Nov 302016
 

Ralf Åkesson slutade på 15:e plats i klassen 50+ Senior-VM som avslutades idag i Pardubice Tjeckien. Ralf var seedad som nummer 12 i turneringen.
Ralf tog 7 poäng på de 11 ronderna. Han var med i täten länge men efter förluster i två av de tre sista partierna dalade han i prislistan

Slutställning

Nov 282016
 

bodPå lördag spelas den traditionella blixtturneringen Blixt&Dunder i Rudbecks ljushall Västerås.
Betänketiden är 3min/spelare + tillägg 2s fr.o.m. drag 1. Tävlingen är öppen även för vuxna som spelar i klassen G+. Man möter spelare från andra åldersklasser med upp- och nedflyttning mellan grupper. Det är ett utmärkt sätt för vuxna och ledare att få möta barnen/­ungdomarna i samma tävling.
OBS! Anmälningstiden går ut på onsdag 30/11.

Inbjudan || Anmälningsformulär

Nov 252016
 

I kväll 18.00 startar juniorallsvenskan div.I i Linköping. VSK har i år två lag i högsta divisionen. VSK II har ersatt Växjö SK som hoppat av.
I första ronden blir det ett rent derby mellan VSK I och VSK II.

VSK har även ett tredje lag med som spelar i div.II med start i morgon.

Juniorallsvenskan 2017:  Resultat || Livesändning

Nov 242016
 

Från eftermiddagspasset torsdag

Från eftermiddagspasset torsdag

Idag kördes de två avslutande passen av veckans Schackfyran­kval för Västeråssko­lor. På förmiddags­passet deltog 8 klas­ser med totalt 139 startande och alla gick vidare till Västerås­finalen. På eftermid­dagen var det 4 klas­ser med 87 star­tande och tre klas­ser gick vidare till finalen. Segrande klass där var Brandthovda­skolan 4b på 291 poäng, vilket var rekord för hela veckan.

Resultat  Torsdag FM || Torsdag EM

Totalt under veckans tävlingar på Växhuset deltog 41 fjärdeklasser med 858 startande och 40 klasser gick vidare till Västeråsfinalen som spelas i Rudbeckianska gymnasiets ljushall 11/2.

Nov 232016
 
s4an_vkval_ons

Bild från onsdagspasset

Schackfyrans Västeråskval fortsatte idag med ett pass om 105 elever från 6 klasser. Alla klasserna kvalificerade sig till Västerås­finalen 20170211.

Resultat Onsdag

I gårdagens Västmanlandsnytt hade SVT ett inslag från tisdagens förmiddagspass.
Inslaget startar c:a 09.30 in i sändningen som finns på SVT-Play ytterligare några dagar.

Nov 222016
 
Förmiddagspasset. Slutresultatet presenteras.

Förmiddagspasset. Slutresultatet presenteras.

Schackfyrans Västeråskval fortsatte idag med två pass där totalt 282 elever från 12 klasser deltog varav hela 182 st på förmiddagspasset.
Alla 12 klasser kvalificerade sig till Västeråsfinalen 20170211.

Resultat  Tisdag FM || Tisdag EM

Nov 202016
 

Ralf Åkesson är med i klassen 50+ i veteran-VM som just pågår i Tjeckien.
Tävlingen har börjat utmärkt för Ralf med segrar i de två första ronderna.
Ralf har skrivit en första rapport från tävlingen på SSF:s hemsida

Tävlingens hemsida.

Nov 192016
 

Ange tog storslam

Ange tog storslam i L

Tre musketörer G-klassen

Tre musketörer G-klassen

VSK vann tre av de fyra klasserna vid årets Öppna Skol-DM. Tävlingen var även den andra deltäv­lingen i Mä­lardalens GP. Totalt 89 spelare kom till start varav de flesta faktiskt inte var från Västmanland, en framgång för den nya Mälardalens GP.
Ange Zeidlitz vann lågstadiet med maximala 21 poäng på de 7 ronderna! Ange vann även den första deltävlingen i Mälardalens GP i Hallsberg och han har skaffat sig ett rejält försprång i GP. Dessutom fick Ange pris som distriktsmästare i Västmanland..

VSK tog hem trippelsegrar på Högstadiet genom Benjamin, Jakob och Gabriel och i Gymnasiet genom Alfons, Santi och Ludvig.

Resultat Skol-DM

Nov 152016
 

Nu på lördag 19/11 spelas Skol-DM i Wenströmskas matsal. Tävlingen, som är andra deltävlingen både i U-Schacks GP och den nya Mälardalens GP, är öppen för barn och ungdomar upp till och med gymnasiet.

OBS! Anmälningstiden går ut i morgon onsdag 16/11.
Man måste vara medlem i en schackklubb för att få delta och man anmäler sig genom att fylla i medlems-ID i anmälningsformuläret. Om man inte vet sitt ID kan man söka fram det i underdelen av anmälningsforuläret.
Vid problem med anmälan kontakta ansvarig person i egna klubben eller tävlingsansvarig.
Den tidigare aviserade livesändningen av partier utgår.

Inbjudan || Anmälda