SM summering

En fokuserad Rasmus Myklebust vann klass IV:1.
Foto: Lars OA Hedlund

Årets SM avslutades idag. Västerås Schackklubb hade flest starter av alla klubbar.
Störst framgång hade VSK i Kadett-SM där vi hade tre spelare bland de fyra bästa! Santi vann som tidigare nämnts trots förlust idag mot Alfons. Ludde kom tvåa efter seger idag och Alfons blev 4:a.
Santi intervjuades igår i UNT:s webbsändning och att han har stora ambitioner med sitt schackspelande framgår av  intervjun.
Ralf Åkesson lyckades inte kvalificera sig till SM-gruppen nästa år men det var mycket nära. Ralf remiserade mot Harald Lögdahl och slutade därmed tvåa i Mästar-Elit. Ralf hade vinstchanser i ett tornslutspel men hittade inte rätta vägen. Segern och spel i SM-gruppen nästa år gick nu i stället till Rauan Sagit SK Team Viking.
Åke Nurmi vann klass II:2 med 5/7 och Rasmus Myklebust vann klass IV:1 också med 5/7.
Adriano Grueso Gomez slutade tvåa i klass III:5 med 5/7, Martin Orell 3:a i klass II:3 och Filip Björkman 3:a i klass II:4 4½/7. Filip som var en flitig deltagare i SM spelade upp sin Elo-ranking med 100 poäng.
Sören Sahlholm kom på en hedrande 5:e plats i Veteran-SM med 6½/9. Sören förlorade bara ett parti nämligen det första men tog därefter tre remier och fem vinster med en Elo prestationsranking på imponerande 2158.
Zoran Gajic slutade 3:a i W/E II:3 , Daniel Vikström 2:a  i W/E II:4.

Som tidigare nämnts vann André och Peter Chock-SM och Johan Norberg kom trea i Blixt-SM.

Samtliga resultat finns på SM:s resultatsida.