VSK 4 i serieledning

Toppborden i VSK 4-Falu SK
Toppborden i VSK 4-Falu SK

VSK 4 övertog led­ningen i div. III:4 efter att idag ha besegrat tidigare serieledarna Falu SK. Det är dock väldigt jämnt i toppen. Med en omgång kvar är tre lag i topp på sex match­poäng var, så det kan mycket väl bli en målskillnadsaffär.
VSK 4 ledde med 4-2 när två partier återstod. Janne Eriksson säkrade segern åt VSK i ett långt och hårt parti där han med säkert spel vann ett tornslutspel med lika antal bönder. Tidigare i partiet låg Jan under med kvalitet men spelade aktivt och vann tillbaka kvaliten. Då var sista partiet betydelselöst och Alfons och motståndaren enades om remi i ett slutspel med olikfärgade löpare.
VSK 3 spelade oavgjort 4-4 borta mot Täby SK. Serieledande Upsala ASS 2 vann sin femte raka, och chansen att vinna serien för VSK minskade. Det krävs vinst mot serieledarna nästa omgång och att VASK som ligger näst sist i serien luggar Upsala ASS 2 på minst en poäng i sista omgången.

I distriktsserien var det jämna kamper. VSK 5 lyckades vinna med 2½-1½ mot Kungsör 2, medan övriga matcher slutade 2-2. Serien ser trevlig ut med fyra VSK-lag i topp, och med en omgång kvar är det redan klart att ett VSK-lag vinner serien.