Torsdagsträning online på Lichess!

Under pågående COVID-19 pandemi går det tyvärr inte längre att träffas och spela schack på klubben på torsdagskvällarna som tidigare. Vi hoppas på att kunna komma igång med torsdagsträningarna så snart som möjligt igen, men vi vet inte när detta kan ske. För att vi alla ska kunna hålla igång med schacket och få chansen att umgås åtminstone i den virtuella världen har vi bestämt oss för att träffas online varje torsdag samma tid kl. 18.15. Vi kommer då att spela blixt och snabbschack med olika betänketider och samtidigt ha en möjlighet att chatta med varandra. Vi kommer att spela dessa turneringar på Lichess och börjar nu på torsdag 30/4 kl. 18.15 med en turnering med betänketiden 5+3. Vi har medvetet satt en lite längre betänketid än de flesta blixtturenringar online. Syftet med detta är att även spelare som känner att de inte har så mycket erfarenhet av att spela online och behöver lite mer tid att utföra dragen ska känna sig komfortabla att prova på denna mycket trevliga spelform.

För att vara med och spela nu på torsdag behöver du göra följande:

  1. Registrera ett konto på Lichess.org  – Välj valfritt alias, men ange även ditt riktiga namn i profilen så att vi vet att du tillhör klubben)
  2. Bli online-medlem i klubben – du registrerar dig via denna länk
  3. Anmäl dig till turneringen (efter godkänt onlinemedlemskap) via denna länk

Om ni har några praktiska frågor kan ni kontakta Jonas Granath som satt upp turneringen på telefon 070-3843345, FB-Messenger eller email: k.jonas.granath@gmail.com.