Bästa insatsen någonsin i elitserien

Förstalaget avslutade snyggt med tre raka segrar och avancerade till en stark fjärdeplats i Elitserien.
Förstalaget avslutade snyggt med tre raka segrar vid det avslutande sammandraget i Malmö och avancerade till en stark fjärdeplats i Elitserien.

Västerås SK avslutade elitserien imponerande genom att vinna alla tre matcherna i helgens sammandrag i Malmö. VSK slutade därmed på fjärde plats i serien på 12 matchpoäng, bara tre poäng efter segrarna. Det är en tangering av den historiskt bästa placeringen, men årets insats får klassas som bästa någonsin med tanke på kvaliteten på motståndarlagen.

Svenska mästare efter stor dramatik blev SK Rockaden Stockholm, endast en halv partipoäng före Team Viking. VSK var för övrigt enda laget som vann mot mästarna i årets serie. Förhandsfavoriten Lund förlorade bägge sina avslutande matcher mot huvudkonkurrenterna Team Viking och Rockaden. Lund var lite försvagade av att Grandelius spelade en turnering på Island och Hillarp-Persson inte deltog i de två avgörande matcherna pga spel i danska ligan.

Nedflyttade blev Burgsvik-Alva SK och Upsala ASS. De ersätts av Solna SS och Kungstornet från Superettan. Även i bottenstriden var det dramatik. Redan nedflyttningsklara Uppsala vann i sista ronden mot Burgsvik-Alva SK och därmed blev det klart att Örgryte slapp nedflyttning trots samtidig förlust mot VSK.

Bäste poängplockare i VSK blev för ovanlighetens skull inte Ralf Åkesson utan nyförvärvet Peter Bergström som tog 6 poäng före Pontus Sjödahl 5½ och Johan Norberg 5.

Tabell och bordsresultat i Allsvenska systemet
Poängstatistik allsvenskan VSK