Limhamn blev för svåra – VSK åker ur Elitserien

Inför avslutande ronden mot SS Manhem imorgon så står det redan klart att Västerås SK åker ur elitserien. Igår blev det 4-4 mot Burgsvik Alva SK i en match som länge stod och vägde. Med ett parti kvar låg VSK under med 3-4, men Pontus Sjödahl vann och utjämnade. Därmed fanns hoppet om elitserien kvar, men då krävdes vinster i de avslutande ronderna. Tyvärr blev det en ganska klar förlust (2.5-5.5) mot Limhamn och elitseriesagan är därmed över för denna gång. Men vi får samla kraft och ta oss tillbaka!

I superettan ser det också dystert ut för vårt andra lag som ligger på nedflyttningsplats inför sista ronden. Igår blev det en lite snöplig förlust mot Örgryte SK (3.5-4.5) i en match där vi ledde och såg ut att kunna vinna. Dagens match mot SK Rockaden Sthlm II slutade 4-4. Med vinst mot Schack 08 Norrköping imorgon så finns chansen att hänga kvar, om Örgryte SK slår Solna SS.

Avslutande rond spelas 10.00 imorgon söndag. Kom gärna till Växhuset och följ upplösningen på plats. Det går även att följa elitsammandraget live, men just imorgon blir det inget Västeråslag på livebrädena.

Allsvenskan