VSK vann rankingpris i Svenska Cupen

Edward och Alfons i toppmötet med Schack 08.
Edward och Alfons i toppmötet med Schack 08.

I tredje ronden mötte VSK Ervalla SS som hade c:a 400 högre i medelranking och därmed måste vinna med 4-0 för att vinna matchen. Det blev en spännande tillställning där Alfons fick ge sig mot J-O Lind 2271 först efter 69 drag. Allt hängde då på Santi som mötte Rolf Göransson 1907. Santi offrade två bönder för att bryta in med sin dam och få till remischackar, men motståndaren var inte med på det eftersom det inneburit matchförlust så han vandrade med sin kung in mot motståndarlägret och gav damen mot två torn och några bönder. Santi lyckades med fin slutspelsteknik hindra motståndarens förbundna bönder att nå fram till förvandling och efter 83 drag gav motståndaren upp. Partierna kan ses här. Därmed var VSK i ensam ledning i cupen.

I följande tre ronder blev det för tufft att möta topplagen SK Team Viking, Schack 08 Norrköping och Kristallens SK och det blev förlust med 1½-2½ (0-4) i samtliga tre matcher  men framför allt Santi och Alfons var bra med i de flesta partierna.

I sista ronden vann VSK med hela 3-1 mot Hultfreds SK, med nära 400 högre i snittranking. efter remi för Alfons mot 2235 och vinst för Santi mot 1959. Det blev till sist en strålande nionde placering bland 30 lag och 4000 kr i pris för bästa lag med under 1800 i ranking. Segrare i tävlingen blev SK Team Viking.
Det måste ha varit en mycket bra träning för våra juniorer att få möta så kvalificerat motstånd i hårda matcher!

Resultat Svenska Cupen