Tiger vann Västerås Open

Pontus Sjödahl fyra i Västerås Open
Tiger Hillarp Persson vann Västerås Open på aningen bättre särskiljning än tvåan, förhandsfavoriten Georg Maier. De båda möttes i sista ronden och tog en ”stormästarremi” efter fem drag i ett läge då ingen av dem visste hur särskiljningen skulle bli. Meier hade förövrigt en lugn dag. De fem dragen var de enda han behövde göra på söndagen eftersom hans motståndare i dagens första rond, då ledande Lars Karlsson, inte dök upp till spel.

Många VSK:are gjorde bra prestationer. Pontus Sjödahl slutade fyra ½ poäng efter segrarduon och han blev därmed bäste VSK:are. Pontus enda poängtapp var förlust mot segraren och remi mot tvåan och han vann även ratinggrupp 1.
Ralf Åkesson blev näst bäste VSK:are på 14:e plats och 6/8, samma poäng som Eric Vaarala VSK 18:e plats. Ralf och Eric var för övrigt två av totalt fem obesegrade i turneringen, men fyra remier kostade två poäng.
Love Janse 23:a och Alfons Emmoth 29:a vann båda sin respektive rankinggrupp. Inför sista ronden var Alfons på samma poäng som Pontus och Ralf efter övertygande spel, men ”straffades” med att få möta svenske mästaren Hans Tikkanen i sista ronden. Alfons pressade som svart Tikkanen men förlorade till sist.
Andreas Carlsson, Fredrik Wester (tävlande för schack 08) och Zoran Gajic vann sina rankinggrupper.  Alla tre var ofina och besegrade högre rankade klubbkam­rater. Andreas vann över Anders Eriksson, Fredrik och Zoran vann båda över Santi.

I Lilla Västerås Open var Gabriel Flykt bäste VSK:are på 7:e plats två poäng efter segraren Alexander Hall SS Gambit Norrtälje. Lite märkligt var att ingen av sex deltagande VSK:arna presterade över sin Elo-ranking.