Mar 172015
 

Nu när Veteran-KM är över återgår torsdagsprogrammet till lite mer varierande aktiviteter där alla är välkomna.
Närmast nu på torsdag 19/3 är det dags för Snabbschack-KM över en kväll. Tävlingen är den första deltävlingen i vårens GP där förstapriset är en fri start i sommarens SM i Sunne.

Mar 152015
 

Utmärkelsen får denna gång delas mellan Jürgen Brustkern, som spelade ett vackert och tematiskt angreppsparti i österrikiska lagmästerskapet, och Johan Kretz, som vann med ett fint strategiskt kvalitetsoffer i den allsvenska matchen mellan VSK II och Södra SASS. I denna seriefinal i Division I Östra vann andralaget med 5½-2½, vilket ser ut att leda till kval till Superettan – heja!

(Jag får väl erkänna att jag just i denna match var lite kluven vad gäller sympatierna. Södra SASS, som var min modersklubb, var en riktigt stark och välmående klubb för tiotalet år sedan (bl.a. brons i Elitserien 2005/06) men nu återstår bara en skugga av den forna storheten…)

Med schackhälsningar, Ralf

 

Mar 142015
 

Fredrik Emmoth mötesordförande och tillika klubbordförande

Fredrik Emmoth mötesordförande och tillika klubbordförande

I torsdags avhandlades årsmötet för 2014.
Fredrik Emmoth ordförande och Rasmus Myklebust kassör omvaldes bägge på ett år.
Övriga ordinarie styrelsemedlemmar är: Andreas Backman, Christer Carmegren, Christina Laine och Jon-Olov Vatn.
Styrelsesuppleant: Fredrik Wester.

Det ekonomiska resultatet för 2014 blev c.a +25000 kr.
Fredrik framhöll att vi på många sätt är Sveriges bästa schackklubb för närvarande och han tackade alla som gjort insatser för klubben.
För kommande år förutspådde han att vi måste öka det ideella engagemanget ytterligare och skapa nya inkomstkällor som sponsring bland annat på grund av att våra fas3-anställningar upphör.

Mar 122015
 
Eric Vaarala vid Reykjavik Open 2014 Foto. Hallfridur Sigurdardottir

Eric Vaarala vid Reykjavik Open 2014
Foto. Hallfridur Sigurdardottir

Eric Vaarala har gått över från SK Team Viking till Västerås Schackklubb. Registreringsdatum 11/3 så Eric är redan klar för oss.

Eric som bor i Sandviken, har ranking 2370 och går därmed in i vårt förstalag.
Han blev svensk juniormästare vid SM 2011 i Västerås. Eric spelade då för Horndal.

Vi hälsar Eric varmt välkommen till Västerås Schackklubb.

Feb 242015
 

Missa inte årets första analyskväll med Ralf i morgon kl. 18.00.
Det blir ett blandat program med både Ralfs egna partier, andra VSK:ares partier och ställningar samt några fina exempel på världselitschack.
Ta chansen att fördjupa era schackkunskaper!

Feb 232015
 

I elitserien har klubbens förstalag fått fast mark under fötterna tack vare tre raka 4½-3½-segrar, senast mot Farsta SK (stenhård bortamatch) och Solna SS (hemmamatch där vi förvisso var favoriter på pappret). En av hjältarna i sistnämnda match var Peter Bergström, som levererade ett fint och konsekvent parti där motståndaren fick lida för sin svaga kungsställning.

Med schackhälsningar, Ralf

 

Feb 192015
 

Torsdag 12/3 kl. 18.30 är det dags för årsmötet för 2015. Alla medlemmar är välkomna. Klubben bjuder på fika.
Ta tillfället i akt att få information om verksamheten och att göra din röst hörd.
Motioner till årsmötet ska vara inskickade till kansliet senast 1/3.

Feb 192015
 

Tisdag 3/3 kl. 20.15 startar en nybörjarkurs i schack för vuxna under ledning av Mats Sjödin. Kursen kommer att pågå ett antal tisdagar framöver t.o.m. 12/5.
Du som redan är medlem kanske känner någon som kan tänkas vara intresserad av att gå kursen? Hjälp till att sprida information om denna. Föräldrar till schackspelande barn kan vara en målgrupp.

Anmälan till Mats senast 24/2.

Jan 272015
 

Här kommer, sent omsider, ”Månadens parti” för december 2014. ”Priset” går till Pontus Sjödahl som gjorde ett fantastiskt resultat i Malmö Open: delad förstaplats (tillsammans med Axel Smith) på 6½ poäng av 7. Bland Pontus offer fanns två stormästare, Erik Blomqvist och Tiger Hillarp. Allra vackrast var, enligt min mening, partiet mot förstnämnde. (Indirekt blir det även lite revansch för undertecknad, som – helt onödigt – nyligen förlorade mot Erik B i sjunde ronden av Rilton Cup.)

Med schackhälsningar, Ralf