Andralaget klart för kval till Superettan

Lagkaptenen Johan Nordebrink var en av dem som bidrog med en vinst i andralagets kassaskåpssäkra vinst mot  Ervalla.
Lagkaptenen Johan Nordebrink bidrog med en vinst i andralagets kassaskåpssäkra bortavinst mot Ervalla.

VSK 2 krossade borta Ervalla SS med 7-1 och vann därmed Div. I Östra. Det blir kvalspel mot Wasa SK nästa söndag om en plats i Superettan. Om det vill sig kan vi ha lag i de två högsta serierna nästa säsong!

I elitseriesammandraget var det en jämn match mellan Lunds ASK och VSK som slutade 5-3 till Lund. Våra två högst rankade spelare Pontus och Ralf tog varsin fin skalp med vinster över Hans Tikkanen respektive Tiger Hillarp Persson. Anders Eriksson tog den tredje VSK-poängen genom att besegra IM Axel Smith 2543. VSK slutade på 7:e plats i serien med 7 poäng, inte i klass med fjolårets 12 poäng men med god marginal till nedflyttningsplats.

Lag 3 förlorade borta mot Schack 78 Uppsala med 6-2 och slutade på 4:e plats i serien. Lag 4 vann en storseger hemma mot Upsala ASS 4 och undvek därmed nedflyttningsplats.

I distriktsserien vann redan klara seriesegrarna VSK6 borta mot Kungsör2 med 2½-1½ och slutade på maximala 12 matchpoäng. Internmötet VSK 5-VSK 8 slutade 2-2. VSK7 fick 8-0 på lag w.o när Horndal-Hedemora3 inte fick ihop något lag. Sluttabellen i distriktsserien ser trevlig ut ur VSK-perspektiv med våra fyra lag på de fyra första platserna och med en marginal på hela 4 mp mellan vårt sista lag och femman.

Individuellt i allsvenskan står Love Janse i särklass med 5 vinster av 5 möjliga och en performance rating (P.R.) på 2744 som är högre än vad någon i vårt elitserielag mäktade med! I lag 1 var Pontus Sjödahl framgångsrikast. Han spelade alla nio ronder och tog 4½ poäng mot hårt motstånd och hade 2523 i P.R. I lag 4 imponerade Filip Sjödin med vinster i alla sina tre partier och hela 2317 i P.R.