Maj 142017
 

Grabbarna i VSK1 som är klara för finalen i kadettallsvenskan.
Foto: Lars OA Hedlund

Det blev infernaliskt spännande när det skulle avgöras vilka tre lag som gick till final från kvalspelet i Västerås. Ledande Uppsala SSS spelade oavgjort 3-3 mot SK Rockaden i näst sista ronden och förlorade i sista ronden mot Kristallens SK med knappast möjliga marginal 3½-2½. Därmed hamnade både Kristallen och Uppsala på 9 mp men Kristallen hade lite bättre partipoäng. Även Rockaden hamnade på 9 mp men med bättre partipoäng än både Kristallen och Uppsala efter seger med 6-0 i sista ronden. Även VSK hade möjlighet att nå 9 mp vilket man också gjorde, och vinst med 6-0 mot Järfälla SS innebar att man passerade både Kristallen och Uppsala och slutade på andra plats. Försmädligt för Uppsala som därmed inte gick vidare trots oavgjort mot segraren (Rockaden) och vinst mot tvåan (VSK) i inbördes möten.
Ludvig Carlsson och Gabriel Flykt tog båda 5½/6, Ludde på bord 1 och Gabriel på bord 4. Benjamin Emmoth tog 4½/6 på bord 5, Jacob Laine 4/6 på bord 6, Alexander Pietarinen 3½/6 på bord 3 och Christopher Jernberg 3/6 på bord 2.
VSK2 slutade på en fjärdeplats bara en matchpoäng efter kvartetten på 9 poäng. I laget spelade Anton Hägermark, Elsa Wass, Oscar Håkonsen Larsson, Thomas Zahn, Ha My Le och Volody Kim.
VSK3 kom 10:a av 12 lag med 4 matchpoäng. I laget spelade Oscar Lindblom, Ange Zeidlitz, Yunus Noor Mohammed, Samuel Olsson, Oscar Kumm och Mikael Kim.

I det södra kvalet gick Lunds ASK, Örgryte SK och SS Manhem vidare till finalen.

Kadettallsvenskan: Hemsida || Resultat