Aug 312015
 

Fjolårsmedaljörer: G Andersson, J-O Lind och H Wadmark
Foto: Sven-Olov Andersson

Är du veteran (herrar födda 1955 o tidigare, damer födda 1965 och tidigare) har du möjlighet att ställa upp i årets SM i snabbschack för veteraner som spelas i Arboga 19-20/9 d.v.s. nästgårds.
Anmälan senast 11/9.

Inbjudan || Anmälda

Aug 302015
 
Sören Sahlholm rond 2 Lidköping Open Foto: Christer Carmegren

Sören Sahlholm rond 2 Lidköping Open
Foto: Christer Carmegren

Förhandsfavoriten GM Sandro Mareco Argentina infriade förväntningarna och vann Lidköping Open med 6½/7.

Deltagarna från Västerås SK hade en tung sista rond där alla fyra förlorade.
Björn Gillefalk slutade 68:a med 3 poäng, Sören Sahlholm 78:a också 3 poäng, Christer Carmegren 94:a 2½ och Christopher Jernberg 108:a 1½.

Slutresultat mm Lidköping Open

Aug 302015
 

Ralf Åkesson var rankad som 49:a men slutade som 26:a i Saints Open Barcelona. Ralf tog 7 poäng på de 10 ronderna.
Den andre svenske deltagaren GM Erik Blomqvist slutade trea på 8 poäng efter att ha lett tävlingen men stupade på mållinjen efter förlust i sista ronden mot tävlingens segrare polacken Kapcer Piorun.

Resultat

Aug 292015
 

Det finns fortfarande chans att utnyttja anmälningsrabatten vid Västerås Open. Anmäler du dig och betalar startavgiften senast på måndag kostar det endast 450 kr att deltaga.

Bland de 241 spelare som är anmälda hittills finner vi inte mindre än 14 GM och därtill flera starka IM. Det blir den starkaste upplagan av Västerås Open någonsin och kanske även den största – prognosen pekar på totalt 350 startande.

Aug 292015
 

Björn Gillefalk-Pia Cramling ½-½ Foto: Christer Carmegren

Björn Gillefalk-Pia Cramling ½-½
Foto: Christer Carmegren

I Lidköping Open som startade idag mötte Björn Gillefalk GM Pia Cramling i rond 2 och Björn lyckades hålla remi, men i nästa rond blev IM Jens Ove Fries Nielsen för svår.

Björn har 1½ efter dagens tre ronder, Sören Sahlholm och Christer Carmegren 1 och Christopher Jernberg ½ poäng.
Christopher hade lite otur i lottningen och fick möta IM Rickard Winsnes 2485 i rond 3 eftersom båda stod på ½ poäng efter två ronder.

Tävlingens hemsida || Lottning rond 4 och ställning efter rond 3

Aug 172015
 

Årets Skol-SM avgörs i Västerås den 9-11 oktober. Tävlingarna kolliderar med Kristdemokraternas riksting och det gäller därför att vara snabb att boka boende för den som önskar ett alternativ till grupplogi. Några hotellrum kan fortfarande finnas kvar på  Ibis, Scandic och Hotell Mälaren. Ett alternativ är campingstugor hos  Mälarcamping. De har stugor i olika storlekar. För den bilburne finns det också hotell i de kringliggande städerna. Till Hallstahammar tar det 18 minuter och till Enköping 25 minuter med bil.

 

Aug 172015
 
USSS-VSK juniormatch Foto: J-O Vatn

USSS-VSK juniormatch
Foto: J-O Vatn

I lördags spelades en match mellan juniorer från Uppsala Skolschacksällskap och Västerås SK i VSK:s klubblokal.
Man spelade två ronder mot olika motståndare över nio bord.
Matcherna ELO-registrerades.

Resultat || Bilder

Aug 112015
 
Ralf Åkesson/Victor Vatn Foto: Lars OA Hedlund Schacksnack

Ralf Åkesson/Victor Vatn
Foto: Lars OA Hedlund Schacksnack

GM Lars Karlsson, SK Rockaden Sthlm, vann CellaVision Chess Cup på 7½ poäng av 8 möjliga, en poäng före en kvartett bestående av bland andra Ralf Åkesson Västerås SK.
En bra prestation av Ralf som inte var bland de tio högst rankade i det starka startfältet, och en bra start på årets GP-serie för Ralf, där nästa tävling är Västerås Open 25-27/9.
Pontus Sjödahl slutade 29:a, Björn Gillefalk 67:a, Jon-Olov Vatn 113:e, Peter Kruuse 144:a, Alexander Pietarinen 191:a och Ludvig Carlsson 197:a i det drygt 200 man starka startfältet.

I Lilla CellaVision Chess Cup överraskade Victor Vatn stort. Victor var lägst rankad av de 48 startande men slutade på 9:e plats efter att endast ha förlorat två partier på de åtta ronderna och spelat två remier. Victor vann förstås sin rankinggrupp.
Isak Carlsson slutade 28:a och Martin Vatn 35:a.

Slutställning och rondresultat:   CellaVision Chess Cup || Lilla CellaVision Chess Cup

Aug 022015
 

I Politiken Cup Helsingör slutade hela 10 spelare på 8 poäng efter de 10 ronderna.
Österrikaren Markus Ragger hade bäst särskiljning av dessa 10. En av de tio var för övrigt svensken Tiger Hillarp-Persson som mötte Ragger i rond 5 och då gav upp i en ställning som var remi, något han kanske ångrar nu?
Pontus Sjödahl VSK blev 29:a på 7 poäng.

Slutresultat Politiken Cup.