Aug 232014
 

Idag spelades den 9:e och sista ronden i Dresdens schackfestival.
I A-gruppen slutade Ralf Åkesson på 6:e plats med 6½ poäng endast en halv poäng efter en kvartett på 7 poäng av vilka Shah Sagar Indien dömdes som segrare.

Sluttabell Dresden

Aug 172014
 

Uppsala Skolschacksällskap (USSS) vann överraskande kadettallsvenskans final som spelades under veckoslutet i Göteborg efter en stenhård fight ända in på mållinjen med senaste årens vinnare SK Rockaden Stockholm. De båda lagen var obesegrade fram till sista ronden där USSS var tvugna att vinna inbördes mötet för att bli mästare och lyckades med minsta möjliga marginal 3½-2½.

Västerås Schacklubb slutade fyra efter att ha vunnit mot jumbon Nolereds SK i första ronden och besegrat Limhamns SK, som slutade femma, i sista ronden.
Fyra av de våra spelade alla fem partierna nämligen Alfons Emmoth, Edward Eriksson, Alexander Eriksson och Santiago Grueso Cordoba. Övriga spelare var Ludvig Carlsson, Alexander Pietarinen och Flip Sjödin. Flest poäng i VSK tog Edward 4/5 följd av Santi 3½/5.

Tabell och resultat

 

Aug 152014
 
Jürgen 7:a i Manhems IM-turnering

Jürgen 7:a i Manhems IM-turnering

Manhems IM-turnering vanns av Jens Ove Fries Nielsen med 7½ poäng på de nio ronderna före Lars Karlsson 6 poäng.
Jürgen Brustkern Västerås SK tog 3½ poäng och slutade på 7:e plats

Slutresultat Manhems IM-turnering

Aug 102014
 

Santiago gick inte att stoppa – han imponerade stort och vann på maximala 8 poäng när Rockaden Open avgjordes i Hägersten i helgen. Och det gick bra för flera Västeråsspelare, bl.a. tog Ludvig Carlsson rankingpris.

Rockaden Open 2014

Glada pristagare i Rockaden Open Foto: J-O Vatn

Västerås SK var näst största klubb med 7 deltagare. Hela resultatlistan och en blänkare finns på Rockadens hemsida. Fler bilder finns här.

Här kan ni följa Santis fina parti i 7:e ronden.

Aug 082014
 

Santi har full poäng efter de inledande 3 snabbschacksronderna av Rockaden Open och delar ledningen med 3 andra spelare. Och övriga VSK-are har också haft en lyckad första dag: Christer, Martin, Ludvig och Victor har 2 poäng, och Alexander och Jacob 1,5.

Imorgon börjar långpartierna. Resultat och lottning finns på Rockadens hemsida.

Förklaring av schack-lingo: ”Bygga staket”, dvs rada upp vinster (”111″).

Aug 082014
 

Rockaden Open 2014

Rockaden Open igång Foto: J-O Vatn


Rockaden Open har i år lockat 48 spelare till start, och från VSK är 7 spelare på plats (Christer Carmegren, Santiago Grueso Cordoba, Jacob Laine, Ludvig Carlsson, Alexander Pietarinen, Martin Vatn och Victor Vatn). Tävlingen är öppen för spelare under 1500 i ranking, och Santi tillhör en av de topprankade.

Det är många unga spelare i startfältet i år så det bör bli en lagom tuff tävling för våra knattar och miniorer. Tävlingen pågår fredag-söndag och resultaten kan följas på denna länk eller Rockadens hemsida.

Aug 042014
 

Christopher Jernberg är en flitig schackspelare. Just nu är han i Malaysia och väl där passade han på att delta i Mind Chess Junior 2014 i klassen yngre än 9 år och <1250 i rating.
Det var 34 deltagare och betänketiden 15 min/spelare. Christopher vann samtliga fem partier och därmed tävlingen.

Kul att våra ungdomar hävdar sig även internationellt. Tack till Hans Jernberg för tipset.

Resultatlista

Aug 032014
 

Rödeby Open vanns av Niels Jörgen Fries Nielsen Danmark.
Mats Sjödin blev bäste VSK-spelare på 19:e plats och fyra poäng på de sju ronderna. Alfons Emmoth blev 49:a med 3 poäng och Elliot Emmoth blev 65:a med en poäng.
Jonas Arvidsson förlorade mot Alfons i rond 6 men kom trots det före Alfons i resultatlistan, båda med tre poäng.

Slutresultat Rödeby Open 2014.

Aug 012014
 

Efter två dagars spel och fyra ronder ligger Mats Sjödin på delad tredjeplats med 3½/4.
Mats har en prestationsrating på 2308 hittills efter att bara ha tappat en halv poäng mot Lars Madebrink 2226.
Alfons Emmoth har två poäng och lillebror Elliot en poäng.

Ställning

Jul 312014
 

Idag inleddes Rödeby Open 2014 i Karlskrona. Tre spelare från Västerås Schackklubb deltar i tävlingen som avslutas på söndag. De tre är Mats Sjödin och bröderna Alfons och Elliot Emmoth.
Bröderna Emmoth möttes för övrigt i andra ronden med Alfons som segrare.
Efter första dagens två ronder har Mats 1½ poäng, Alfons 1 och Elliot 0.
Även bekantingen Jonas Arvidsson Uppsala deltar i tävlingen och han har en poäng efter att inte helt överraskande förlorat mot högst rankade Björn Ahlander Limhamn.

Ställning Rödeby Open