Swedish Chess Team Battles omgång 2

I söndags spelades andra omgången i Swedish Chess Team Battles.

I division 1 kom förstalaget på en 7-e plats, vilket ger oss 4 poäng i serien. Bästa poängplockare blev Johan Norberg, Ludvig Carlsson och Terry Feiff. Alla resultatet i omgången kan ses här.

I division 4 kom andralaget på en 1-a plats, vilket har gett oss 2 vinster i rad. Bästa poängplockare blev Karl Magnusson, Andreas Backman och Martin Orell. Alla resultat i omgången kan ses här.

Preliminär ställning efter rond 2 kan ses nedan:

Swedish Chess Team Battle - div 1

Swedish Chess Team Battles div 4

Träningar under Covid-19

Vårterminen avslutas vecka 24.

Bondeträningarna är inställda.

Springare och Löpare kör som vanligt måndag och onsdag 18:30-20:00.

Torn, Dam och Kung Tisdagsträningarna på klubben som vanligt 18:30-20:00. På torsdagar finns istället en online blixt turnering för alla medlemmar som börjar 18:15 (Länk under aktuella inbjudningar).

Vi uppdaterar hemsidan vid ändringar.

Torsdagsträning online på Lichess!

Under pågående COVID-19 pandemi går det tyvärr inte längre att träffas och spela schack på klubben på torsdagskvällarna som tidigare. Vi hoppas på att kunna komma igång med torsdagsträningarna så snart som möjligt igen, men vi vet inte när detta kan ske. För att vi alla ska kunna hålla igång med schacket och få chansen att umgås åtminstone i den virtuella världen har vi bestämt oss för att träffas online varje torsdag samma tid kl. 18.15. Vi kommer då att spela blixt och snabbschack med olika betänketider och samtidigt ha en möjlighet att chatta med varandra. Vi kommer att spela dessa turneringar på Lichess och börjar nu på torsdag 30/4 kl. 18.15 med en turnering med betänketiden 5+3. Vi har medvetet satt en lite längre betänketid än de flesta blixtturenringar online. Syftet med detta är att även spelare som känner att de inte har så mycket erfarenhet av att spela online och behöver lite mer tid att utföra dragen ska känna sig komfortabla att prova på denna mycket trevliga spelform.

För att vara med och spela nu på torsdag behöver du göra följande:

  1. Registrera ett konto på Lichess.org  – Välj valfritt alias, men ange även ditt riktiga namn i profilen så att vi vet att du tillhör klubben)
  2. Bli online-medlem i klubben – du registrerar dig via denna länk
  3. Anmäl dig till turneringen (efter godkänt onlinemedlemskap) via denna länk

Om ni har några praktiska frågor kan ni kontakta Jonas Granath som satt upp turneringen på telefon 070-3843345, FB-Messenger eller email: k.jonas.granath@gmail.com.

 

Anmäl er till Swedish Chess Team Battle online på Lichess nu på söndag 5/4 kl. 18.15 – 19:45!

Som en följd av Corona-läget ställs för tillfället de allra flesta vanliga schackturneringar in. Samtidigt går online-schacket framåt med stormsteg och det arrangeras just nu väldigt många bra turneringar online både individuellt och för lag.

Förra söndagen spelades premiären av Swedish Chess Team Battle online för klubblag. Eftersom många spelare och klubbar ändå hade planerat att spela sammandraget den helgen så var intresset rekordstort och eventet blev fulltecknat på 3 timmar med 10 anmälda klubbar och nästan 200 deltagare!

Nu på söndag är det dags igen och då deltar vår klubb – Västerås SK i den nystartade division 2 som skapades efter att Div 1 blev fulltecknad förra veckan. Om vi lyckas ta en topplacering på söndag så avancerar vi till Div 1 och ett fortsatt avancemang skulle på sikt innebära möjligheten att få spela i den internationella Bundesligan för online-schack vilket vore fantastiskt kul!

Upplägget på söndag påminner lite om Schackfyran i den bemärkelsen att alla klubbmedlemmar är välkomna att vara med och bidra till laget! Det fungerar så att alla som spelar för Västerås SK på söndag löpande lottas in i individuella partier mot andra klubbars spelare. Slutligen räknas resultaten samman för varje klubbs 8 bästa poängplockare. Ett innovativt och bra system där det gäller att få med både bredd och elit för att lyckas. Tävlingen spelas på Lichess med start kl. 18.15 på söndag. Betänktetiden är 3+0.

För att vara med och spela gör ni på följande sätt:

  1. Registrera ett konto på Lichess (om ni inte redan har ett)
  2. Anmäl er till vår klubbsida på Lichess – https://lichess.org/team/vasteras-sk
  3. Anmäl er till Swedish Chess Team Battle på Lichess – https://lichess.org/tournament/vd7l0duo

Det är glädjande att vi redan fått många anmälningar till laget. Vi ser ut att få ett riktigt starkt lag på söndag med bra bredd, men behöver få med ännu fler spelare. Hoppas så många som möjligt av er har tid och lust att delta på söndag!

Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta mig!

Jonas Granath –  Lagledare Västerås SK online (k.jonas.granath@gmail.com, tel: 070-384 33 45)