jan 062018
 

Alfons 8:a i Rilton Elo
Foto: Lars OA Hedlund

Igår spelades sista ronden av helgtur­neringen Rilton i Stockholm. Det blev inga topplaceringar för deltagande VSK:are. De flesta slutade under eller i paritet med sin förhandsranking.
I Rilton Cup som vanns av ryssen Kirill Alekseenko med 7½/9 slutade Ralf Åkesson på plats 86 knappt före Ludvig Carlsson 88:a, båda med 4 poäng. Johan Kretz kom på 115:e plats på 3 poäng. Pekka Köykkö Finland, nyligen registrerad för VSK, slutade 46:a med 5 poäng.

Rilton Elo vanns av Maciej Janiszewski Polen som tillsammans med två andra spelare tog 7½/9. Alfons Emmoth var med och krigade i toppen och slutade 8:a på 5½ poäng efter att bara ha förlorat ett parti mot just den segrande polacken och spelat tre remier. och tagit fem vinster. Filip Björkman kom 56:a på 5½ poäng och Christopher Jernberg 89:a på 4 poäng.

Man spelade även två blixtturneringar under Riltondagarna. I den första lyckades Filip Björkman bästa av VSK:arna med 5½/10 och plats 19. I den andra var Ludvig bästa av de våra också med 5½/10 och plats 23.

Resultat: Rilton Cup || Rilton Elo || Rilton 1800