Anmäl er till Swedish Chess Team Battle online på Lichess nu på söndag 5/4 kl. 18.15 – 19:45!

Som en följd av Corona-läget ställs för tillfället de allra flesta vanliga schackturneringar in. Samtidigt går online-schacket framåt med stormsteg och det arrangeras just nu väldigt många bra turneringar online både individuellt och för lag.

Förra söndagen spelades premiären av Swedish Chess Team Battle online för klubblag. Eftersom många spelare och klubbar ändå hade planerat att spela sammandraget den helgen så var intresset rekordstort och eventet blev fulltecknat på 3 timmar med 10 anmälda klubbar och nästan 200 deltagare!

Nu på söndag är det dags igen och då deltar vår klubb – Västerås SK i den nystartade division 2 som skapades efter att Div 1 blev fulltecknad förra veckan. Om vi lyckas ta en topplacering på söndag så avancerar vi till Div 1 och ett fortsatt avancemang skulle på sikt innebära möjligheten att få spela i den internationella Bundesligan för online-schack vilket vore fantastiskt kul!

Upplägget på söndag påminner lite om Schackfyran i den bemärkelsen att alla klubbmedlemmar är välkomna att vara med och bidra till laget! Det fungerar så att alla som spelar för Västerås SK på söndag löpande lottas in i individuella partier mot andra klubbars spelare. Slutligen räknas resultaten samman för varje klubbs 8 bästa poängplockare. Ett innovativt och bra system där det gäller att få med både bredd och elit för att lyckas. Tävlingen spelas på Lichess med start kl. 18.15 på söndag. Betänktetiden är 3+0.

För att vara med och spela gör ni på följande sätt:

  1. Registrera ett konto på Lichess (om ni inte redan har ett)
  2. Anmäl er till vår klubbsida på Lichess – https://lichess.org/team/vasteras-sk
  3. Anmäl er till Swedish Chess Team Battle på Lichess – https://lichess.org/tournament/vd7l0duo

Det är glädjande att vi redan fått många anmälningar till laget. Vi ser ut att få ett riktigt starkt lag på söndag med bra bredd, men behöver få med ännu fler spelare. Hoppas så många som möjligt av er har tid och lust att delta på söndag!

Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta mig!

Jonas Granath –  Lagledare Västerås SK online (k.jonas.granath@gmail.com, tel: 070-384 33 45)