Andralaget vann div 4 Swedish Chess Team Battle!

Den sista omgången av första säsongen i Swedish Chess Team Battle avslutades i söndags.

I division 1 kom förstalaget på en 8-e plats med 222 poäng. De goda nyheterna var att vi kom före Team Pelario Alingsås, vilket innebär att vi behöll våran placering i serien och slutade i mitten på femte plats. Bästa poängplockare blev Ludvig Carlsson, André Nilsson och Terry Feiff. Alla resultat i omgången kan ses här.

I division 4 slutade vi med klass och tog 265 poäng före Ervalla SS på 207 poäng. Detta innebär att vi helt klart vinner division 4 och går upp till division 3 nästa säsong. Bästa poängplockare blev Karl Magnusson, Andreas Backman och Filip Björkman. Alla resultat i omgången kan ses här.

Resultaten på alla omgångar i Swedish Chess Team Battle går att se under Aktuella Resultat.

Nu på söndag blir det inget spel i Swedish Chess Team Battle, men söndagen efter den 14 juni börjar nästa säsong. Tävlingsledningen har gjort ett regeländringsförslag inför nästa säsong och får just nu feedback på facebook. Förslaget innebär bland annat att de 12 bästa poängplockarna i varje lag ska ge poäng till laget istället för 8 i division 1. Om så är fallet kommer vi behöva fler spelare i förstalaget och kommer troligen inte kunna ställa upp med ett andralag. Vi får återkomma med information om vi ställer upp med 1 eller 2 lag beroende på hur reglerna blir utformade.