Maj 212017
 

Medaljörerna och prisutdelaren Anders Teljebäck

Västerås Schackfyranmästare 2017 blev Johannes Odin efter en hård kamp med Theodor Alldén. Båda slutade på 17 poäng på de sex ronderna och inbördes mötet slutade remi, men Johannes hade aningen bättre särskiljningspoäng (71) än Theodor (70).

Tävlingen spelades för tredje året i rad i Stadshuset och även i år ställde kommunstyrelsen ordförande Anders Teljebäck upp som prisutdelare. En trevlig nyhet för året var att alla intresserade fick en förevisning av tornrummet där bl.a. stadshusklockorna finns. Ett varmt tack till kommunen för upplåtande av lokal (Röda rummet), guidning och prisutdelning.
Före prisutdelningen informerade Anders kort om vad kommunens anställda arbetar med och beslutar om.

För att gå vidare till riksfinalen av Schackfyranmästaren, som spelas den 8/7 i Stockholm i samband med årets Schack-SM, krävdes minst 13 poäng i tävlingen vilket 13 av de 27 startande lyckades med.

Resultat Schackfyranmästaren 2017