VSK:arna bra med i Växjö

I helgen spelas den fjärde deltävlingen i Svenskt Grand Prix. Växjö står som värd och startfältet är både stort (221 deltagare) och starkt (10 GM).

När 6 av 8 ronder har avverkats är Erik Blomqvist ensam om full pott i huvudturneringen. Våra spelare är bra med: Ralf Åkesson har 5 och Pontus Sjödahl 4½. Pontus fällde för övrigt Västerås Open-vinnaren Solodovnitjenko i fredagens snabbschack. Även de andra västeråsarna gör bra ifrån sig: Björn Gillefalk har 4, Alfons Emmoth 3½, Fredrik Wester 3 och John Svensson 2½ poäng.

Filip Björkman och Margo Polovnikova delar ledningen i "Lilla" med 5½ efter 6 ronder.
Filip Björkman och Margo Polovnikova delar ledningen i ”Lilla” med 5½ efter 6 ronder.

I parallellturneringen Lilla Elite Hotels Open, som är öppen för spelare med nationell rating upp till 1600, dominerar västeråsarna i toppen. Lågrankade Filip Björkman har gått fram som en ångvält liksom Margo Polovnikova. De spelade remi inbördes i sjätte ronden men har vunnit resten och delar ledningen. Det är fina insatser överlag av det unga västeråsgänget: Filip Sjödin, 4½, och Alexander Pietarinen, 4, skuggar täten, och ett gäng bestående av Jacob Laine, Gabriel Flykt, Bear Fahradin och Christopher Jernberg står på 3 poäng.

Morgondagens rafflande upplösning kan följas live.

Resultat: Elite Hotels Open | Lilla Elite Hotels Open