Kanonomgång i allsvenskan

VSK 3 vann seriefinalen mot Örebro 2. Foto: Christer Carmegren

I motsvarande allsvenska omgång i fjol förlorade alla våra allsvenska lag sina matcher, men nu var det nästan omvänt. Andralaget tappade en poäng borta mot SS Allians Skänninge (4-4) men i övrigt vann våras lag. VSK 3 säkrade seriesegern i div.III:2 genom en klar vinst med 6½-1½ i seriefinalen mot Örebro 2. VSK 4 vann mot Bjursås med 5-3 i samma serie och säkrade troligen nytt kontrakt. Kul med VSK-lag i alla divisioner utom Superettan som det ser ut att bli nästa säsong.

Läs Arvids referat från andralagets match i Skänninge.

I distriktsserien vann VSK 8 borta mot Virsbo med 4-0 och VSK 6 bortavann lite överraskande mot starka Hedemora 1 med 3-1. Motståndarna var högre rankade vid tre av fyra bord, men vid dessa tre bord vann vi våra partier och förlorade i stället det bord där vi hade något högre ranking.
VSK 5 vann internmötet mot VSK 7 med 2-1 efter att ett bord blev tomt p.g.a. sena återbud.
Riddarhyttan leder serien med en poäng och har seriesegern i egna händer med en match kvar. Man utmanas dock av VSK 6 och VSK 8 som bara är en poäng efter och ytterligare en poäng efter i den jämna toppen är VSK 5 och Hedemora 1. Alla fem lagen har faktiskt chansen till serieseger.