Nov 252017
 

Alfons är på väg att avgöra partiet mot Hampus Sörensen

VSK I vann över huvudkonkurrenten och rankingfavoriten SK Rockaden Sthlm med 3-1 i dagens första rond. Ludvig gick in i en ställning där motståndaren kunde hålla remi med dragupprepning. och överlät avgörandet till lagkamraterna. Santi revan­scherade sig för gårdagens förlust och vann på bord 1 liksom Alfons på bord 2 efter att motståndaren desperat men förgäves letat efter remischackar. När sedan Filips motståndare gick med på dragupprepning så var segern för VSK med 3-1 klar.
I dagens andra rond mötte VSK Limhamns SK. Ludde vann tidigt och återigen lyckades både Santi och Alfons vinna sina partier och segern var klar. Då gjorde det inte så mycket att Filip förlorade sin match så att slutsiffrorna skrevs till 3-1.
Eftersom Uppsala SSS och SK Rockaden Sthlm spelade oavgjort leder VSK  med maximala sex poäng och bäst ”målskillnad” efter tre ronder före Uppsala och Örgryte på fyra poäng. Lovande förutsättningar inför morgondagen då VSK möter just Uppsala och Örgryte.

I division II leder SK Rockaden Sthlm II före två lag från Lunds ASK. Lunds förstalag har en verklig kanonuppställning för div. II på de två första borden i form av Kaan Kücüksari 2292 och Martin Jogstad 2279.
VSK II har en vunnen och två oavgjorda matcher efter första dagens spel. VSK III har en vunnen och en oavgjord och VSK IV en oavgjord.

Tävlingens hemsida || Resultat och lottning Div.I  Div. II