Västerås vann Swedish Chess Team Battle – Division 2!

På söndagskvällen spelades första omgången av Division 2 i Swedish Chess Team Battle som det finns ett mycket stort intresse för i Schack Sverige. Västerås SK lyckades med bragden att vinna Division 2 strax före ett mycket starkt lag från Wasa med flera meriterade spelare.

Vi hade ett lag med flera starka elitspelare, men även en riktigt bra bredd då hela 23 spelare ställde upp för klubben vilket var mer än vad något av de andra lagen lyckades mobilisera! Stort tack till alla som ställde upp!

Alla i laget gjorde en fantastisk insats. Ludvig Carlsson blev turneringens bäste poängplockare av de 156 deltagare som ställde upp med en prestationsranking på 2668! Även Johan Norberg, André Nilsson och Baldur Teodor Petersson var bland de 10 spelare i hela turneringen som tog flest poäng. Lagets yngsta deltagare, Moa Orell 11 stod också för en fin insats med två segrar!

Nu väntar en spännande vecka med B-landskamp mot Tyskland på onsdag 8/4 kl. 20.00 och spel i Division 1 i Swedish Chess Team Battle på söndag 12/4 kl. 18.15 med möjlighet för klubben att avancera till den internationella ligan. Mer information och länk till anmälan hittar ni under fliken ”Aktuellla inbjudningar”.

Hoppas att vi kan få med ännu fler spelare då – alla är välkomna att anmäla sig till veckans online-turneringar!

För att vara med och spela gör ni på följande sätt:

  1. Registrera ett konto på Lichess (om ni inte redan har ett)
  2. Anmäl er till vår klubbsida på Lichess – https://lichess.org/team/vasteras-sk
  3. Anmäl er till Swedish Chess Team Battle på Lichess – https://lichess.org/tournament/vd7l0duo

Det är glädjande att vi redan fått många anmälningar till laget. Vi ser ut att få ett riktigt starkt lag på söndag med bra bredd, men behöver få med ännu fler spelare. Hoppas så många som möjligt av er har tid och lust att delta på söndag!

Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta mig!

Jonas Granath –  Lagledare Västerås SK online (k.jonas.granath@gmail.com, tel: 070-384 33 45)