Vårturneringen Rond 5

I torsdags spelades rond 5 i vårturneringen. Alla partier i femte ronden är spelade och endast 1 rond återstår. I och med nya regler av ratingrapporter har rond 1 och 2 redan ratingberäknats till den nya ratingen 1 april.

Grupp A

I grupp A har det blivit avgjort att Filip Björkman vinner turneringen då han leder med 1½ poäng före Martin Orell som ligger på andraplats. Filip har vunnit alla sina partier. Rond 6 är lottad och spelas nästa vecka.

Lottning och Resultat | Torsdagsprogram

Grupp B

I grupp B är det långt ifrån avgjort då Stefan Carls vann mot tidigare turneringsledaren Rasmus Friebe. Detta gör att det är 3 spelare med 4 poäng inför sista ronden, nämligen Stefan Carls, Rasmus Friebe och Simon Johansson. Rasmus och Simon kommer möta varandra sista ronden.

Lottning och Resultat | Torsdagsprogram

Foto: Christer Carmegren