Schackfyranmästaren i Stadshuset

Man hälsar på varandra vid rondstart. Spelplats: Röda Rummet Stadshsuet
Man hälsar på varandra vid rondstart.
Spelplats: Röda Rummet Stadshsuet
Årets Schackfyranmästare för Väste­rås spelades idag i Röda rummet i Stadshuset med kommunalrådet Anders Telje­bäck som prisutdelare. Anders berättade lite om stadshusets historia. Han nämnde t.ex. att det varit ett dominikanerkloster på samma plats under medel­tiden. Anders berättade också lite om hur kommunen styrs och att det kan vara viktiga beslut som tas där. Som exempel angav han att om inte kommunen en gång i tiden beslutat att bygga det lilla turbinhuset vid Svartån som gav elkraft, så hade nog Asea etablerat sig Arboga i stället. Vid den tiden var Arboga större än Västerås men nu har Västerås c:a 10 ggr fler invånare än Arboga. Utan beslutet om turbinhuset kunde det varit tvärtom idag.

Tävlingen vanns av  Martin Wigren på 16 poäng (fem vinster) samma poäng som tvåan Abdulqader Alnuami Abodi men Martin hade lite bättre särskiljningspoäng, dvs hade mött lite svårare motstånd. Trea kom Viktor Uzelac på 15 poäng
För att gå vidare till riksfinalen av Schack­fyran­mästaren, som spelas i Uppsala 16/7 vid sommarens Schack-SM, krävdes minst 13 poäng och det var 13 som klarade det.

Resultat