Framgångar för VSK i kadettkvalet

VSK:s förstalag vann Stockholmskvalet av kadettallsvenskan och är därmed klara för finalspel i augusti tillsammans med Täby SK och SK Rockaden Stockholm samt Lunds ASK, SS Manhem och Örgyte SK från kvalet i Helsingborg.
I VSK:s förstalag spelade: Santiago Grueso Cordoba 5½/7,  Ludvig Carlsson 3½/4, Alfons Emmoth 6/7, Margo Zarytovskaya 5/7, Gabriel Flykt 5/7 (varav två w/o), Isak Carlsson 7/7! (varav två w/o), Christopher Jernberg 1/3. Christopher fick flytta från lag 2 till lag 1 andra dagen när Ludvig inte kunde spela.
VSK1 tappade bara en poäng när man spelade 3-3 mot SS 4 Springare i sista ronden. Anmärkningsvärt var att Uppsala SSS inte gick till final med ett lag som till stora delar var identiskt med det lag som vann kadettallsvenskan 2014.

Även VSK2 och VSK3 gjorde utmärkta prestationer. VSK2 slutade 6:a bara en matchpoäng efter sist kvalificerade lag. I VSK2 utmärkte sig Elsa Wass med att ta 6½/7 (varav två segrar på w/o).
VSK3 blev 11:a av 19 deltagande lag. Verkligen starkt att kunna mönstra tre så framgångsrika lag i kvalet. Uppsala SSS var den enda ytterligare klubben med tre lag i kvalet men samtliga Uppsalalag kom efter sin motsvarighet i VSK så vi kan med visst fog påstå att vi är den starkaste klubben i landet på kadettstadiet.

Resultat

Bilder av Lars OA Hedlund på Schacksnacks hemsida.