Maj 042016
 

Christopher Jernberg, 10 år, tog idag sin andra ”1700-skalp” i Hasselbacken Open när han vann som svart mot Lennart Smith 1733. I rond 3 vann Christopher mot Per Einar 1741. I de tre övriga partierna har det varit övermäktigt motstånd på runt 1900-2000.
Ralf Åkesson har 4/5 efter förlust igår mot andraseedade Alexei Shirov.
Filip Björkman har 2½/5.
Turneringen avslutas 8/5.

Ställning Hasselbacken Open

Maj 012016
 

Elsa Wass förlorade dagens avslutande parti i Flick-NM och slutade därmed femma med tre poäng på fem ronder. Elsa var rankad 8:a bland  de 12 startande så det var en utmärkt prestation. Det avslutande partiet mot norskan Thyra Kvendseth var hårt och pågick i hela 81 drag. Elsa vann motståndarens dam mot häst och springare med en kombination vilket ledde till en obalanserad jämn ställning.
En vinst idag för Elsa hade inneburit att hon slutat på samma poäng som ettan!

Resultat Flick-NM

Elsas parti idag:

Apr 302016
 

Elsa Wass VSK som är en av två representanter för Sverige i Flick-NM vann båda sina partier idag. Elsa är därmed en av tre spelare på tre poäng i Grupp C (2003-) som skuggar ledande Embla Eikeland Gronn från Norge 3½ poäng.
I morgon spelas den avslutande ronden. Spelplats är Alta i norra Norge drygt 40 mil norr om polcirkeln!

Resultat Flick-NM

Apr 302016
 
Ludvig-Alfons Armageddon VSK vann klubb-GP i alla klasser Foto: J-O Vatn Eva Lundbäck

Ludvig-Alfons Armageddon               VSK vann klubb-GP i alla klasser
Foto: J-O Vatn                   Foto: Eva Lundbäck

Dagens tävling Vårdraget var den sista deltävlingen i säsongens GP för Västmanland.
Segrare i de olika klasserna blev:
Lågstadiet: Casper Vu Katrineholms SK
Mellanstadiet: Benjamin Emmoth Västerås SK
Högstadiet/Gymnasiet: Alfons Emmoth Västerås SK
I högstadieklassen fick Alfons och Ludvig spela ett särskiljningsparti s.k. Armageddon för att tvinga fram ett avgörande. Vit (Ludvig) fick 5 min betänketid och svart (Alfons) 4 min och Ludvig var tvungen att vinna partiet vilket han inte gjorde och därmed tilldelades Alfons segern.

Västerås SK, på bilden representerad av Rasmus Myklebust, tog storslam i GP genom att vinna samtliga individuella och klubbtitlar.
Lågstadiet: Noah Marklund VSK
Mellanstadiet: Benjamin Emmoth VSK
Högstadiet/Gymn: Alfons Emmoth VSK

Vårdraget:  L||M||HG
G
P:               L||M||HG||Klubb

Apr 182016
 
Zoran, Johan och Sören i Eskilstuna. Foto och rapport: Sören Östmark

Zoran, Johan och Sören i Eskilstuna.
Foto och rapport: Sören Östmark

Tre VSK:are deltog i Södermanlands Öppna DM i Eskilstuna i helgen. Tävlingen som var Eloregistrerad inleddes med tre snabbschackronder följt av fyra långpartier.
Bäst av de våra lyckades Zoran Gajic med 4½ och 5:e plats. Johan Nordebrink slutade 7:a med 3½ och Sören Östmark 18:e på 2 poäng. Totalt deltog 21 spelare i tävlingen som vanns av Martin Lokander på bättre särskiljning än Kim Nygren. Trea blev GM Thomas Ernst.
Zoran vann 1000 kr i rankingpris. Johan var bra med men rasade efter två avslutande förluster. Sören som var lägst rankad av alla missade en del chanser som t.ex. i nedanstående parti där motståndaren hade nästan 600 högre i ranking.

Resultat Södermanlands Öppna DM

Apr 172016
 

Jensens Grundskola från Västerås blev svenska mästare på mellanstadiet vid årets Skollag SM. Laget bestod av Ludvig Carlsson, Benjamin Emmoth, Martin Vatn och Kardo Omar. Alla fyra deltog i Hökåsenskolans lag som vann tävlingen de två föregående åren. Tredje på raken således!
Grabbarna inledde med att bara tappa totalt en av 24 möjliga partipoäng på de första sex ronderna, men saktade ned farten på de sista två ronderna där man spelade oavgjort 2-2.
Individuella resultat: Bord 1 Ludvig 6½/8, bord 2 Benjamin 7½/8, bord 3 Martin 5½/8 och bord 4 Kardo 7½/8.
Fryxellska skolan lag 1 kom på plats 8, Hökåsenskolan lag 1 på plats 16, Fryxellska skolan lag 2 på plats 21 och Hökåsenskolan lag 2 på plats 28 bland 28 deltagande lag på mellanstadiet.

På lågstadiet slutade Västerås Montessori på plats fyra och Mistelskolan på plats 11 bland 19 deltagande lag.

I gymnasieklassen deltog bara tre lag och tävlingen kortades ned till en dag. Carlforska gymnasiet från Västerås blev poänglösa och slutade på tredje och sista plats.

Resultat

Apr 162016
 

Idag kl. 13.00 startar SM för skollag i Mölnlycke. Tävlingen avslutas i morgon.
Från Västerås deltar hela sju lag, ett lågstadielag, fem mellanstadielag och ett gymnasielag.

Resultat rapporteras löpande på tävlingens hemsida.