mar 182018
 

Pontus Sjödahl ankare i VSK I med 5½/8.
Foto: Lars OA Hedlund

Nu är det klart! VSK är tillbaka i elitserien efter att först Wasa SK med sitt kanonlag manglat SK Rockaden Umeå med 6½-1½ och dessutom VSK vunnit med 5-3 mot Örgryte SK.
Det innebar att VSK till sist blev klar tvåa i Superettan bara en poäng efter segrande Wasa SK men hela tre poäng före trean SK Rockaden Umeå. Wasa och VSK spelar därmed i elitserien nästa säsong och ersätter Kungstornet och Upsala som åkte ur elitserien. Överlägsna svenska mästare blev Malmö AS som vann samtliga nio matcher!
Eric Vaarala, Johan Eriksson och Rasmus Janse vann sina partier mot Örgryte medan Pontus Sjödahl, Ralf Åkesson, Andreas Landgren och Mikael Jonsson spelade remi.
Vilken vändning för VSK efter förlusten i rond 4 mot Umeå och oavgjort i rond 5 mot Schack08 då det såg helsvart ut. I rond 6, som i och för sig spelades dagen före rond 5, vinst mot suveräna Wasa SK som där noterade sitt enda poängtapp i serien och sedan tre raka segrar  i helgens sammandrag.

Glädjen blev inte mindre denna supersöndag när VSK II i kvalet till Superettan krossade Åstorps SS med 7½-½ och därmed är klara för Superettan nästa säsong tillsammans med SK Rockaden Stockholm II som besegrade Åstorp SS.  Örgryte SK och SK Kamraterna flyttas ned till div.I.
Johan Norberg, Peter Bergström, Johan Kretz, Anders Eriksson, Love Janse, Erik Norberg och Johan Nordebrink vann sina partier och Ludvig Carlsson spelade remi.