Nov 262017
 

De fyra guldmedaljörerna Santi, Alfons, Ludde och Filip.
Foton: Lars OA Hedlund

Västerås förstalag utklassade konkurrenterna och vann samtliga fem matcher. Efter vinst mot Örgryte SK i dagens första rond var SM-guldet redan säkert, men av bara farten ångade man på med ytterligare en seger med 3½-½ nu mot Uppsala SSS. VSK slutade på 10 matchpoäng och 16 partipoäng. Tvåa på 7 matchpoäng och 13½ partipoäng kom SK Rockaden Sthlm.
Det är 17 år sedan ett Västeråslag senast vann juniorallsvenskan.
Guldmedaljörerna är:
Bord 1: Santiago Grueso Cordoba 4/5
Bord 2: Alfons Emmoth 4/5
Bord 3: Ludvig Carlsson 4½/5
Bord 4: Filip Björkman 3½/5

Andralaget var mycket nära att kvalificera sig till nästa års division I. Man slutade på tredje plats på samma poäng som tvåan Kristallens SK men med lite sämre partipoäng. Lunds ASK med ett kanonlag som säkert skulle hävdat sig väl i div.I vann samtliga sex matcher och var tre matchpoäng före Kristallen och Västerås.
VSK III slutade på 16:e plats och VSK IV på 23:e plats.

Juniorallsvenskan 2017:  Resultat || Bilder Lars OA Hedlund