varit en mansdominerad sport. Därför känns det bra med en kvinnlig ord­förande och att flickschacket är på frammarsch inom klubben.

Ekonomiskt var fjolåret besvärligt med ett stort minusresultat. Som följd av detta har styrelsen genomfört besparingsåtgärder och man föreslog en höjning av medlemsavgiften för seniorer till 1000 kr/år med möjlighet till delbetalning per månad. Förslaget gick igenom efter viss debatt. Med denna höjning är förhopp­ningen att avgiften inte ska behöva höjas ytterligare inom närmaste åren.

Verksamhetsberättelsen presenterades. Glädjande är att medlemsantalet ökade för 7:e året i rad och att våra fina juniorträning fortsatte att ge framgångar. Vid Skol-SM blev det två guldmedaljer och ett silver och vi hade deltagare i alla klasser. Vid SM hade vi flest starter av alla klubbar Således både topp och bredd.

Årsmötesprotokoll  || Verksamhetsberättelse 2016 || Förtroendevalda

Feb 182017
 

För sjätte året i rad arrangerar klubben den stora riksfinalen av Schackfyran då c:a 2500 fjärdeklassare spelar schack i ABB Arena Syd. Tävlingen går av stapeln lördag 3/6. Som vanligt behöver vi en massa funktionärer för att klara av detta jättearrangemang.
Anmälningsformulär  (kan också nås från gula fältet till höger)

Feb 162017
 

I morgon (17/2) är det premiär på Elektra för en film med schackanknytning.
Filmen heter ”Queen of Katwe” och handlar om en ung fattig flicka från Uganda vars värld förändras när hon lär sig spela schack.
Läs mer på Elektras hemsida och på DN:s.
Boka biljett.

Feb 102017
 

vsk_loggaVästerås Schackklubb kallar till årsmöte torsdagen den 9 mars kl. 18.30. Alla medlemmar är välkomna. Klubben bjuder på fika.
Ta chansen att påverka besluten i klubben och få en inblick i både vad som hänt under det föregående året och vad som händer framöver. En viktig fråga är val av ny ord­förande.
Om ni har någon motion eller något förslag till årsmötet ska sådana enligt stadgarna vara inskickade till kansliet senast tre veckor före mötet d.v.s. senast 16/2.

Välkomna!

Dagordning

Jan 262017
 

Dagens rond i Vinterturneringen bjöd inte på några skrällar. Lite överraskande dock att Niklas Sidmar klarade remi mot Alfons Emmoth och att Elov Peterson likaledes fick remi mot John Svensson.

Resultat Vinterturneringen rond 2

Jan 242017
 

Mats Sjödin, Andreas Backman och J-O Vatn håller en tränarkurs i klubblokalen 3-4/2.
Det är en grundläggande kurs som ger färdigheter för att träna nybörjare, men också är en grund för fortsättningskurser.
Du som är minst 13 år är välkommen att gå kursen. Föräldrar som kan grunderna i schack är mycket välkomna. Du som känner att det skulle vara roligt att arbeta som tränare/hjälptränare, tveka inte. Klubben behöver hjälp på tränarsidan och det är givande att vara ungdomstränare.
Anmälan till Mats senast 1/2.

Inbjudan

Jan 132017
 

Nu är det dags att sätta full fart på verksamheten igen efter helguppehållet.
I morgon har förstalaget bortamatch mot Upsala i superettan och på söndag är det full omgång i allsvenskan och distriktsserien.

Alla träningar börjar igen nästa vecka. Juniorträningarna (måndag-torsdag) och seniorverksamheten på torsdag kör igång på ordinarie tider.

Missa inte att anmäla er till Vinterturneringen som startar på torsdag. Anmälan till Lasse Svahn.

Anmälda

Jan 032017
 

Dennis lär ut schack. Bild från bloggen ”Våra skitungar”

Mats Sjödin berättar att han blev kontaktad av en fritidsledare (Dennis) som skulle ned till Uganda och jobba på ett barnhem över jul och nyår. Dennis fick med sig tre schackspel som klubben skänkte.
Läs mer i den här bloggen.