Jun 282015
 

Henri Pohjala från Finland som spelar för VSK i elitserien hade en IM-norm på gång i Vissma Chess Open Växjö IM-grupp B men i sista ronden blev det förlust mot Oskar von Bahr Kungstornet i stället för den vinst som hade krävts.

Resultat Vissma Chess Open

Jun 252015
 

Hökåsenskolan slutade femma i finalen av Yes2Chess som spelades i London. Deltagande lag delades upp i två grupper och Hökåsen slutade trea i grupp A efter förlust 1½-3½ mot slutliga segraren San José Elementary School från USA och med 2-3 mot slutliga trean Søråsbygda skole från Norge men vinst med 3½-1½ mot trean i grupp B.
Hökåsen verkar ha haft otur med lottningen och hamnat i den svåraste gruppen eftersom samtliga i grupp A vann klart mot sina likaplacerade från grupp B. Totalsegraren San José vann t.ex. mot segraren i grupp B med 4½-½ att jämföra med 3½-1½ mot Hökåsen.

I Hökåsenlaget tog Ludvig Carlsson 3½/4 på förstabordet, Benjamin Emmoth och Kardo Omar båda 2½/4, Martin Vatn 1½/4 och Maja Selin 1/4.

Alla finalresultat.

Jun 142015
 

Björn Gillefalk var ende deltagare från Västerås SK i helgens Växjöspel.
Deltagarna var indelade i grupper om fyra spelare i huvudsak baserat på rating.
Björn återfanns i grupp 3 där han slutade tvåa. Han inledde med förlust mot gruppsegraren Jörgen Karlsson Västervik men Björns poängskörd ökade med ½ för varje rond. Synd att det inte var fyra ronder, då hade säkert Björn tagit 1½ i sista ronden!?
Tom Rydström från hemmaklubben Växjö SK vann grupp 1 på maximala tre poäng.
Resultat Växjöspelen seniorer.

Här är Björns säkra vinstparti från tredje ronden där han oftast fann bästa draget även i komplicerade lägen.

 

Jun 052015
 

Bandyarenan på Rocklunda är nu förberedd för morgondagens invasion av c:a 2500 schackspelande fjärdeklassare och ungefär lika många medföljande ledare och åskådare.

Västmanlandsnytt var på plats i Rocklunda i förmiddags under förberedelserna då bland annat en femteklass från Blåsboskolan hjälpte till med att ställa upp pjäser och klockor.

Reportage Västmanlandsnytt.

Jun 012015
 

Hökåsenlaget under avgörande sista matchen.
Foto från SSF:s hemsida

Yes2Chess är ny internationell lagtävling för femteklassare från sju europeiska länder, däribland Sverige, samt USA. Fem i varje lag spelar samtidigt och av dessa måste minst en vara tjej. Kvalificeringsmatcherna i varje land spelas via nätet.
Hökåsenskolan vann idag Sverige­finalen genom att i sista matchen besegra tvåan Vallatorps­skolan från Täby med 3½-1½.
I Hökåsenlaget deltog sex spelare från Västerås Schackklubb nämligen: Maja Selin, Ludvig Carlsson, Martin Vatn, Benjamin Emmoth, Kardo Omar och Simon Vikström.
Som belöning får de åka till finalen i London 21-24/5 tillsammans med ett par ledare. Totalt åtta personer bjuds på resa, uppehälle, mat och diverse aktiviteter!

Maj 302015
 
Medaljörerna L

Medaljörerna L Foto: Mats Sjödin

Noah Marklund skrällvann lågstadiet i GP-finalen efter seger i första ronden mot favoriten Christopher Jernberg som slutade tvåa.

På mellanstadiet blev det en säker seger för favoriten Margo Zaratovskaya som fick hoppa in i stället för Simon Vikström. Margo vann alla sina tre partier. Det blev desto hårdare kamp om andraplatsen. Martin Vatn vann särspelet mot Benjamin Emmoth.

I högstadieklassen vann Ludvig Carlsson alla tre partier. Tvåa blev Alfons Emmoth.

L || M || HG

Medaljörerna M+segraren HG Foto: Mats Sjödin

Medaljörerna M+segraren HG
Foto: Mats Sjödin

Maj 302015
 

vsk_loggaInbjudan till Västerås Open är klar och finns här. Speldatumen är som vanligt sista helgen i september.  Anmälda.

Nyheter för i år är bl.a.:

  • Spellokalen är ändrad till Rudbeckianska gymnasiet
  • Nytt spelarhotell är Stadshotellet
  • Andra ratingpris höjs till 600 kr

Dessutom införs en rad nyheter för hela GP-serien. Bl.a. ingår ”Lilla” i en egen GP-serie och prispengar kommer att betalas ut direkt till konto i stället för kontant.

Maj 242015
 
1:an Johannes Flykt 2:an Taha Fadhil 3:an Maximilian Solver och prisutdelare Anders Teljebäc

1:an Johannes Flykt 2:an Taha Fadhil 3:an Maximilian Solver och prisutdelare Anders Teljebäck

Årets schackfyranmästare för Väste­rås spelades idag i Stadshuset med kommunalrådet Anders Telje­bäck som prisutdelare. Anders berättade lite om stadshusets historia och hur kom­munen styrs innan han förrättade pris­utdelningen.
Tävlingen vanns av  Johannes Flykt som vann samt­liga 6 partier och därmed kom upp i 18 poäng.
För att gå vidare till riksfinalen av Schack­fyran­mästaren som spelas i Sunne i sommar krävdes minst 13 poäng och det var 14 som klarade det.

Resultat