okt 312017
 

VSK har fått en ny stormästare! Det är Normunds Miezis (född 1971) från Lettland, som kommer att förstärka det allsvenska förstalaget i några matcher.
Normunds är en otroligt aktiv spelare som normalt har ett elo-tal över 2500. För tillfället har han sjunkit en bit men det är säkert bara tillfälligt. Ett tydligt tecken på en uppåtgående trend var de tre säkra segrarna i den allsvenska uppstarten i Lund förra helgen. Normunds har tidigare även varit sekundant åt Shirov, ett både hedrande och meriterande uppdrag.
För många västeråsare är Normunds ett bekant ansikte eftersom han vid flera tillfällen deltagit i Västerås Open. Två gånger, 2011 och 2013, blev Normunds odelad segrare! I den senaste upplagan tog han 6½ poäng av 8, vilket räckte till plats 3-7. ”Månadens parti” för september spelades i femte ronden av Västerås Open 2017. I slutfasen uppvisar Normunds härlig precision, teknik och taktik.
Med schackhälsningar, Ralf