VSK II klart för Superettan!

Det var upplagt för en jämn och spännande match mellan Wasa SK och VSK II i dag. Båda lagen hade exakt samma medelranking i LASK och i elo hade VSK en ynka poäng mer!

Love Janse tog 6½ av 7 poäng i årets allsvenska vilket motsvarar en prestationsrating på mäktiga 2746! Foto
Love Janse tog 6½ av 7 poäng i årets allsvenska vilket motsvarar en prestationsrating på mäktiga 2753! Foto: Lars OA Hedlund

Det blev en tidig remi på bord 4 mellan Emil Sjöholm och André Nilsson. Strax därefter vann Jürgen Brustkern sitt parti på bord 7 mot Peder Berkell och efter det hämtade sig aldrig Wasa SK utan VSK kunde glida ifrån efter bl.a. segrar av Andreas Backman och Erik Norberg. I sista partiet då VSK-vinsten redan var klar fullbordade Love Janse sin fantastiska resultatrad i säsongens seriespel med vinst och fastställde slutsiffrorna till 2-6 i VSK:s favör. Love tog 6½ av 7 poäng i serien med prestationsrankingen 2753!

I den andra matchen vann Malmö AS över Skara SS med 4½-3½ och det blir Malmö AS som gör VSK II sällskap upp i Superettan.

Det blir alltså VSK-lag i de två högsta divisionerna nästa säsong. Superettan har samma upplägg som Elitserien med två sammandrag vilket är bra  med tanke på att lagen är utspridda från Umeå  i norr till Malmö i söder.

Bordsresultat kan ses i allsvenska systemet.