Schack SM 2024

Årets svenska mästerskap i schack har startat. Den 28 juni till 7 juli samlas hundratals spelare i Fortnox Arena för årets schackliga höjdpunkt.

Ralf Åkesson och Hampus Sörensen Foto: Lars OA Hedlund

schack.se läggs det upp dagliga rapporter ifrån tävlingen och här på Västerås SK:s hemsida kommer vi självfallet försöka följa våra representanter.

Dessa är:

Mästarklassen-Elit:  I den nästa högsta divisionen har vi två representanter som på pappret ska kunna vara med att slåss om vinsten och en plats i SM-gruppen i nästa års tävlingar.
Ludde, som deltog i sverigemästarklassen 2022, spelar sin första gång i Mästarklassen-Elit.
Ralf gör SM comeback efter många års uppehåll. För 25 år sedan tog hem segern i sverigemästarklassen. Vem vet med rätt resultat i årets turnering så får han ett nytt försök 2025.

Mästarklassen: Västerås SK:s egen ordförande Filip har tävlat aktivt på senare tid, med gott resultat. Även om han ratingmässigt inte är bland toppnamnen så håller jag honom som en förhandsfavorit.
Jonas Granat spelar även han i mästarklassen, senaste försöket var (iaf vad undertecknad kunde hitta) 1995. Kan Jonas, nästan 30 år senare, bärga vinsten?

Veteran SM 65+: Björn Gillefalk är med igen. Kan han upprepa sin SM seger från 2022?

Weekend: Christer spelar i den första weekendturneringen under SM dagarna.

Klass 1 – IV börjar spela den 1 Juli och vi avvaktar lottning innan vi vågar tippa på resultatet.

Klass 1: Peter Kruse kommer starta i klass 1.
Klass 2: Mattias Stridh
Klass 3: Simon Johansson

Till kvällen utlovas det en lägesrapport och ett eller annat parti med analys