Pontus Lindgren S4anmästare Västerås

Pristagarna Marcus, Gabriel och Pontus och landshövdingen Ingemar Skogö

I dag avgjordes Västeråsfinalen av Schack4an­mästaren i pam­piga Rikssalen på Västerås Slott. Till tävlingen var de spelare inbjudna som lycka­des få ihop flest poäng vid S4an:s kommun­tävling i Västerås.

Prisutdelare var ingen mindre än lands­hövdingen Ingemar Skogö. Han visade bland annat på porträtten över tre svenska kungar som hänger på väggen, nämligen Johan III, Gustav Vasa och Erik XIV, och han nämnde att Johan III gifte sig just i denna sal med Gunilla Bielke år 1585. Frågan är dock om det nånsin varit så många kungar och drottningar på plats som i dag med tanke på alla schackpjäser.

Spellokalen Rikssalen

Tävlingen, som spelades i fem ronder och med S4an:s poäng­­beräkning (3 för vinst, 2 för remi och 1 för förlust), vanns av Pontus Lindgren på maximala 15 poäng. Tvåa på 14 poäng blev Gabriel Flykt och trea med 13 poäng och flest kvalitets­poäng blev Marcus Karlsved. Tävlingen fungerade även som kvalifi­cering till klassen Schackfyran­mästaren vid sommaren SM i Falun. De 18 första är kvalifi­cerade dit.

Resultatlistan från dagens tävling finns här.