Feb 102018
 

Ralf Åkesson Foto: Lars OA Hedlund

Ralf Åkesson är en av tre spelare som har inlett med fyra raka segrar i Elite Hotels Open, som inleddes igår. Tävlingen är den femte i Svenskt Grand Prix, och ytterligare fyra VSK-spelare är på plats i Växjö. Även Ludvig Carlsson är med i toppen efter en remi och tre vinster, och övriga västeråsare är Margo Zaratovskaya, Santiago Grueso Cordoba och Adriano Grueso Gomez.
Tävlingen kan följas på resultatsidan.

Jan 292018
 

Sex av klubbens spelare tillbringade helgen i Avesta, där Dala Open spelades med drygt fyrtio deltagare. Bäst lyckades Alfons Emmoth som kom på fjärde plats med 5 poäng efter att han förlorat mot Jonathan Westerberg och slutsegraren Thomas Ernst och vunnit resterande partier. Övriga VSK-deltagare var Filip Björkman (4½ poäng), Margo Zaratovskaya (3½), Christopher Jernberg (3½), John Svensson (3½) och Christer Carmegren (1).
Resultat Dala Open

Jan 212018
 

Margo svensk mästare klass B Flick-SM

Historien upprepar sig! Precis som vid de två senaste årens Flick-SM vann Margo Zarytovskaya sin åldersklass med Elsa Wass på tredje plats.
Margo släppte två remier på sin väg mot guldet, mot Elsa och i slutronden då segern var klar. Elsa förlorade mot tvåan och hade tre remier bland annat mot Ha My som slutade nia.
I klass C slutade Ida Nilsson på plats 28 och i klass D kom Viana Assadi på plats 12 och Moa Orell på plats 25.

Resultat || Tävlingens hemsida

Bilder Lars OA Hedlund

Jan 212018
 

Ha My Le Västerås SK klass B Flick-SM
Foto: Lars OA Hedlund

Margo återställde ordningen i klass B genom att vinna alla sina tre partier igår och mot några av de värsta konkurrenterna. Margo leder nu klassen ensam och har redan vunnit mot tvåan, trean och fyran. Ha My ligger fyra och Elsa femma.
Margo var för övrigt lite illa ute mot Ha My efter ett tveksamt löparoffer på f7 (drag 8).
Tävlingen avslutas idag.
Tävlingens hemsida

Jan 062018
 

Alfons 8:a i Rilton Elo
Foto: Lars OA Hedlund

Igår spelades sista ronden av helgtur­neringen Rilton i Stockholm. Det blev inga topplaceringar för deltagande VSK:are. De flesta slutade under eller i paritet med sin förhandsranking.
I Rilton Cup som vanns av ryssen Kirill Alekseenko med 7½/9 slutade Ralf Åkesson på plats 86 knappt före Ludvig Carlsson 88:a, båda med 4 poäng. Johan Kretz kom på 115:e plats på 3 poäng. Pekka Köykkö Finland, nyligen registrerad för VSK, slutade 46:a med 5 poäng.

Rilton Elo vanns av Maciej Janiszewski Polen som tillsammans med två andra spelare tog 7½/9. Alfons Emmoth var med och krigade i toppen och slutade 8:a på 5½ poäng efter att bara ha förlorat ett parti mot just den segrande polacken och spelat tre remier. och tagit fem vinster. Filip Björkman kom 56:a på 5½ poäng och Christopher Jernberg 89:a på 4 poäng.

Man spelade även två blixtturneringar under Riltondagarna. I den första lyckades Filip Björkman bästa av VSK:arna med 5½/10 och plats 19. I den andra var Ludvig bästa av de våra också med 5½/10 och plats 23.

Resultat: Rilton Cup || Rilton Elo || Rilton 1800

Dec 312017
 

Den traditionella mellandagsturneringen Karlstad Open vanns av norske IM Kristan Stuvik Holm. Han vann de första fem partierna men släppte sen två remier i de avslutande två ronderna.
Santiago Grueso Cordoba slutade på plats 24 med 4 poäng och pappa Adriano blev 65:a på 2½ poäng.

Resultat Karlstad Open

Dec 172017
 

Ludvig bäste VSK:are. Här mot Tiger.
Foto: Lars OA Hedlund

Ludvig Carlsson blev bäste VSK:are i Malmö Open med 5½ poäng på de nio ronderna. Ludvig förlorade bara ett parti och det var mot GM Tiger Hillarp Persson. Ralf Åkesson hade en tung turnering med två förluster och en remi mot klart lägre rankade motståndare, men slutade i alla fll på samma poäng 5½ som Ludvig men med sämre kvalitet.
Ludvig hade en segerrik tävling. Han vann ratinggrupp 3 och han vann priserna som bäste kadett och bästa junior!

Tävlingen vanns av GM Hans Tikkanen på 7 poäng. Tikkanen leder också Svensk Grand Prix före Ludvig Carlsson!
Resultat Malmö Open || Ställning Svenskt GP

Dec 162017
 

Christopher och Thomas.
Foto och text: Hans Jernberg

Christopher J och Thomas Zhan var enda deltagare från VSK i Luciablixten Lindesberg idag.(3min+2sec)
Man valde att spela alla mot alla (Berger) eftersom mellanstadiet hade 14 deltagare.
När samtliga partier var avslutade hade två spelare 12 poäng nämligen Christopher och Thomas.
Robin Agelin från Snabba Löparen hade 11.
Efter två särskiljningspartier var det fortfarande oavgjort.
Ett Armageddonparti där Christopher var svart avgjorde det hela.
Christopher lyckades vinna och slutade som 1a med Thomas som 2a.

Resultat Luciablixten

Dec 102017
 

Segrande svenska laget.
Foto: Lars OA Hedlund

Sverige vann kadettkampen mot Norge med matchpoängen 20-4, 85-59 i parti­poäng. Ludvig Carlsson tog 8 poäng på de 12 partierna och Santiago Grueso Cordoba 6 poäng. Bäste poängplockare i det segrande svenska laget var Kaan Kücüksari med 11 poäng!