Rapport från dag 1 av Juniorallsvenskan 2019

Just nu spelas Juniorallsvenskan i Mölnlycke utanför Göteborg. Vi har ett lag med i högsta divisionen bestående av Milton Pantzar, Baldur Teodor Peterson, Ludvig Carlsson, Alfons Emmoth och Christoffer Jernberg. Lagledare är John Svensson.

I de flesta sporter brukar finalen vara den sista matchen som spelas men i årets Juniorallsvenska kom den direkt(i alla fall enligt lagens ranking). På pappret hade vi ett klart ratingövertag men matchen kom att bli väldigt dramatiskt.

Det hela började bra med att Baldur snabbt kom bra mot Axel Berglind. Axel stretade emot så gott han kunde men Baldur styrde hem partiet kontrollerat. 1-0

Ludvigs parti såg länge jämt ut men Hampus Sörensen utnyttjade Ludvigs lite passivare ställning och vann tillslut. 1-1

Förstabordet gick till en början väldigt bra och Milton kom utmärkt ur öppningen men i tidsnöden uppstod komplikationer. Partiet gick inte att rädda även om Milton försökte allt. 1-2

Partiet på fjärdebordet blev det sista att avgöras. Det såg länge ut att vara ett parti utan vinstchanser för Alfons. Han var hårt ansatt men Alfons höll emot med hjälp av sitt motto att försvar är bästa försvar. Rockadenspelaren gick på lite för hårt i sin tidsnöd och gav Alfons aktivitet som han utnyttjade perfekt. 2-2 Oavgjort!

Om rockaden och vi vinner resten av matcherna gäller det att ta flest partipoäng för att vinna turneringen. Vi borde ha bra chans att göra det med tanke på att vi har högre rankade spelare men det är ju bara på pappret så det lär bli spännande!

Läs mer om tävlingen.