Västerås SK två lag i Swedish Chess Team Battles

Nu på söndag börjar första säsongen av Swedish Chess Team Battles som spelas online på lichess.org. Säsongen håller på under 5 söndagar, betänketiden är 3 minuter och håller på 18:15-19:45.

Vi har ett lag i första divisionen som har under de senaste omgångarna kommit bland de 4 bästa placeringarna i div 1, men inte lyckats kvalificera sig till Bundesliga.

I samband med att säsongen startar kommer vi även att ställa upp ett andralag i serien som spelar i division 4. Man kan ha hur många spelare som hälst i ett lag, men man räknar endast ihop de 8 bästa poängplockarna i varje lag. Vi har tänkt ställa upp med våra 12 bästa spelare i förstalaget och resten är välkomna i andralaget.

För att spela i andralaget på söndag krävs följande:

  1. Registrera ett konto på lichess.org och ange för- och efternamn i profilen.
  2. Gå med i andralaget via denna länk och vänta på att bli accepterad i gruppen
  3. Anmäl er till ronden via denna länk.

Då appen för lichess har strulat en del rekommenderar jag att spela via webbläsaren och inte appen. Jag hoppas att så många som möjligt vill spela på söndag och jag rekommenderar även klubbturneringen som vi spelar på torsdag 18:15 (se tidigare inlägg om den turneringen).

Om man har några frågor kan man kontakta Martin Orell (lagledare för andralaget) martin.orell92@gmail.com eller Jonas Granath (lagledare för förstalaget) k.jonas.granath@gmail.com.