mar 312018
 

Månadens parti i februari spelades av Johan Norberg i Superettans rond 6, hemma mot Wasa SK. Mina urvalskriterier har kanske varit något annorlunda än vanligtvis. Det aktuella partiet var helt enkelt så oerhört viktigt, både för allsvenska förstalaget, klubben och framtiden. Wasa, som numera har ett kanonlag med ett flertal stormästare och sponsorn Peter Hlawatsch i ryggen, var givetvis storfavoriter. För vår del kändes det som en ödesmatch efter debaclet mot Rockaden Umeå ett par veckor tidigare. Något överraskande noterades den ena remin efter den andra i matchen, innan nedanstående parti avslutades. I sista partiet klarade sedan Pontus Sjödahl en meriterande remi som svart mot världsstjärnan Shirov. Sammanfattningsvis bjöd matchen mot Wasa på sju remier och en enda superviktig vinst för VSK. Resultatet blev alltså två oväntade matchpoäng och en rejäl dos extra självförtroende inför slutsammandraget, vilket slutade lyckligt som bekant.
I det aktuella partiet hade Johan strategiska problem till en början men hittade sedan ett par snygga taktiska vändningar i tidsnöden. Slutfasen är ytterst spännande…

Glad Påsk!  /Ralf