Nov 282015
 

Här kommer till slut ”Månadens parti” för oktober. Jag har valt ett fint parti av Filip Björkman, från årets Skol-SM. Det är en hård strategisk kamp med många intressanta moment, verkligen kul att analysera.
Med schackhälsningar, Ralf

Okt 232015
 

Jag hade överraskande problem med att hitta något parti från september. Här är i alla fall ett snabbschackparti från Västerås Open. Segraren är en av klubbens mest talangfulla juniorer, Alfons Emmoth, som på ett övertygande sätt bestraffar motståndarens planlösa spel.

Med schackhälsningar, Ralf

Okt 222015
 
20151022_185003

Elov spelade ut Lasse men satte sen ett torn i drag 27 och förlorade!

Fem partier spelades i KM grupp 2 idag och i ledningen är Robert Granath och Gabriel Flykt båda på 3½ poäng. Robert fick en enkel vinst i och med att Ludvig drog sig ur tävlingen.
Med en rond kvar har fyra spelare chansen till seger.
I grupp A spelades inte ett enda parti och där gäller det att ha spelat in alla hängpartier före sista omgången 5/11.
Nästa torsdag 29/10, när det är höstlov, är reserverad för hängpartier och blixt för övriga.

Ställning KM grupp 2

Okt 152015
 

Dagens blixtschack vanns av Santi 7½ poäng före Filip Björkman 7.
Den som luggade Santi på en halva var Christian Åberg: Santis tid gick ut men Christian hade inte material att sätta matt.
Det blev en lite haltande tabell eftersom Mats Sjödin hoppade av efter tre ronder (och tre segrar).

Resultat

Okt 082015
 

Onsdag, 14/10 kl 18:00 är det säsongupptakt för Ralfs analyskvällar.
Huvudtemat blir Västerås Open.
Många i klubben spelade denna fina tävling, och kanske vid något tillfälle fick upp en speciellt svår ställning med många möjligheter, varpå en typisk fråga dök upp i huvudet: ”Hur ska man tänka här?”. Frågor av det slaget är perfekta för en analyskväll! Skicka gärna över intressanta partier eller ställningar till Ralf, senast på måndag!
Eventuellt kompletterar Ralf med något eget sommarparti eller något intressant och spännande från World Cup i Azerbadjan.
Välkomna alla medlemmar, både unga och gamla, låg- och högrankade!

Sep 292015
 

Domarkurs

Hög tid att anmäla dig till domarkursen 4/10. Anmälningstiden går ut i morgon 30/9.

Tapio Tikkanen är kursledare och kursen ger behörighet som ELO-domare.
Inbjudan

Sep 222015
 

Månadens parti för augusti spelades av Filip Björkman som gjorde ett utmärkt resultat i Stockholm Open: 4½ poäng av 9, 32:a plats bland många högre rankade spelare. Filip vann många trevliga ratingpoäng i huvudstaden. Nedanstående är ett konsekvent och strategiskt parti (en timme per spelare) från tredje ronden.
Med schackhälsningar, Ralf

Sep 202015
 

Sören Sahlholm VSK slutade 5:a  när årets SM i snabbschack för veteraner avgjordes i Arboga i helgen. Fjolårssegraren J-O Lind Ervalla SS försvarade titeln och vann på 7½/9.
Sören var en av sex spelare på 5 poäng. Han hade en svacka med förluster i rond 5-7 men avslutade snyggt med två vinster och en prestationsranking på 2045.
I näst sista ronden vann Sören ett ”vilt” parti där motståndaren tidigt gjorde ett osunt pjäsoffer som gav Sören en fördel som han behöll genom partiet.

 


 

Slutresultat

Sep 092015
 

DomarkursSöndag 4/10 kl. 11-16.00 i klubblokalen håller Tapio Tikkanen en gratis domar­kurs som ger behörighet som ELO-domare.
Alla intresserade är välkomna att delta även om det bara är för att man vill förbättra sina kunskaper om schack­reglerna.
Anmälan till Mats senast 30/9.

Inbjudan