Christina Laine ny ordförande

Anders lämnar över ordförandeklubban till Christina

Vid gårdagens årsmöte skrevs historia. För första gången har klubben en kvinnlig ordförande då Christina Laine valdes att efterträda Anders Kauranen som ordförande för klubben. Schack har ju av tradition varit en mansdominerad sport. Därför känns det bra med en kvinnlig ord­förande och att flickschacket är på frammarsch inom klubben.

Ekonomiskt var fjolåret besvärligt med ett stort minusresultat. Som följd av detta har styrelsen genomfört besparingsåtgärder och man föreslog en höjning av medlemsavgiften för seniorer till 1000 kr/år med möjlighet till delbetalning per månad. Förslaget gick igenom efter viss debatt. Med denna höjning är förhopp­ningen att avgiften inte ska behöva höjas ytterligare inom närmaste åren.

Verksamhetsberättelsen presenterades. Glädjande är att medlemsantalet ökade för 7:e året i rad och att våra fina juniorträning fortsatte att ge framgångar. Vid Skol-SM blev det två guldmedaljer och ett silver och vi hade deltagare i alla klasser. Vid SM hade vi flest starter av alla klubbar Således både topp och bredd.

Årsmötesprotokoll  || Verksamhetsberättelse 2016 || Förtroendevalda