Segrar för Lag III och Lag IV i Allsvenskan rond 3!

Idag var det riktig schackfest i klubblokalen med inte mindre än 32 spelare på plats. Både Lag III och Lag IV spelade hemmamatcher mot Ervalla SS II samt Uppsala ASS III. Båda lagen är obesegrade så här långt efter 3 ronder. Riktigt kul att båda lagen är med och krigar i toppen i Div 2 respektive Div 3!

Lag III var klara favoriter på pappret och vann också komfortabelt med 6,5 – 1,5. I det segrande laget spelade Andreas Backman, Andreas Carlsson, Martin Orell, Jonas Granath, Peter Kruuse, Åke Nurmi, Mattias Stridh och Sture Tykoson. Resultaten per bord och läget i tabellen hittar ni här.

Lag IV hade ca 100 poäng lägre snittranking än motståndarlaget, men det är ett lag med många starka spelare på uppgång. Senast lyckats man med en bragdmatch 4-4 mot ett av seriens starkaste lag – Falu-Borlängealliansen – som hade drygt 200 poäng högre snittranking. Vi var därför mycket optimistiska inför den här matchen och det blev också en seger med minsta möjliga marginal 4,5 – 3,5.

I det segrande laget spelade Marcus Makrai Andersson, Gabriel Flykt, Alice Xiong, Rasmus Myklebust, Simon Johansson, Christer Carmegren, Ange Zeidlitz och Joel Westerlund. Ange och Rasmus vann sina partier. Även Alice som spelat mycket bra den senaste tiden och därför fick spela ett par bord högre upp än sin ranking lyckades vinna en nyckelmatch mot en högre rankad motståndare. Till slut var det bara Gabriel Flykt kvar som kämpade länge och tappert med en merbonde i ett slutspel med olikafärgade löpare som tillslut utmynnade i remi, men det räckte för att säkra matchsegern! Resultaten per bord och läget i tabellen hittar ni här.