VSK åter i div.1 i Juniorallsvenskan

Västerås SK lag 1 och 2 Foto: Lars OA Hedlund
Västerås SK lag 1 och 2
Foto: Lars OA Hedlund

VSK lag 1 vann juniorallsvenskans div.2 och flyttas därmed  upp till div.1. Laget vann alla matcher utom den sista där Stockholms SS vann med 2½-1½. Eftersom resul­tatet räckte för att båda lagen skulle bli uppflyttade till div.1  kan man gissa att det togs några säkerhets­remier. I dagens två första matcher besegrades slutliga 5:an En Passant Svedala och trean Täby SK med 3-1.
Med tanke på att hela fem lag hade högre snittranking än VSK och att samtliga i laget är kadetter var segern remarkabel. Äldsta i laget har fem år kvar i juniorallsvenskan och yngsta har nio år kvar!
Samtliga fyra har för övrigt vunnit sin klass i Skol-SM vid något tillfälle, så det var inte första SM-titeln för någon av dem.
Ludvig tog 5½/6 på sista bordet och Margo 5 på näst sista. Santi tog 4½ på bord 2 och hade högsta prestationsrankingen av de våra med 2049. Alfons tog 3½ på bord 1.
Lag 2 hade en strålande dag med tre segrar varav två med 4-0. Man slutade på en fin 6:e plats med 14 partipoäng. Filip Björkman tog fyra poäng på förstabordet med prestationsrating 1647. Jacob Laine tog även han fyra poäng på bord 3. Samtliga i lag 2 presterade över sin egen ranking.
I div 1 vann Limhamns SK före  SK Rockaden Sthlm.

Resultat: Juniorallsvenskan

Lars OA Hedlunds bilder från juniorallsvenskan.