Framgångar i Scandic Ariadne Masters

Santi övertygade i Scandic Ariadne Masters Foto: Lars OA Hedlund
Santi övertygade i Scandic Ariadne Masters

Ralf Åkesson och Pontus Sjödahl belade plats tre respektive fyra i Scandic Ariadne Masters som var den tredje deltävlingen i säsongens svenska Grand Prix. Båda slutade på 6½ poäng på de åtta ronderna ½ poäng ifrån segraren Oleg Korneev Spanien. Ralf tog två säkra vinster i dagens partier. Pontus förlorade mot Inna Agrest i dagens första parti och därmed försvann vinstchanserna i turneringen. Pontus ligger dock tvåa i Svenskt Grand Prix efter tre tävlingar.
Santiago Grueso Cordoba 14 år imponerade med en 11:e plats på 6 poäng och prestationsrankingen 2220! Santi tog 3½/4 på långpartierna och fick andra pris i rankinggrupp 3.
Margo Zarytovskaya tog också 3½/4 på långpartierna och ökade sin ranking än mer än Santi. Margo slutade på plats 62 och vann rankinggrupp 10.
Även Johan Nordebrink gjorde en stark turnering. Han hade dock lite otur i lottningen och fick sista dagen möta två GM (Juan Bellon och Thomas Ernst) och det blev förlust mot dessa. Johan slutade på plats 43 bland 169 deltagare.
Även Ludvig Carlsson 77:a 4 poäng, Adriano Grueso Gomez 98:a 4 poäng (vinnare rankinggrupp 11) och Christopher Jernberg 137:a 3 poäng presterade över sin ranking i långpartierna.
Övriga placeringar: Andreas Carlsson 76:a 4 poäng, Carl-Fredrik Andersson 96:a 4 poäng, Sören Sahlholm 108:a 3½ poäng och Christer Carmegren 165:a 1 poäng.
I Lilla Scandic Ariadne Masters slutade Isak Carlsson på 16:e plats med 5 poäng. Melvin Vu Snabba Löparen SK vann tävlingen på 6½/8.