Vårturneringen – Rond 4

I torsdags spelades den fjärde ronden i vårturneringen. Endast en rond återstår och den ronden kommer att spelas om 2 veckor (25/4). Nästa vecka spelar vi en köblixt där det även finns tillfälle att spela en hängrond för dem som behöver. Alla hängronder måste spelas färdigt innan sista ronden.

Grupp A

I grupp A vann Martin Orell mot Filip Björkman, vilket gjorde att Filip inte längre är obesegrad. Karl Magnusson vann mot Zoran Gajic, vilket gör att Karl är nu i ensam ledning med 3,5/4 poäng före Filip med 3 poäng. Det är bara Karl och Filip som har chans att vinna turneringen och dem möts i sista ronden, så det kommer bli en direkt final.

Grupp B

I grupp B är det väldigt jämnt efter att Stefan Carls vann mot Simon Johansson där Simon tidigare var obesegrad. Det är fortfarande ett uppskjutet parti från tredje ronden, vilket gör det lite svårt att avgöra vem som är favorit att vinna inför sista ronden. Simon leder med 3/4 poäng före Stefan med 2,5/3 poäng, men även Benjamin Dalén kan komma ikapp inför sista ronden som har 2/3 poäng. All lottning och resultat kan ses i länken nedan.

Lottning och Resultat: Grupp A | Grupp B | Torsdagsprogram