Sep 252016
 
Benjamin Emmoth. Foto: Lars OA Hedlund

Benjamin Emmoth. Foto: Lars OA Hedlund

Benjamin Emmoth avslutade med två vinster under den sista dagens spel och tog 6½ poäng i Lilla Västerås Open, vilket räckte till en fin andraplats, 1½ poäng efter suveräne segraren Erik Nilsson från Uppsala SSS. Ytterligare några VSK:are var nära topp-tio-placeringer, Isak Carlsson kom elva och Gabriel Flykt tolva, båda med 5½ poäng.
Benjamin tog också hem miniorklassen och rankinggrupp 2.
I Västerås Open tog norske Lars Oskar Hauge och Rockadens Erik Blomqvist 7 poäng, och de följdes av hela tio spelare med 6½ poäng. En av dessa var Ralf Åkesson som därmed blev klubbens bäste spelare i huvudturneringen.
Alfons Emmoth vann rankinggrupp 13.

Turneringshemsidan || Bilder av Lars OA Hedlund

Sep 242016
 
Efter fyra raka segrar i rond 2-5 hade Alfons Emmoth (närmast kameran) tagit sig upp till bord 15, där klubbkamraten Ralf Åkesson blev för svår.

Efter fyra raka segrar i rond 2-5 hade Alfons Emmoth (närmast kameran) tagit sig upp till bord 15, där klubbkamraten Ralf Åkesson blev för svår.

Anders Eriksson är fortfarande bäst av Västeråsspelarna när sex av åtta ronder har spelats i Västerås Open. Idag förlorade han mot Tiger Hillarp, men vann sedan mot Nils Åke Malmdin. Han har nu 5 poäng och ligger en halv poäng efter en kvartett spelare som delar ledningen: Erik Blomqvist, Tiger Hillarp, Daniel Semcesen och Jonathan Westerberg. Ytterligare en halv poäng efter hittar vi en handfull VSK:are: Santiago Grueso Cordoba, Johan Norberg, Pontus Sjödahl och Ralf Åkesson.
I Lilla Västerås Open satt Isak Carlsson på förstabordet och Benjamon Emmoth på andrabordet i den sjätte ronden. Ledande Erik Nilsson från Uppsala SSS för svår för Isak, medan Benjamin spelade remi mot Rockadens Jouni Tuomainen. Både Isak och Benjamin har 4½ poäng inför den sista dagen och ligger på delad sjätteplats.
På söndagen inleds spelet redan 9.00 med den sjunde ronden, och den åttonde startar 14.00.

Turneringshemsidan || Livesändning.

Sep 242016
 

anderse1609Anders Eriksson vann mot GM Normunds Miezis i den fjärde ronden i Västerås open, och är därmed en av nio spelare med maximal poäng när snabbschacksdelen av tävlingen. I Lilla Västerås Open är det tre spelare som har full poäng, och här är Isak Carlsson en av de närmaste förföljarna med 3½ poäng.
På lördagen fortsätter spelet med två långpartier som startar 10.00 och 16.00.

Turneringshemsidan || Livesändning.

Sep 232016
 

vopen2016r

Årets upplaga av Västerås Open har startat. Till slut blev det 335 deltagare fördelat på 248 i huvudtävlingen och rekordsiffran 87 i Lilla Västerås Open. Nu spelas fyra snabbschacksronder under kvällen, och därefter blir det långpartier på lördag och söndag.
Från Västerås SK har 45 spelare kommit till start, och hur det går kan man se på turneringshemsidan. Dessutom livesänds tjugo partier från varje rond på Chessbomb.

Sep 172016
 

Alfons Emmoth vann klassen Högstadiet/Gymnasiet i US Open som spelades i Uppsala idag. Benjamin Emmoth kom 4:a, Ludvig Carlsson 5:a och Elsa Wass 9:a bland 13 startande i klassen.
På mellanstadiet deltog 17 spelare. Klassen vanns av Akash Mitra USSS. Christopher Jernberg blev 3:a, Isak Carlsson 4:a, Simon Meier 12:a och Arvid Wallmark 17:e.
Lågstadieklassen med sju startande vanns av Sebastian Fernandez USSS före Thomas Zahn.

Resultat US Open 2016:  L || M || HG

Sep 132016
 

vsk_loggaNu på fredag 16/9 går tiden ut för anmälan till Västerås Open. Se till att betala in startavgiften i tid så åtnjuter du förmånen att kunna komma direkt till rondstart på fredagen utan förhandsanmälan. Detta gäller dem som har ”JA” i kolumnen ”Betalt” i anmälninglistan.

Som tidigare nämnts är sju av de tio som spelade i SM-gruppen i år anmälda till Västerås Open.
Mer eller mindre direkt från OS i Baku kommer tre av deltagarna i det svenska herrlaget + lagkaptenen Stellan Brynell och tre av spelarna från svenska damlaget med Pia Cramling i spetsen.

I dagsläget är 306 spelare anmälda, 235 till VO och 71 till Lilla VO. I fjol kom 320 spelare till start och rekordåret 2014 var det 343 startande.
15 anmälningar till och vi överträffar fjolårets starter, 38 till och vi överträffar rekordet!

Inbjudan || Anmälda || Turneringshemsidan

Sep 112016
 
Benjamin Emmoth bäste poängplockare, Foto: USF/Kristoffer Gressli

Benjamin Emmoth bäste poängplockare,
Foto: USF/Kristoffer Gressli

I söndagens första rond blev det klar förlust för Jensen från Västerås mot Søråshøgda från Norge med 1-3. Benjamin vann, men övriga partier slutade med förlust. Nu krävdes vinst i sista ronden mot Skolen på Nyelandsvej från Danmark för att det skulle bli medalj före de våra. Vinstchanser fanns som framgår t.ex. av Luddes parti nedan, men matchen slutade 2-2 och därmed blev det fjärde plats för Jensen. Kardo vann sitt parti och Ludde och Benjamin spelade remier. Benjamin gick obesegrad genom turneringen med 3½ på de fem ronderna på bord 2. Imponerande! Övriga killar tog 2-2½ poäng.

Hörduvallaskoli från Island hade säkrat segern redan före sista ronden och kunde kosta på sig att kasta in ett par reserver i sista ronden som vanns av motståndarna Korsvoll med 2½-1½.

I högstadieklassen var det dubbelt norskt i topp (Carlseneffekt?) med en Islandsskola på tredje plats. Kunskapsskolan från Uppsala slutade femma.

Turneringshemsida || Resultat/Livesändning  || Bilder

Partiexempel:

Sep 102016
 

I lördagens första rond visade sig Hörduvallaskoli från Island bli för svåra för Jensen Västerås. Benjamin spelade remi, men övriga partier vanns av islänningarna trots bra spel av ”våra killar”. Efter 0.5-3.5 förlusten mot Island så gick det desto bättre mot Korsvoll skole, Norge. Med lite ”flyt” skrevs segern till 3-1 efter vinster av Ludvig och Martin, och remier av Benjamin och Kardo.

Inför avslutningsdagen ligger Jensen på andra plats med 7.5 poäng efter ledande Hörduvallaskoli (11p). Imorgon möter de 5:an Søråshøgda, Norge (5p) och 3:an Skolen på Nyelandsvej, Danmark (6.5p). Det är troligen dessa lag som gör upp om silver- och bronsmedaljerna, såvida inte Islänningarna slår av på takten när de möter Korsvoll. En spännande söndag väntar, rondstart 9.00 och 14.30.

Turneringshemsida || Resultat/Livesändning