Okt 172016
 

VSK:s mellanstadielag i Rockaden-Junioren bestod av Margo Zarytovskaya, Christopher Jernberg, Isak Carlsson och Anton Lindgren.
Laget slutade på fjärde plats av 19 lag med 17½ poäng endast ½ poäng från bronsplats.
Rockaden 1 från Stockholm vann tävlingen på 20 poäng.

Hans Jernberg rapporterar:
Det var en tuff tävling där det in i det sista var osäkert  hur medaljerna skulle fördelas.
Poängen var ganska jämt fördelade mellan våra spelare.

Slutställning Rockaden-Junioren

Okt 092016
 

Segrare vid Skol-SM: Santi grupp C och Christopher grupp F Foto: Lars OA Hedlund

Segrare vid Skol-SM: Santi grupp C och Christopher grupp F
Foton: Lars OA Hedlund

Västerås Schackklubb visade upp både bredd och topp vid årets Skol-SM. Vi hade deltagare i alla 9 åldersklasser, yngst 8 år och äldst 18 år. Det blev tre medaljer till klubben, guld till Santiago Grueso Cordoba i klass C (14 år) och Christopher Jernberg klass F (11 år) samt silver till Ludvig Carlsson klass D (13 år). I klass D var Benjamin Emmoth nära en bronsmedalj. Med samma poäng som trean men sämre särskiljning fick dock Benjamin nöja sig med den lite försmädliga fjärdeplatsen.
För Santi var detta tredje gången han vann en klass vid Skol-SM men för Christo­pher var det premiär.
Vid Skol-SM 2014 vann Santi, Margo och Ludvig sina klasser. Margo var aldrig med i tätstriden denna gång och slutade på en 10:e plats. Även Alfons Emmoth tillhörde topp 10. Han slutade 8:a i klass B.
För övriga resultat se länk nedan.
Resultat || Bilder Lars OA Hedlund

Okt 082016
 

Årets Skol-SM i Lindesberg inleddes trevande av favoriten i klass C, Santi som förlorade första partiet mot en klart lägre rankad spelare men efter det har Santi radat upp fem raka vinster och är nu på tredje plats ½ poäng efter ledande Anna Cramling som han ännu inte mött.
I klass B hade Alfons chansen att gå upp i ledningen då han såg ut att ha kopplat ett grepp på Daniel Johnson SSK Hammarö i dagens sista rond, men Daniel lyckades slingra sig ur greppet och i stället vinna partiet. Det var Alfons första förlust på de sex partierna och chansen att vinna klassen är nog borta men han är definitivt med i medaljstriden.
I klass D förlorade rankingfavoriten Ludvig mot ledande Gabriel Nguyen Linköping i rond 3 men trots det är båda med i en kvartett som leder på 5 poäng där den stora överraskningen är Benjamin som hittills är obesegrad och var en av de två som luggade Gabriel på ½ poäng idag.
I klass E förlorade Margo i rond 2 och har därefter tappat en poäng via två remier så avståndet till ledande Philp Sandberg är nog för stort men Margo kan blanda sig i medaljstriden vid vinster i morgondagens partier.
I klass F har Christopher gått starkt och är obesegrad efter 8 ronder. Han möter i morgondagens första rond ledande Joar Östlund och i händelse av vinst har Christopher stora segerchanser i klassen.
I klass H har Thomas Zahn gått strålande med fem raka vinster efter ett par förluster i början. Han är med i gäng på fyra spelare som jagar ledande Edvin Trost.
Den spännande upplösningen i morgon kan följas via:
Livesändning || Resultat || Bilder Lars OA Hedlund

Okt 022016
 
VSK tog hem alla medaljer i M genom Oscar, Christopher och Victor Foto: Rasmus Myklebust

Oscar, Christopher, Victor alla VSK, medaljörer i M
Foto: Rasmus Myklebust

Igår spelades  Virsbodraget som är den första deltävlingen i U-Schacks GP för säsongen.
Det blev idel VSK-segrar genom Thomas Zahn L, Christopher Jernberg M och Ludvig Carlsson HG.

Resultat  L || M || HG

Sep 252016
 
Benjamin Emmoth. Foto: Lars OA Hedlund

Benjamin Emmoth. Foto: Lars OA Hedlund

Benjamin Emmoth avslutade med två vinster under den sista dagens spel och tog 6½ poäng i Lilla Västerås Open, vilket räckte till en fin andraplats, 1½ poäng efter suveräne segraren Erik Nilsson från Uppsala SSS. Ytterligare några VSK:are var nära topp-tio-placeringer, Isak Carlsson kom elva och Gabriel Flykt tolva, båda med 5½ poäng.
Benjamin tog också hem miniorklassen och rankinggrupp 2.
I Västerås Open tog norske Lars Oskar Hauge och Rockadens Erik Blomqvist 7 poäng, och de följdes av hela tio spelare med 6½ poäng. En av dessa var Ralf Åkesson som därmed blev klubbens bäste spelare i huvudturneringen.
Alfons Emmoth vann rankinggrupp 13.

Turneringshemsidan || Bilder av Lars OA Hedlund

Sep 242016
 
Efter fyra raka segrar i rond 2-5 hade Alfons Emmoth (närmast kameran) tagit sig upp till bord 15, där klubbkamraten Ralf Åkesson blev för svår.

Efter fyra raka segrar i rond 2-5 hade Alfons Emmoth (närmast kameran) tagit sig upp till bord 15, där klubbkamraten Ralf Åkesson blev för svår.

Anders Eriksson är fortfarande bäst av Västeråsspelarna när sex av åtta ronder har spelats i Västerås Open. Idag förlorade han mot Tiger Hillarp, men vann sedan mot Nils Åke Malmdin. Han har nu 5 poäng och ligger en halv poäng efter en kvartett spelare som delar ledningen: Erik Blomqvist, Tiger Hillarp, Daniel Semcesen och Jonathan Westerberg. Ytterligare en halv poäng efter hittar vi en handfull VSK:are: Santiago Grueso Cordoba, Johan Norberg, Pontus Sjödahl och Ralf Åkesson.
I Lilla Västerås Open satt Isak Carlsson på förstabordet och Benjamon Emmoth på andrabordet i den sjätte ronden. Ledande Erik Nilsson från Uppsala SSS för svår för Isak, medan Benjamin spelade remi mot Rockadens Jouni Tuomainen. Både Isak och Benjamin har 4½ poäng inför den sista dagen och ligger på delad sjätteplats.
På söndagen inleds spelet redan 9.00 med den sjunde ronden, och den åttonde startar 14.00.

Turneringshemsidan || Livesändning.

Sep 242016
 

anderse1609Anders Eriksson vann mot GM Normunds Miezis i den fjärde ronden i Västerås open, och är därmed en av nio spelare med maximal poäng när snabbschacksdelen av tävlingen. I Lilla Västerås Open är det tre spelare som har full poäng, och här är Isak Carlsson en av de närmaste förföljarna med 3½ poäng.
På lördagen fortsätter spelet med två långpartier som startar 10.00 och 16.00.

Turneringshemsidan || Livesändning.

Sep 232016
 

vopen2016r

Årets upplaga av Västerås Open har startat. Till slut blev det 335 deltagare fördelat på 248 i huvudtävlingen och rekordsiffran 87 i Lilla Västerås Open. Nu spelas fyra snabbschacksronder under kvällen, och därefter blir det långpartier på lördag och söndag.
Från Västerås SK har 45 spelare kommit till start, och hur det går kan man se på turneringshemsidan. Dessutom livesänds tjugo partier från varje rond på Chessbomb.